Seyhan’da 'Yer Bakır' TİTİ Robin konseri

KÜLTÜR-SANAT 07.06.2017 - 15:16, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1252+ kez okundu.
 

Seyhan’da 'Yer Bakır' TİTİ Robin konseri

  Türk edebiyatının en büyük kalemi olan Yaşar Kemal, TİTİ Robin “Yer Bakır” konseri ile memleketi Adana’da daha önceden adının verildiği Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde anıldı. Etkinliğe ünlü yazarın eşi Ayşe Baban’da katıldı.   ADANA- Ünlü Yazar Yaşar Kemal memleketi Adana’da anıldı. Yerel enstrümanlar ile Anadolu ve dünya müziğini harmanlayarak izleyicilere sunan TİTİ Robin ve yerel müzisyenlerden oluşan grup 'Yer Bakır' konseri ile Adana’da sahne alarak Yaşar Kemal’i andı. Kendisi Yaşar Kemal hayranı olduğu için oluşturduğu gruba ve konser dizisine, usta yazarın 'Yer Demir Gök Bakır' romanından esinlenerek 'Yer Bakır' ismini veren Titi Robin, sahnede gitar ve buzuki çaldı.   TİTİ Robin ve yerel müzisyenler Adanalılara unutulmaz bir müzik ziyafeti sunarken açılış konuşmasını yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yazarın isminin verildiği kültür merkezinde etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı onur duyduklarını söyledi. Başkan Zeydan Karalar, “Burada, Yaşar Kemal adını verdiğimiz bu kültür merkezinde sizleri ağırlamaktan duyduğum sevinici anlatarak başlamak istiyorum. Kültürün sanatın ve güzel insanların kenti Adana’ya hoş geldiniz. Biliyorsunuz Adana’da uzun yıllar kültür ve sanat unutulmuştu. Şu bilinmelidir ki; Adana kültürde de, sanat da, sanatçı yetiştirmede de en verimli kenttir. Yaşar Kemal gibi bir değeri üretmiş bir kentin kültür-sanat etkinliği yapmaması akla sığan bir şey değil. Kültürü seven, sanatı seven bir kardeşinizi belediye başkanı yaptınız ve tekrar Adana’yı kültür ve sanatla buluşturdunuz. Adana’da kesintisiz kültür sanat etkinlikleri yapmaya başladık.  Ve her kültür sanat etkinliğimizde bu salonlar doluyor. Memleketimiz çok sanatçı yetiştirdi ama Yaşar Kemal deyince orada durmak gerekiyor! Hepimiz çok küçük yaşlarda tanıştık bende ortaokul sıralarında “İnce Memet” ile tanıştım. Adana’mızı dünyaya tanıttı. Sanat nasıl olur, sanatçı nasıl olur, fikirleri nasıl olur dünyaya bizi tanıttı. Böyle bir insanın sanat ödülünü İstanbul’a gidip eşine takdim etmenin onurunu halen yaşıyorum“ şeklinde konuştu. Başkan Zeydan Karalar’ın ardından söz alan Adana Allianz Fransız Kültür Derneği Başkanı Aydın Önen, geceye emeği geçenlere teşekkür etti. Önen, “Gecenin organizasyonunda sayın belediye başkanımız ve ekibi bu geceye destek olmuş. Gecenin anlamını daha iyi hale getirmiştir. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi. Konuşmaların ardından TİTİ Robin ve müzisyenler sahne aldı. Gecenin sonunda ise Başkan Zeydan Karalar ve eşi Nuray Karalar sanatçılar ile birlikte Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Baban’a çiçek takdim etti.

 

Türk edebiyatının en büyük kalemi olan Yaşar Kemal, TİTİ Robin “Yer Bakır” konseri ile memleketi Adana’da daha önceden adının verildiği Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde anıldı. Etkinliğe ünlü yazarın eşi Ayşe Baban’da katıldı.

 

ADANA- Ünlü Yazar Yaşar Kemal memleketi Adana’da anıldı. Yerel enstrümanlar ile Anadolu ve dünya müziğini harmanlayarak izleyicilere sunan TİTİ Robin ve yerel müzisyenlerden oluşan grup 'Yer Bakır' konseri ile Adana’da sahne alarak Yaşar Kemal’i andı. Kendisi Yaşar Kemal hayranı olduğu için oluşturduğu gruba ve konser dizisine, usta yazarın 'Yer Demir Gök Bakır' romanından esinlenerek 'Yer Bakır' ismini veren Titi Robin, sahnede gitar ve buzuki çaldı.

 

TİTİ Robin ve yerel müzisyenler Adanalılara unutulmaz bir müzik ziyafeti sunarken açılış konuşmasını yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yazarın isminin verildiği kültür merkezinde etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı onur duyduklarını söyledi. Başkan Zeydan Karalar, “Burada, Yaşar Kemal adını verdiğimiz bu kültür merkezinde sizleri ağırlamaktan duyduğum sevinici anlatarak başlamak istiyorum. Kültürün sanatın ve güzel insanların kenti Adana’ya hoş geldiniz. Biliyorsunuz Adana’da uzun yıllar kültür ve sanat unutulmuştu. Şu bilinmelidir ki; Adana kültürde de, sanat da, sanatçı yetiştirmede de en verimli kenttir. Yaşar Kemal gibi bir değeri üretmiş bir kentin kültür-sanat etkinliği yapmaması akla sığan bir şey değil. Kültürü seven, sanatı seven bir kardeşinizi belediye başkanı yaptınız ve tekrar Adana’yı kültür ve sanatla buluşturdunuz. Adana’da kesintisiz kültür sanat etkinlikleri yapmaya başladık.  Ve her kültür sanat etkinliğimizde bu salonlar doluyor. Memleketimiz çok sanatçı yetiştirdi ama Yaşar Kemal deyince orada durmak gerekiyor! Hepimiz çok küçük yaşlarda tanıştık bende ortaokul sıralarında “İnce Memet” ile tanıştım. Adana’mızı dünyaya tanıttı. Sanat nasıl olur, sanatçı nasıl olur, fikirleri nasıl olur dünyaya bizi tanıttı. Böyle bir insanın sanat ödülünü İstanbul’a gidip eşine takdim etmenin onurunu halen yaşıyorum“ şeklinde konuştu.

Başkan Zeydan Karalar’ın ardından söz alan Adana Allianz Fransız Kültür Derneği Başkanı Aydın Önen, geceye emeği geçenlere teşekkür etti. Önen, “Gecenin organizasyonunda sayın belediye başkanımız ve ekibi bu geceye destek olmuş. Gecenin anlamını daha iyi hale getirmiştir. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından TİTİ Robin ve müzisyenler sahne aldı. Gecenin sonunda ise Başkan Zeydan Karalar ve eşi Nuray Karalar sanatçılar ile birlikte Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Baban’a çiçek takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.