SEZER, AÇIKLAMA YAPTI

GÜNDEM 15.01.2021 - 17:06, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1590+ kez okundu.
 

SEZER, AÇIKLAMA YAPTI

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, “Kamu görevlilerinin mevcut maaş ve ücretlerine 1 Ocak’tan geçerli olacak şekilde 400 TL seyyanen zam istiyoruz” dedi.
EN AZ ARTIŞ MAAŞLARDA YAŞANDI    Memur-Sen, tüm Türkiye’de gerçekleştirdiği ortak basın açıklamasıyla kamu çalışanları için seyyanen zam, vergi oranlarının sabitlenmesi ve matrah artırımı istedi. Memur-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, sendika binasında memurların alım gücünün düştüğünü belirterek, seyyanen iyileştirme isteğini dile getirdi. Sezer, sözleşmeli istihdamın sorunlarıyla kadro taleplerini, pandemiye ilişkin tedbirler ve sağlık çalışanlarının beklentilerini de aktardı.    Geçen yılın herkes için çok zor geçtiğini aktaran Sezer, kamu görevlileri açısından Hakem Kurulu kararı mağduriyetleri ile enflasyona dayalı kayıplar yaşadıklarını aktardı. Sezer, enflasyonu yenen maaş ve ücret hedefi belirlenmesi çağrısında bulundu. Ekonominin makro ve mikro düzey rakamları, enflasyon ve faiz oranları, kur tarafının rakamları birlikte ele alındığında en az artış, en düşük yükselişin maaşlarda ve ücretlerde yaşandığını söyleyen Sezer, şunları kaydetti:   GERÇEKLER GÖZ ARDI EDİLMESİN  “Son 10 yıllık enflasyon ve enflasyon farkı tablosu, 2019-2021 faiz, kur tablosu, 2020 yılı aylık enflasyon tablosu özetle şunu söylüyor; kamu görevlilerinin maaşları ve ücretleri eriyor, bu erimeyi durdurmak için gecikmeden seyyanen zam yapılması gerekiyor. Yıllık enflasyon oranı bir önceki yıla göre yüzde 24 arttı, gıda enflasyonu yüzde 25 seviyesinde. 2020 yılbaşı ve sonu itibariyle faiz tarafında yüzde 75’lik artışın gerçekleşti. Bütçede faiz giderlerinde son 3 yıllık dönem itibariyle yüzde 45-70’lik artış oluştu. Kur tarafında yüzde 40’a yakın artış rakamına ulaşıldı. Bu gerçekler göz ardı edilmemeli” GELİR DAĞILIMINDA ADALET SAĞLANMALI   Memur-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer hükümetten taleplerini ise şöyle sıraladı: “Hem gelir dağılımda adaleti sağlamak, hem de enflasyon kaynaklı kayıpları telafi etmek, beraberinde düşük maaş ve ücret grubunda bulunan kamu görevlilerine asgari ücretler için atılan doğru adıma benzer bir yaklaşımı uygulamak için kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine 1 0cak 2021’den geçerli olmak üzere; en düşük devlet memuru aylığının yüzde 10’una denk gelecek tutarda seyyanen zam  istiyoruz. Daha somut ifadeyle, kamu görevlilerinin mevcut maaşlarına/ücretlerine 1 Ocak’tan geçerli olacak şekilde 400 TL seyyanen zam istiyoruz. Böylece geçmiş yönüyle kayıpların giderilmesini, gelecek yönüyle de enflasyona yenilme riskinin bitirilmesini talep ediyoruz. Bu adım,  hem gelir dağılımında hem de sosyal kulvarda adaletin sağlanması, sosyal maliyet ihtimalinin de ortadan kaldırılması gibi önemli sonuçlar üretecektir." Açıklamaya, Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendikaların Adana şube başkanları da katıldı.
Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, “Kamu görevlilerinin mevcut maaş ve ücretlerine 1 Ocak’tan geçerli olacak şekilde 400 TL seyyanen zam istiyoruz” dedi.

EN AZ ARTIŞ MAAŞLARDA YAŞANDI 

 

Memur-Sen, tüm Türkiye’de gerçekleştirdiği ortak basın açıklamasıyla kamu çalışanları için seyyanen zam, vergi oranlarının sabitlenmesi ve matrah artırımı istedi. Memur-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, sendika binasında memurların alım gücünün düştüğünü belirterek, seyyanen iyileştirme isteğini dile getirdi. Sezer, sözleşmeli istihdamın sorunlarıyla kadro taleplerini, pandemiye ilişkin tedbirler ve sağlık çalışanlarının beklentilerini de aktardı. 

 

Geçen yılın herkes için çok zor geçtiğini aktaran Sezer, kamu görevlileri açısından Hakem Kurulu kararı mağduriyetleri ile enflasyona dayalı kayıplar yaşadıklarını aktardı. Sezer, enflasyonu yenen maaş ve ücret hedefi belirlenmesi çağrısında bulundu. Ekonominin makro ve mikro düzey rakamları, enflasyon ve faiz oranları, kur tarafının rakamları birlikte ele alındığında en az artış, en düşük yükselişin maaşlarda ve ücretlerde yaşandığını söyleyen Sezer, şunları kaydetti:  


GERÇEKLER GÖZ ARDI EDİLMESİN 


“Son 10 yıllık enflasyon ve enflasyon farkı tablosu, 2019-2021 faiz, kur tablosu, 2020 yılı aylık enflasyon tablosu özetle şunu söylüyor; kamu görevlilerinin maaşları ve ücretleri eriyor, bu erimeyi durdurmak için gecikmeden seyyanen zam yapılması gerekiyor. Yıllık enflasyon oranı bir önceki yıla göre yüzde 24 arttı, gıda enflasyonu yüzde 25 seviyesinde. 2020 yılbaşı ve sonu itibariyle faiz tarafında yüzde 75’lik artışın gerçekleşti. Bütçede faiz giderlerinde son 3 yıllık dönem itibariyle yüzde 45-70’lik artış oluştu. Kur tarafında yüzde 40’a yakın artış rakamına ulaşıldı. Bu gerçekler göz ardı edilmemeli”


GELİR DAĞILIMINDA ADALET SAĞLANMALI 


 Memur-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer hükümetten taleplerini ise şöyle sıraladı: “Hem gelir dağılımda adaleti sağlamak, hem de enflasyon kaynaklı kayıpları telafi etmek, beraberinde düşük maaş ve ücret grubunda bulunan kamu görevlilerine asgari ücretler için atılan doğru adıma benzer bir yaklaşımı uygulamak için kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine 1 0cak 2021’den geçerli olmak üzere; en düşük devlet memuru aylığının yüzde 10’una denk gelecek tutarda seyyanen zam  istiyoruz. Daha somut ifadeyle, kamu görevlilerinin mevcut maaşlarına/ücretlerine 1 Ocak’tan geçerli olacak şekilde 400 TL seyyanen zam istiyoruz. Böylece geçmiş yönüyle kayıpların giderilmesini, gelecek yönüyle de enflasyona yenilme riskinin bitirilmesini talep ediyoruz. Bu adım,  hem gelir dağılımında hem de sosyal kulvarda adaletin sağlanması, sosyal maliyet ihtimalinin de ortadan kaldırılması gibi önemli sonuçlar üretecektir."
Açıklamaya, Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendikaların Adana şube başkanları da katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.