SEYHAN’DA YASA DIŞI BORÇLANMA İDDİASI!

GÜNDEM 17.10.2018 - 17:36, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1459+ kez okundu.
 

SEYHAN’DA YASA DIŞI BORÇLANMA İDDİASI!

  MECLİS KARARI OLMADAN  5 MİLYON TL ALDILAR! Seyhan Belediyesi’nde yasadışı borçlanma yapıldığı iddia edildi. İddiaya göre, Seyhan Belediyesi, özel bir bankaya belediye meclisinin izni olmadan 5 milyon TL’lik borçlanma yaptı. Kredi kulanım tarihi ise 17 Ağustos 2018, kredi faiz oranı da yüzde 2,60.  YASA ORTADA  Belediye Kanunu’nun ilgili maddesine göre, yıl içinde toplam yüzde 10’u geçmeyen iç borçlanma belediye meclisinin kararı, yüzde 10’u geçen iç borçlanma için ise meclis üye tam sayısının salt çoğunluğunun kararı ve İçişleri Bakanlığının onayı ile yapılabiliyor.  BAŞKAN YARDIMCISI VE  MECLİS ÜYESİ ELİYLE  Belediyeler Kanunu’nun 68 ve 69’uncu maddelerine göre ise, belediye meclisinin onayı olmaksızın, meclisin yetkisi dışında borçlanma yapılamaz. Bu durumda “görevi kötüye kullanma” suçu işlenmiş oluyor. İddialara göre, izinsiz ve yasa dışı borçlanma bir başkan yardımcısı ile ona yakın bir meclis üyesi eliyle yapıldı.

 

MECLİS KARARI OLMADAN 
5 MİLYON TL ALDILAR!

Seyhan Belediyesi’nde yasadışı borçlanma yapıldığı iddia edildi. İddiaya göre, Seyhan Belediyesi, özel bir bankaya belediye meclisinin izni olmadan 5 milyon TL’lik borçlanma yaptı. Kredi kulanım tarihi ise 17 Ağustos 2018, kredi faiz oranı da yüzde 2,60. 
YASA ORTADA 
Belediye Kanunu’nun ilgili maddesine göre, yıl içinde toplam yüzde 10’u geçmeyen iç borçlanma belediye meclisinin kararı, yüzde 10’u geçen iç borçlanma için ise meclis üye tam sayısının salt çoğunluğunun kararı ve İçişleri Bakanlığının onayı ile yapılabiliyor. 
BAŞKAN YARDIMCISI VE
 MECLİS ÜYESİ ELİYLE 
Belediyeler Kanunu’nun 68 ve 69’uncu maddelerine göre ise, belediye meclisinin onayı olmaksızın, meclisin yetkisi dışında borçlanma yapılamaz. Bu durumda “görevi kötüye kullanma” suçu işlenmiş oluyor. İddialara göre, izinsiz ve yasa dışı borçlanma bir başkan yardımcısı ile ona yakın bir meclis üyesi eliyle yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.