SEZER: RÜTBELERİ ALINSIN, İMTİYAZLARINA SON VERİLSİN

GÜNDEM 05.04.2021 - 15:18, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1659+ kez okundu.
 

SEZER: RÜTBELERİ ALINSIN, İMTİYAZLARINA SON VERİLSİN

104 emekli amiralin gece vakti yaptıkları bildiriye Memur-Sen İl Başkanı sert tepki gösterdi, suç duyurusunda bulundu.
Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Sezer, Montrö Sözleşmesi’ne yönelik gece bildiri yayınlayan 104 emekli amiralin rütbelerinin alınmasını, rütbe üzerinden elde ettikleri kazanç ve imtiyazlara da son verilmesini istedi.  Memur-Sen Adana İl Temsilciliği, emekli 104 amiralin Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne yönelik bildiriyle ilgili suç duyurusunda bulundu. Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Sezer, milletin inancından, iradesinden, medeniyet değerlerinden kopmuş, millete yabancılaşmış bir zihniyetin taşıyıcısı olan bu asker emeklilerinin aktif görevde oldukları dönemde neye hizmet ettiklerinin herkesçe bilindiğini ileri sürdü. Sezer, “Deniz kuvvetleri emeklisi sıfatıyla yayınladıkları bildiri içerik itibariyle göstermiştir ki bunlar olsa olsa ‘amiral eskisi’dir. Eski düzenin kafasını konuşturan bu 104 vesayet mankurtu; Kanal İstanbul ve Montrö anlaşmasına dair cümleler üzerinden, ‘fikir beyanı’ adı altında çeşitli iletişim kanallarından gece yarısı deklare ettikleri ‘muhtıra çağrışımlı’ bir açıklamayla siyasete ve millet iradesine müdahale etme niyetlerini beyan etmişlerdir" dedi. Milletin açıktan darbe çağrısına, iradesine yönelik hiçbir vesayet imasına dahi tahammülü olmadığını vurgulayan Mehmet Sezer şunları kaydetti: “Bütün darbe heveslileri, vesayet sevdalıları bilmelidir ki, 250 şehidimizin kanıyla 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı yazılan manifesto bu ülke için sadece bir milat değil, kanla imzalanmış bir ahittir. Bizler, darbenin kendisi bir yana imasına dahi tahammülümüzün olmadığını; şehitlere verdiğimiz ahdimizin arkasında, millet iradesinin yanında, darbelerin ve ihanetin karşısında durmaya devam edeceğiz. Türkiye artık darbecilerden hesap sorulan bir ülkedir. Memur-Sen olarak 81 ilde milletin iradesine karşı bir müdahale hevesi olarak gördüğümüz bu meş’um açıklama ve o açıklamaya imza atanlar hakkında suç duyurusunda bulunduk. Millet olarak, irademize uzanmak isteyen elin ve arkasındakilerin ortaya çıkarılmasını, yargılanmasını, cezalandırılmasını istiyoruz. Vesayet sevdalılarına hadleri bildirilmeli, darbe heveslileri yargı önünde hesap vermelidir. Öte yandan bu bildiriye imza atanların siyasete müdahale aracı olarak kullandıkları rütbeleri ellerinden alınmalı, o rütbeler üzerinden elde ettikleri kazanç ve imtiyazlar sona erdirilmelidir." Açıklamaya Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendikaların Adana birim başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
104 emekli amiralin gece vakti yaptıkları bildiriye Memur-Sen İl Başkanı sert tepki gösterdi, suç duyurusunda bulundu.

Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Sezer, Montrö Sözleşmesi’ne yönelik gece bildiri yayınlayan 104 emekli amiralin rütbelerinin alınmasını, rütbe üzerinden elde ettikleri kazanç ve imtiyazlara da son verilmesini istedi. 

Memur-Sen Adana İl Temsilciliği, emekli 104 amiralin Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne yönelik bildiriyle ilgili suç duyurusunda bulundu. Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Sezer, milletin inancından, iradesinden, medeniyet değerlerinden kopmuş, millete yabancılaşmış bir zihniyetin taşıyıcısı olan bu asker emeklilerinin aktif görevde oldukları dönemde neye hizmet ettiklerinin herkesçe bilindiğini ileri sürdü. Sezer, “Deniz kuvvetleri emeklisi sıfatıyla yayınladıkları bildiri içerik itibariyle göstermiştir ki bunlar olsa olsa ‘amiral eskisi’dir. Eski düzenin kafasını konuşturan bu 104 vesayet mankurtu; Kanal İstanbul ve Montrö anlaşmasına dair cümleler üzerinden, ‘fikir beyanı’ adı altında çeşitli iletişim kanallarından gece yarısı deklare ettikleri ‘muhtıra çağrışımlı’ bir açıklamayla siyasete ve millet iradesine müdahale etme niyetlerini beyan etmişlerdir" dedi.
Milletin açıktan darbe çağrısına, iradesine yönelik hiçbir vesayet imasına dahi tahammülü olmadığını vurgulayan Mehmet Sezer şunları kaydetti: “Bütün darbe heveslileri, vesayet sevdalıları bilmelidir ki, 250 şehidimizin kanıyla 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı yazılan manifesto bu ülke için sadece bir milat değil, kanla imzalanmış bir ahittir. Bizler, darbenin kendisi bir yana imasına dahi tahammülümüzün olmadığını; şehitlere verdiğimiz ahdimizin arkasında, millet iradesinin yanında, darbelerin ve ihanetin karşısında durmaya devam edeceğiz. Türkiye artık darbecilerden hesap sorulan bir ülkedir. Memur-Sen olarak 81 ilde milletin iradesine karşı bir müdahale hevesi olarak gördüğümüz bu meş’um açıklama ve o açıklamaya imza atanlar hakkında suç duyurusunda bulunduk. Millet olarak, irademize uzanmak isteyen elin ve arkasındakilerin ortaya çıkarılmasını, yargılanmasını, cezalandırılmasını istiyoruz. Vesayet sevdalılarına hadleri bildirilmeli, darbe heveslileri yargı önünde hesap vermelidir. Öte yandan bu bildiriye imza atanların siyasete müdahale aracı olarak kullandıkları rütbeleri ellerinden alınmalı, o rütbeler üzerinden elde ettikleri kazanç ve imtiyazlar sona erdirilmelidir."
Açıklamaya Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendikaların Adana birim başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.