Seyhan Kreşleri minikleri hayata hazırlıyor

DÜNYA 17.10.2019 - 14:01, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1166+ kez okundu.
 

Seyhan Kreşleri minikleri hayata hazırlıyor

  Seyhan Belediyesine Çevre Koruma Müdürlüğü, Kreş Müdürlüğü ile işbirliği yaparak kreşte kalan çocuklara “Dünya gıda Günü” nedeniyle Gıda Mühendisi aracılığıyla “Sağlıklı Gıda” eğitimi verdi. Oyunlar eşliğinde verilen eğitimde çocuklar eğlenirken, öğrenme imkânı buldu. Seyhan Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü’nde görevli Gıda Yüksek Mühendisi Dilem kırlangıç tarafından çocuklarla oyuna dönüştürülen bilgilendirmede, “Açlığın Olmadığı Bir Dünya için Sağlıklı Beslenme” konuları anlatıldı. ÇOCUKLARIN DİLİYLE SAĞLIKLI BESLENME ANLATILDI! Çocukların rahat anlayabilmesi ve kavraması için basit ve oyuna dönüştürülen eğitimde Gıda Yüksek Mühendisi Dilem Kırlangıç, “Gıdamızı tanıyalım”, “Sağlıklı beslenme nedir?”, “İsraf”, “Gıda Tüketirken nelere dikkat edilmeli?”, “Düzenli yemek yemenin faydaları nelerdir?”, “Süt içmenin faydaları nedir?” ve “Dışarıdan gıda tüketirken nelere dikkat edilmeli?” konularında bilgi sundu. YAKUT “KREŞTEKİ ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMLE GELECEĞE HAZIRLIYORUZ” Seyhan Belediyesi Kreş Müdürü Mehmet Yakut ise kreşteki çocuklara düzenli eğitimler verdiklerini hatırlattı. Yakut, “Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın direktifleri doğrultusunda, “Dünya Gıda Günü” dolayısıyla Seyhan Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğünce gerçekleştirilen organizasyonda çocuklarımıza “Gıda tanımı” ve sağlıklı gıda tüketimi konusunda bilgiler aktarıldı. Bu anlamlı günde Çevre Koruma Müdürlüğüne ve Gıda Yüksek Mühendisi Dilem Kırlangıç’a teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da çocuklarımızı eğitimle geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz” dedi. ÇOCUKLARA “GÜVENLİ GIDA” İKRAMI Seyhan Belediyesi Çevre koruma Müdürlüğü’nün “Sağlıklı gıda” konusundaki denetimlerinin de anlatıldığı eğitim sonrası, kreş öğrencilerine Gıda yüksek Mühendisi eşliğinde hazırlanmış aşure ve sıkma ikramı yapıldı. “Dünya Gıda Günü” nedeniyle gerçekleştirilen eğitim ve ikram etkinliği, renkli görüntülerle son buldu.

 

Seyhan Belediyesine Çevre Koruma Müdürlüğü, Kreş Müdürlüğü ile işbirliği yaparak kreşte kalan çocuklara “Dünya gıda Günü” nedeniyle Gıda Mühendisi aracılığıyla “Sağlıklı Gıda” eğitimi verdi.

Oyunlar eşliğinde verilen eğitimde çocuklar eğlenirken, öğrenme imkânı buldu. Seyhan Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü’nde görevli Gıda Yüksek Mühendisi Dilem kırlangıç tarafından çocuklarla oyuna dönüştürülen bilgilendirmede, “Açlığın Olmadığı Bir Dünya için Sağlıklı Beslenme” konuları anlatıldı.

ÇOCUKLARIN DİLİYLE SAĞLIKLI BESLENME ANLATILDI!

Çocukların rahat anlayabilmesi ve kavraması için basit ve oyuna dönüştürülen eğitimde Gıda Yüksek Mühendisi Dilem Kırlangıç, “Gıdamızı tanıyalım”, “Sağlıklı beslenme nedir?”, “İsraf”, “Gıda Tüketirken nelere dikkat edilmeli?”, “Düzenli yemek yemenin faydaları nelerdir?”, “Süt içmenin faydaları nedir?” ve “Dışarıdan gıda tüketirken nelere dikkat edilmeli?” konularında bilgi sundu.

YAKUT “KREŞTEKİ ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMLE GELECEĞE HAZIRLIYORUZ”

Seyhan Belediyesi Kreş Müdürü Mehmet Yakut ise kreşteki çocuklara düzenli eğitimler verdiklerini hatırlattı. Yakut, “Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın direktifleri doğrultusunda, “Dünya Gıda Günü” dolayısıyla Seyhan Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğünce gerçekleştirilen organizasyonda çocuklarımıza “Gıda tanımı” ve sağlıklı gıda tüketimi konusunda bilgiler aktarıldı. Bu anlamlı günde Çevre Koruma Müdürlüğüne ve Gıda Yüksek Mühendisi Dilem Kırlangıç’a teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da çocuklarımızı eğitimle geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz” dedi.

ÇOCUKLARA “GÜVENLİ GIDA” İKRAMI

Seyhan Belediyesi Çevre koruma Müdürlüğü’nün “Sağlıklı gıda” konusundaki denetimlerinin de anlatıldığı eğitim sonrası, kreş öğrencilerine Gıda yüksek Mühendisi eşliğinde hazırlanmış aşure ve sıkma ikramı yapıldı. “Dünya Gıda Günü” nedeniyle gerçekleştirilen eğitim ve ikram etkinliği, renkli görüntülerle son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.