Şiddetli bel ağrısı deyip geçmeyin!

GÜNDEM 13.05.2018 - 13:47, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2184+ kez okundu.
 

Şiddetli bel ağrısı deyip geçmeyin!

  CEYHAN / Aniden başlayan şiddetli bel ağrılarının kötü bir durumun habercisi olabileceği belirtilerek ciddiye alınarak mutlaka bu konuda uzman bir hekime başvurulması gerektiği bildirildi.  “KASLARINI GÜÇLENDİRİN” Ceyhan Çınar Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Erdal Yayla, yaptığı açıklamada, gelişmiş toplumların en büyük sorunlarından birinin sırt ve bel ağrıları olduğunu hatırlatarak bunun da hareketsiz ve masa başı yaşam tarzından kaynaklandığını söyledi. Her gün en az 30 ile 40 dakika yürünmesinin kasları güçlendirerek omurgaya destek olacağına dikkat çeken Yayla, haftada iki gün ise egzersizlerle de vücudun diri tutulmasının faydalı olabileceğini vurguladı. “BEL AĞRISINI ÖNEMSEYİN” Doğru bir yürüyüş ve oturma ile bel ağrılarından kurtulmanın başarılabileceğini anlatan Yayla, bir haftadan fazla süren ve aniden başlayan bel ağrılarının ise önemsenmesi gerektiğine işaret etti. Bu durumda yapılacak en ideal yöntemin konusunda uzman bir hekime başvurmak olduğunun altını çizen Yayla, “Aniden başlayan her ağrıdan mutlaka korkulmalıdır. Özellikle toplumumuzda bel ağrısının fazla ciddiye alınmayıp ‘biraz dinlenirsem geçer’ diyerek ötelendiğini biliyoruz. Bazı hastalarımızın işin ameliyat boyutuna geldiğini öğrenince şaşırdıklarına birçok kez tanık oldum” dedi.  “YANLIŞ YÖNTEMLER UYGULAMAYIN” Özellikle bel ağrısı yaşayanların bu sorunu ötelemeyi bırakıp mutlaka rahatsızlıklarını ciddiye alarak tedavi olmalarını isteyen Ceyhan Çınar Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Erdal Yayla, “Toplumumuzda üzülerek söylemek gerekir ki beli ağrıyanlar genellikle sıcak bir duş alıp sert bir zeminde yatmayı tercih ediyor. Kimi ise bel ağrısında bitkisel yağlarla ve bel çektirme tipi hiç doğru olmayan kendilerini sakat bile bırakabilecek yöntemlerle ağrılarından kurtulmak istiyor. Bunların hiçbir doğru değil” diye konuştu.   AMELİYAT OLDU 4 SAAT SONRA YÜRÜDÜ Türkiye’de artık dünyanın en gelişmiş teknolojilerine sahip cihazlarla beldeki sorunların sebeplerinin tespit edilerek tedavi uygulandığına dikkat çeken Yayla, şunları kaydetti: “Bir hastamız şiddetli bel ve bacak ağrısı nedeni ile bize başvurdu. 10 gündür yürüyemeyen hastaya bel fıtığı nedeniyle acil cerrahi önerdik. Hastayı ameliyata alıp yüksek teknoloji ürünü mikroskop ile mikro cerrahi yöntemle müdahale yaptık. Ameliyattan yaklaşık 4 saat sonra ağrıları dinip yürüdü.”  Dr. Yayla, bel ameliyatlarının artık gelişmiş teknikler ve ameliyatlar sayesinde artık çok daha güvenilir ve hızlı olduğunu hatırlatarak, hastanelerindeki altyapı sayesinde bu ameliyatların Ceyhan’da yapılmasının mümkün olduğunu sözlerine ekledi.

 

CEYHAN / Aniden başlayan şiddetli bel ağrılarının kötü bir durumun habercisi olabileceği belirtilerek ciddiye alınarak mutlaka bu konuda uzman bir hekime başvurulması gerektiği bildirildi. 
“KASLARINI GÜÇLENDİRİN”
Ceyhan Çınar Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Erdal Yayla, yaptığı açıklamada, gelişmiş toplumların en büyük sorunlarından birinin sırt ve bel ağrıları olduğunu hatırlatarak bunun da hareketsiz ve masa başı yaşam tarzından kaynaklandığını söyledi. Her gün en az 30 ile 40 dakika yürünmesinin kasları güçlendirerek omurgaya destek olacağına dikkat çeken Yayla, haftada iki gün ise egzersizlerle de vücudun diri tutulmasının faydalı olabileceğini vurguladı.
“BEL AĞRISINI ÖNEMSEYİN”
Doğru bir yürüyüş ve oturma ile bel ağrılarından kurtulmanın başarılabileceğini anlatan Yayla, bir haftadan fazla süren ve aniden başlayan bel ağrılarının ise önemsenmesi gerektiğine işaret etti. Bu durumda yapılacak en ideal yöntemin konusunda uzman bir hekime başvurmak olduğunun altını çizen Yayla, “Aniden başlayan her ağrıdan mutlaka korkulmalıdır. Özellikle toplumumuzda bel ağrısının fazla ciddiye alınmayıp ‘biraz dinlenirsem geçer’ diyerek ötelendiğini biliyoruz. Bazı hastalarımızın işin ameliyat boyutuna geldiğini öğrenince şaşırdıklarına birçok kez tanık oldum” dedi. 
“YANLIŞ YÖNTEMLER UYGULAMAYIN”
Özellikle bel ağrısı yaşayanların bu sorunu ötelemeyi bırakıp mutlaka rahatsızlıklarını ciddiye alarak tedavi olmalarını isteyen Ceyhan Çınar Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Erdal Yayla, “Toplumumuzda üzülerek söylemek gerekir ki beli ağrıyanlar genellikle sıcak bir duş alıp sert bir zeminde yatmayı tercih ediyor. Kimi ise bel ağrısında bitkisel yağlarla ve bel çektirme tipi hiç doğru olmayan kendilerini sakat bile bırakabilecek yöntemlerle ağrılarından kurtulmak istiyor. Bunların hiçbir doğru değil” diye konuştu.  
AMELİYAT OLDU 4 SAAT SONRA YÜRÜDÜ
Türkiye’de artık dünyanın en gelişmiş teknolojilerine sahip cihazlarla beldeki sorunların sebeplerinin tespit edilerek tedavi uygulandığına dikkat çeken Yayla, şunları kaydetti: “Bir hastamız şiddetli bel ve bacak ağrısı nedeni ile bize başvurdu. 10 gündür yürüyemeyen hastaya bel fıtığı nedeniyle acil cerrahi önerdik. Hastayı ameliyata alıp yüksek teknoloji ürünü mikroskop ile mikro cerrahi yöntemle müdahale yaptık. Ameliyattan yaklaşık 4 saat sonra ağrıları dinip yürüdü.” 
Dr. Yayla, bel ameliyatlarının artık gelişmiş teknikler ve ameliyatlar sayesinde artık çok daha güvenilir ve hızlı olduğunu hatırlatarak, hastanelerindeki altyapı sayesinde bu ameliyatların Ceyhan’da yapılmasının mümkün olduğunu sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.