Seyhan’da Yazlık Sinema Uygulaması

KÜLTÜR-SANAT 25.07.2017 - 11:49, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1254+ kez okundu.
 

Seyhan’da Yazlık Sinema Uygulaması

Adanalıların yaz aylarında tercih ettiği ancak zamanla yok olan yazlık sinemalar Seyhan Belediyesi’nin yazlık sinemaları ile tekrar hayat bulmaya başladı. Vatandaşlar parklar ve dinlenme alanlarına kurulan açık hava sinemalarında film izleyip geçmişte olduğu gibi patlamış mısır yiyor ve gazoz içiyor. Üstelik bunların tamamı da ücretsiz…   ADANA-Yeşilyurt Mahallesi’ndeki Şehitler Parkı’na kurulan yazlık sinemaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Türk sinemasının sevilen filmlerinin gösterileceği açık hava sinemalarından Şehitler Parkı’ndakinde “Dondurmam Gaymak” filmi yayınladı. Filmi izlemeye Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’da katıldı. Adana’nın sinema tarihinde ayrı bir yeri olduğuna değinen Başkan Zeydan Karalar, parkalara kurdukları açık hava sinemaları ile Adanalılara tarihi yaşatmak istediklerini belirtti. Başkan Zeydan Karalar, “Biz yazlık sinema sözü vermiştik zaten. Açıkçası bu kadar çok ilgi göreceğini tahmin etmiyordum. Kadınların mutluluğu bizim için çok önemli kadınların mutluğu için gerekli her şeyi yapıyoruz ve yapacağız. Çünkü bir ülkede kadın mutlu değilse herkes mutsuzdur. Sizleri burada görmekten çok mutlu oluyorum. Yazlık sinemalarımız yaz boşunca devam edecek. Adana’nın yazlık sinemaları meşhurdu ve insanların tek eğlence yeriydi. Bugün Türk sinemasının geldiği noktada Adana’nın ve Adanalıların çok büyük emeği vardır. Ben hepinize iyi seyirler diliyorum” şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından Başkan Zeydan Karalar, vatandaşlar ile birlikte “Dondurmam Gaymak” filmini izledi. Film sırasında Seyhan Belediyesi’nce ücretsiz olarak patlamış mısır ve gazoz dağıtıldı.

Adanalıların yaz aylarında tercih ettiği ancak zamanla yok olan yazlık sinemalar Seyhan Belediyesi’nin yazlık sinemaları ile tekrar hayat bulmaya başladı. Vatandaşlar parklar ve dinlenme alanlarına kurulan açık hava sinemalarında film izleyip geçmişte olduğu gibi patlamış mısır yiyor ve gazoz içiyor. Üstelik bunların tamamı da ücretsiz…

 

ADANA-Yeşilyurt Mahallesi’ndeki Şehitler Parkı’na kurulan yazlık sinemaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Türk sinemasının sevilen filmlerinin gösterileceği açık hava sinemalarından Şehitler Parkı’ndakinde “Dondurmam Gaymak” filmi yayınladı.

Filmi izlemeye Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’da katıldı. Adana’nın sinema tarihinde ayrı bir yeri olduğuna değinen Başkan Zeydan Karalar, parkalara kurdukları açık hava sinemaları ile Adanalılara tarihi yaşatmak istediklerini belirtti. Başkan Zeydan Karalar, “Biz yazlık sinema sözü vermiştik zaten. Açıkçası bu kadar çok ilgi göreceğini tahmin etmiyordum. Kadınların mutluluğu bizim için çok önemli kadınların mutluğu için gerekli her şeyi yapıyoruz ve yapacağız. Çünkü bir ülkede kadın mutlu değilse herkes mutsuzdur. Sizleri burada görmekten çok mutlu oluyorum. Yazlık sinemalarımız yaz boşunca devam edecek. Adana’nın yazlık sinemaları meşhurdu ve insanların tek eğlence yeriydi. Bugün Türk sinemasının geldiği noktada Adana’nın ve Adanalıların çok büyük emeği vardır. Ben hepinize iyi seyirler diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Başkan Zeydan Karalar, vatandaşlar ile birlikte “Dondurmam Gaymak” filmini izledi. Film sırasında Seyhan Belediyesi’nce ücretsiz olarak patlamış mısır ve gazoz dağıtıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.