Şiirler türkülerle buluştu

01.07.2018 - 12:39, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1909+ kez okundu.
 

Şiirler türkülerle buluştu

  “Adana, Antakya, Mersin şiirde buluşuyor” etkinliği türkülerle harmanlandı.  DEFNE BARIŞ VE DOSTLUK KOROSU DA KATILDI Adana’daki Sanat Durağı’ndaki etkinlikte; şairler, yazarlar ve şiir dostları şiir okudu, Antakya-Defne Dostluk ve Barış Korosu üyeleri ise türkülerle bu muhteşem sanat şölenine eşlik etti.  UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞATTI Türkçe, Kürtçe, Arapça, Rumca, Ermenice, Farsça, Zazaca şarkı ve türküler seslendiren koro, üyeleri etkinliğe katılanlara unutulmaz bir gün yaşattı. Antakya-Defne Dostluk ve Barış Korosu sanatçılarının seslendirdiği şarkı ve türküler, hemen her rengi içinde barındıran Hatay yöresinin dışında ezgileriyle Türkiye’ye hitap ediyor.  Şairlerin dışında şiir severler de birbirinden güzel şiirler okudu. Etkinlikte şairlerin kendilerine ait şiirlerin yanı sıra Karacaoğlan’dan Nazım Hikmet ve  Adnan Yücel’e kadar önemli ozan ve şairlerin şiirleri seslendirildi.  Defne Barış ve Dostluk Korosu’nun yanı sıra Aşık Cihani, Feriha Esmer ve Murat Demirkol’un müziğiyle etkinlik renklendirildi.  ETKİNLİKTE YER ALAN İSİMLER Duran Aydın, Ruhan Mavruk, Fahri İşlek, Fatma Yeşiltepe, Güler Kalem, M. Ali Elçin, Nehibe Karasu, Neslihan Dağlı, Neval Avcı, Sadık Arslan, Selda Kaya, Sevim Eskiocak, T. Ahmet Türkmen’in şiirler okuduğu etkinliğin ardından,  Selda Kaya da türküler söyledi.

 

“Adana, Antakya, Mersin şiirde buluşuyor” etkinliği türkülerle harmanlandı. 
DEFNE BARIŞ VE DOSTLUK KOROSU DA KATILDI
Adana’daki Sanat Durağı’ndaki etkinlikte; şairler, yazarlar ve şiir dostları şiir okudu, Antakya-Defne Dostluk ve Barış Korosu üyeleri ise türkülerle bu muhteşem sanat şölenine eşlik etti. 
UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞATTI
Türkçe, Kürtçe, Arapça, Rumca, Ermenice, Farsça, Zazaca şarkı ve türküler seslendiren koro, üyeleri etkinliğe katılanlara unutulmaz bir gün yaşattı. Antakya-Defne Dostluk ve Barış Korosu sanatçılarının seslendirdiği şarkı ve türküler, hemen her rengi içinde barındıran Hatay yöresinin dışında ezgileriyle Türkiye’ye hitap ediyor. 
Şairlerin dışında şiir severler de birbirinden güzel şiirler okudu. Etkinlikte şairlerin kendilerine ait şiirlerin yanı sıra Karacaoğlan’dan Nazım Hikmet ve  Adnan Yücel’e kadar önemli ozan ve şairlerin şiirleri seslendirildi. 
Defne Barış ve Dostluk Korosu’nun yanı sıra Aşık Cihani, Feriha Esmer ve Murat Demirkol’un müziğiyle etkinlik renklendirildi. 
ETKİNLİKTE YER ALAN İSİMLER
Duran Aydın, Ruhan Mavruk, Fahri İşlek, Fatma Yeşiltepe, Güler Kalem, M. Ali Elçin, Nehibe Karasu, Neslihan Dağlı, Neval Avcı, Sadık Arslan, Selda Kaya, Sevim Eskiocak, T. Ahmet Türkmen’in şiirler okuduğu etkinliğin ardından,  Selda Kaya da türküler söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.