Seyhan Meclisi evlere şenlik!

GÜNDEM 10.01.2019 - 17:48, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2629+ kez okundu.
 

Seyhan Meclisi evlere şenlik!

  Seyhan Belediye Meclisi toplantısı Başkan Zeydan Karalar ile meclis üyeleri arasında ilginç diyaloglara sahne oldu.  CAMİ ÖNLERİNE GİDİP PARA TOPLAYALIM AK Partili Meclis Üyesi Mihdi Öztop, İsmetpaşa mahallesindeki 51010 sokağın iki yıldır yapılmadığını belirterek, “30 milyon liralık kredi aldınız. Para yetmiyorsa, gerçekten ihtiyaç varsa 45 meclis üyemizle camilerin önüne gidelim, ‘iflas ettik’ diyelim ve yolun parasını böyle toplayalım” dedi. Karalar ise sert şekilde, “Bunlar gereksiz konuşmalar” diye yanıt verdi.  MÜDÜRLERİNİZ “PARAMIZ YOK” DEDİ Karalar, “Beş kişilik ekip kuracağız. Gidip bakacaklar. Orası gerçekten kötüyse yapılacak. Ben de bakacağım” dedi. Öztop Karalar’ın sözü üzerine, “Lütfen o yoldan kendi aracınızla geçin. Müdürleriniz gelip baktı. En az 200 bin lira masraf çıkacağını ama para olmadığını söyledi”  Karalar öfkelendi ve “başka belediyelerin trilyonluk borcu var” yanıtını verdi.  NE CEVAP VERECEĞİM Ak Parti Sözcüsü Yalçın Limoncu ise usulsüz borçlanma iddiasını sordu. Karalar, “O konu mahkemeye intikal etti. Mahkemeye intikal eden konuda ne cevap vereceğim” diye karşılık verdi. Limoncu ise, “Biz konuyu gündeme getirdikten 15 sonra olay mahkemeye taşındı. Tam 15 gün boyunca bu konuyu sorduk ama bize cevap vermediniz” diye konuştu.  96 MAHALLE’NİN 3 YILLIK BÜTÇESİ OLAN 273  MİLYON TL’Yİ RANT MEYDANINA HARCADINIZ Limoncu, Seyhan Belediyesi’nce yapımı sürdürülen Kent Meydanı’yla ilgili “Rnat Meydanı’na 273 milyon lira harcadığınızı söylüyorsunuz. Bu para 96 mahallenin üç yıllık bütçesi” dedi. Zeydan Karalar ise, “Borçlu aldığımız belediyede şükür ki 270 milyon liralık proje yapıp bedelini ödüyoruz” karşılığını verdi. Limoncu, “Orada nasıl bir meydan olacağını hepimiz göreceğiz” diye yanıt verdi.   ASGARİ ÜCRET HUKUKİ DEĞİL  Bu arada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “CHP’li tüm belediyelerde asgari ücret 2 bin 200 TL olacak” talimatı hatırlatıldığında ise Karalar, “Asgari ücretin 2 bin 200 lira olması hukuki değil. Zam verip geri kesilmesi daha kötü olur. Bu konuda hukukçularımız çalışıyor. Yasal bir prosedur bulunursa asgari ücret minimum 2 bin 200 TL olacak” dedi.

 

Seyhan Belediye Meclisi toplantısı Başkan Zeydan Karalar ile meclis üyeleri arasında ilginç diyaloglara sahne oldu. 
CAMİ ÖNLERİNE GİDİP PARA TOPLAYALIM
AK Partili Meclis Üyesi Mihdi Öztop, İsmetpaşa mahallesindeki 51010 sokağın iki yıldır yapılmadığını belirterek, “30 milyon liralık kredi aldınız. Para yetmiyorsa, gerçekten ihtiyaç varsa 45 meclis üyemizle camilerin önüne gidelim, ‘iflas ettik’ diyelim ve yolun parasını böyle toplayalım” dedi. Karalar ise sert şekilde, “Bunlar gereksiz konuşmalar” diye yanıt verdi. 
MÜDÜRLERİNİZ “PARAMIZ YOK” DEDİ
Karalar, “Beş kişilik ekip kuracağız. Gidip bakacaklar. Orası gerçekten kötüyse yapılacak. Ben de bakacağım” dedi. Öztop Karalar’ın sözü üzerine, “Lütfen o yoldan kendi aracınızla geçin. Müdürleriniz gelip baktı. En az 200 bin lira masraf çıkacağını ama para olmadığını söyledi”  Karalar öfkelendi ve “başka belediyelerin trilyonluk borcu var” yanıtını verdi. 
NE CEVAP VERECEĞİM
Ak Parti Sözcüsü Yalçın Limoncu ise usulsüz borçlanma iddiasını sordu. Karalar, “O konu mahkemeye intikal etti. Mahkemeye intikal eden konuda ne cevap vereceğim” diye karşılık verdi. Limoncu ise, “Biz konuyu gündeme getirdikten 15 sonra olay mahkemeye taşındı. Tam 15 gün boyunca bu konuyu sorduk ama bize cevap vermediniz” diye konuştu. 
96 MAHALLE’NİN 3 YILLIK BÜTÇESİ OLAN 273 
MİLYON TL’Yİ RANT MEYDANINA HARCADINIZ
Limoncu, Seyhan Belediyesi’nce yapımı sürdürülen Kent Meydanı’yla ilgili “Rnat Meydanı’na 273 milyon lira harcadığınızı söylüyorsunuz. Bu para 96 mahallenin üç yıllık bütçesi” dedi. Zeydan Karalar ise, “Borçlu aldığımız belediyede şükür ki 270 milyon liralık proje yapıp bedelini ödüyoruz” karşılığını verdi. Limoncu, “Orada nasıl bir meydan olacağını hepimiz göreceğiz” diye yanıt verdi.  
ASGARİ ÜCRET HUKUKİ DEĞİL 
Bu arada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “CHP’li tüm belediyelerde asgari ücret 2 bin 200 TL olacak” talimatı hatırlatıldığında ise Karalar, “Asgari ücretin 2 bin 200 lira olması hukuki değil. Zam verip geri kesilmesi daha kötü olur. Bu konuda hukukçularımız çalışıyor. Yasal bir prosedur bulunursa asgari ücret minimum 2 bin 200 TL olacak” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.