ŞİDDET VE SOYKIRIMA KARŞI DUYARSIZ KALIYORUZ

12.01.2019 - 16:06, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1332+ kez okundu.
 

ŞİDDET VE SOYKIRIMA KARŞI DUYARSIZ KALIYORUZ

  Anadolu Aslanları İş adamları Derneği (ASKON) Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan Doğu Türkistan’da yaşanan şiddet ve soykırıma karşı basın açıklamasında bulundu. ASKON Başkanı Recep Çalışkan, küresel medya'nın Doğu Türkistan’da yaşanan şiddet ve soykırıma karşı duyarsız kaldığını söyledi. Çalışkan mesajında; Doğu Türkistan’da yaşanan soykırıma karşı sivil kuruluşlardan şu ana kadar etkin bir ses yükselmiş değil. Müslüman kardeşlerimiz katlediliyor ve İslami değerlerle katlediliyor. Çin, Müslümanların değerlerini yaşamalarına müsaade etmiyor. Doğu Türkistan’ da Müslümanlar evlerinden Camiye gitmeleri, evlerinde Kur’an okumaları yasak olduğu için ibadet edemiyorlar. Baskı ve dayatmalara maruz kalan halk zindanlara atılıyor ve işkencelere maruz kalıyor. Müslüman kardeşlerimizi taciz etmek için her şeyi zalimce yapıyor.  1944 yılında Doğu Türkistan Cumhuriyeti devleti kuruldu, bu devlet 5 yıl sonra yıkıldı. Daha bunun gibi birçok devlet olarak kuruldu. Her girişime dünya sessiz kaldı. Bu da yetmezmiş gibi, Çin’i kendisine rakip gören Rusya, Uygurlar söz konusu olduğunda Çin’i destekledi. 1990, 1995 ve 1999 yıllarında haklarını korumak için harekete geçtiler, kardeşlerimizi acımasızca katlettiler. Bu katliamı Çin, gözlerden gizledi. Müslümanları öldürmek için ellerinden ne geliyorsa yapma gayretindeler. Çin, uzun yıllar boyunca nükleer denemelerini Doğu Türkistan’da yaptı. Bu denemeler sonucunda kanser başta olmak üzere birçok hastalık ortaya çıktı. İşgal altındaki Doğu Türkistan için bireysel ve toplumsal olarak nelerin yapılabileceğinin geciktirmeden yaşananların son bulması için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz.  

 

Anadolu Aslanları İş adamları Derneği (ASKON) Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan Doğu Türkistan’da yaşanan şiddet ve soykırıma karşı basın açıklamasında bulundu.

ASKON Başkanı Recep Çalışkan, küresel medya'nın Doğu Türkistan’da yaşanan şiddet ve soykırıma karşı duyarsız kaldığını söyledi. Çalışkan mesajında; Doğu Türkistan’da yaşanan soykırıma karşı sivil kuruluşlardan şu ana kadar etkin bir ses yükselmiş değil. Müslüman kardeşlerimiz katlediliyor ve İslami değerlerle katlediliyor. Çin, Müslümanların değerlerini yaşamalarına müsaade etmiyor. Doğu Türkistan’ da Müslümanlar evlerinden Camiye gitmeleri, evlerinde Kur’an okumaları yasak olduğu için ibadet edemiyorlar. Baskı ve dayatmalara maruz kalan halk zindanlara atılıyor ve işkencelere maruz kalıyor. Müslüman kardeşlerimizi taciz etmek için her şeyi zalimce yapıyor.  1944 yılında Doğu Türkistan Cumhuriyeti devleti kuruldu, bu devlet 5 yıl sonra yıkıldı. Daha bunun gibi birçok devlet olarak kuruldu. Her girişime dünya sessiz kaldı. Bu da yetmezmiş gibi, Çin’i kendisine rakip gören Rusya, Uygurlar söz konusu olduğunda Çin’i destekledi. 1990, 1995 ve 1999 yıllarında haklarını korumak için harekete geçtiler, kardeşlerimizi acımasızca katlettiler. Bu katliamı Çin, gözlerden gizledi. Müslümanları öldürmek için ellerinden ne geliyorsa yapma gayretindeler. Çin, uzun yıllar boyunca nükleer denemelerini Doğu Türkistan’da yaptı. Bu denemeler sonucunda kanser başta olmak üzere birçok hastalık ortaya çıktı. İşgal altındaki Doğu Türkistan için bireysel ve toplumsal olarak nelerin yapılabileceğinin geciktirmeden yaşananların son bulması için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.