ŞİFA KAYNAĞI KARADUT

11.02.2018 - 13:06, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2521+ kez okundu.
 

ŞİFA KAYNAĞI KARADUT

Doğal ürünlere son yıllarda ilgi artarken, şifa kaynağı ürünler de tek tek ortaya çıkıyor. Bugüne kadar yalnızca yaz aylarında tüketilebilen şifa kaynağı karadutu artık yetiştiriciler sayesinde her mevsim bulmak mümkün.  KAN YAPIYOR GİRİPTEN KORUYOR Gaziantep’te 300 dönümlük bir arazide karadut üretimi gerçekleştiren İbrahim Alın, il il gezerek karaduttan elde ettiği, şuruptan reçele, marmelattan pekmeze tanıtıyor. Halkın artık doğal ürün aradığını, kola ve benzeri içeceklerden uzaklaştığını anlatan Alın, “Karadut adeta bir şifa kaynağı, tamamen doğal ortamlarda ürettiğimiz karadutları, pekmez veya özsuyu halinde sunuyoruz. Özellikle kansızlığa iyi geliyor, kış ayları için vazgeçilmez, soğuktan ve gripten korunmak isteyenler karadut pekmezi ile şurup olarak sattığımız ürünleri alıyor. Karadut pekmezi mide rahatsızlıkları için de dikkat çekici olarak ilgi görüyor. Kadın ve çocuklar için vazgeçilmez bir kan yapıcı özelliği var. Büyüme çağındaki çocuklara her gün belirli aralıklarla verilmesi gelişimlerini olumlu yönde etkiliyor” diyor.  HARARETİ ALIYOR  Yapılan araştırmalarda karadutta C, K ve E vitaminleri bulunduğunu hatırlatan Alın, vücudu zehirli maddelerden arındırıcı özelliği de bulunduğuna dikkat çekti. Alın, karadutun cilde, saça, diş ve kemik sağlığına iyi geldiğinin de bilimsel olarak saptandığını, yaz aylarında tüketilen karadut şurubunun harareti engelleyeceğini sözlerine ekledi.

Doğal ürünlere son yıllarda ilgi artarken, şifa kaynağı ürünler de tek tek ortaya çıkıyor. Bugüne kadar yalnızca yaz aylarında tüketilebilen şifa kaynağı karadutu artık yetiştiriciler sayesinde her mevsim bulmak mümkün. 

KAN YAPIYOR GİRİPTEN KORUYOR
Gaziantep’te 300 dönümlük bir arazide karadut üretimi gerçekleştiren İbrahim Alın, il il gezerek karaduttan elde ettiği, şuruptan reçele, marmelattan pekmeze tanıtıyor. Halkın artık doğal ürün aradığını, kola ve benzeri içeceklerden uzaklaştığını anlatan Alın, “Karadut adeta bir şifa kaynağı, tamamen doğal ortamlarda ürettiğimiz karadutları, pekmez veya özsuyu halinde sunuyoruz. Özellikle kansızlığa iyi geliyor, kış ayları için vazgeçilmez, soğuktan ve gripten korunmak isteyenler karadut pekmezi ile şurup olarak sattığımız ürünleri alıyor. Karadut pekmezi mide rahatsızlıkları için de dikkat çekici olarak ilgi görüyor. Kadın ve çocuklar için vazgeçilmez bir kan yapıcı özelliği var. Büyüme çağındaki çocuklara her gün belirli aralıklarla verilmesi gelişimlerini olumlu yönde etkiliyor” diyor. 
HARARETİ ALIYOR 
Yapılan araştırmalarda karadutta C, K ve E vitaminleri bulunduğunu hatırlatan Alın, vücudu zehirli maddelerden arındırıcı özelliği de bulunduğuna dikkat çekti. Alın, karadutun cilde, saça, diş ve kemik sağlığına iyi geldiğinin de bilimsel olarak saptandığını, yaz aylarında tüketilen karadut şurubunun harareti engelleyeceğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.