“Sicili temiz doktorlar soruşturmaya takılıyor?”

GÜNDEM 09.09.2019 - 13:43, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2176+ kez okundu.
 

“Sicili temiz doktorlar soruşturmaya takılıyor?”

  ANKARA - 2018 yılında üniversitelerin Tıp Fakültesi bölümlerinden mezun olan ve Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası (DHY) kapsamında zorunlu hizmet kurasına katılan ancak adli sicili temiz olmasına rağmen güvenlik soruşturması bahanesiyle ataması yapılmayan işyeri hekimleri gençler, büyük tedirginlik yaşıyor. ATAMALARI YAPILMIYOR! Geleceğe emin adımlarla ilerlemek isteyen genç hekimlerin serzenişlerine kayıtsız kalmayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Anayasa ile güvence altına alınmış olması gereken çalışma ve eğitim görme haklarının engellenmiş olmasını hiçbir vicdani ve hukuki zemine oturtamayan yeni mezun gençlerin memuriyetleri ve ihtisas eğitimi almalarının hükümet eliyle engellendiğini, ayrıca sertifikalarınin İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü'nce aktifleştirilmemesi nedeniyle de büyük mağduriyet yaşadıklarını vurguladı. Konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlandırılması istemiyle TBMM’ye iki ayrı soru önergesi sunan Dr. Şevkin, “Ülkesine hizmet etmek isteyen 2018 yılı mezunu doktorlar daha fazla mağdur edilmemeyi ve ülke ekonomisine bir şekilde katkıda bulunmayı büyük bir istek ve heyecanla bekliyor” dedi.   Dr. Şevkin, iki bakandan yanıt beklediği sorular şöyle: 2018 yılında üniversitelerin Tıp Fakültesi bölümlerinden mezun olan ve Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası (DHY) kapsamında zorunlu hizmet kurasına katılan ancak adli sicili temiz olmasına rağmen güvenlik soruşturması bahanesiyle ataması yapılmayan kaç kişi mevcuttur? Mezuniyet sonrası girmiş oldukları Tıpta Uzmanlık Sınavlarında başarılı olup çeşitli üniversiteleri kazanan doktorlar, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) kurumlarından neden kabul görmemektedir? Bu süreçte geçimlerini sağlamak amacıyla özel sektörde ‘iş buluruz’ ümidiyle İşyeri Hekimliği sınavına girip başarılı oldukları halde diğer başarılı olan meslektaşlarının sertifikaları bakanlıkça aktifleştirilmesine rağmen 2018 yılında mezun olan doktor adaylarının sertifikaları neden halâ aktifleştirilmemiştir? Gerekli işlemlerin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yetkili mercilerince bir an evvel yapılması ve artık 'hekim' ünvanı’nı kullanabilmeyi umut eden genç doktorlarımız için bir girişimde bulunacak mısınız?

 

ANKARA - 2018 yılında üniversitelerin Tıp Fakültesi bölümlerinden mezun olan ve Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası (DHY) kapsamında zorunlu hizmet kurasına katılan ancak adli sicili temiz olmasına rağmen güvenlik soruşturması bahanesiyle ataması yapılmayan işyeri hekimleri gençler, büyük tedirginlik yaşıyor.

ATAMALARI YAPILMIYOR!

Geleceğe emin adımlarla ilerlemek isteyen genç hekimlerin serzenişlerine kayıtsız kalmayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Anayasa ile güvence altına alınmış olması gereken çalışma ve eğitim görme haklarının engellenmiş olmasını hiçbir vicdani ve hukuki zemine oturtamayan yeni mezun gençlerin memuriyetleri ve ihtisas eğitimi almalarının hükümet eliyle engellendiğini, ayrıca sertifikalarınin İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü'nce aktifleştirilmemesi nedeniyle de büyük mağduriyet yaşadıklarını vurguladı.

Konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlandırılması istemiyle TBMM’ye iki ayrı soru önergesi sunan Dr. Şevkin, “Ülkesine hizmet etmek isteyen 2018 yılı mezunu doktorlar daha fazla mağdur edilmemeyi ve ülke ekonomisine bir şekilde katkıda bulunmayı büyük bir istek ve heyecanla bekliyor” dedi.

 

Dr. Şevkin, iki bakandan yanıt beklediği sorular şöyle:

  1. 2018 yılında üniversitelerin Tıp Fakültesi bölümlerinden mezun olan ve Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası (DHY) kapsamında zorunlu hizmet kurasına katılan ancak adli sicili temiz olmasına rağmen güvenlik soruşturması bahanesiyle ataması yapılmayan kaç kişi mevcuttur?
  2. Mezuniyet sonrası girmiş oldukları Tıpta Uzmanlık Sınavlarında başarılı olup çeşitli üniversiteleri kazanan doktorlar, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) kurumlarından neden kabul görmemektedir?
  3. Bu süreçte geçimlerini sağlamak amacıyla özel sektörde ‘iş buluruz’ ümidiyle İşyeri Hekimliği sınavına girip başarılı oldukları halde diğer başarılı olan meslektaşlarının sertifikaları bakanlıkça aktifleştirilmesine rağmen 2018 yılında mezun olan doktor adaylarının sertifikaları neden halâ aktifleştirilmemiştir?
  4. Gerekli işlemlerin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yetkili mercilerince bir an evvel yapılması ve artık 'hekim' ünvanı’nı kullanabilmeyi umut eden genç doktorlarımız için bir girişimde bulunacak mısınız?
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.