ŞİMDİ BALIK ZAMANI!

EKONOMİ 18.12.2017 - 13:47, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1782+ kez okundu.
 

ŞİMDİ BALIK ZAMANI!

Türkiye’nin 3 yanı denizlerle çevrili ancak halk ne dünya ne de Avrupa ortalamasında balık tüketebiliyor. Avrupa’da yılda 23 kilogram olan kişi başı balık tüketimi, dünya genelinde 18,6 kilogramı bulurken bu rakam ülkemizde 6 kilograma kadar düşüyor.  2 KİLO 5 KİŞİ DOYAR Adana’daki Balıkçılar Pazarı esnafı, balık fiyatlarının 20 gün öncesine kadar çok uygun olduğunu söyledi. 2 kilogram balıkla 5 kişinin rahatça doyacağını anlatan 30 yıllık balıkçı esnafı Necati Balıkçı, “Bir kilo et fiyatı bugün 40 lira, şu an için balık fiyatları çok uygun seviyede. Kimse balık temizlemekten korkmasın satın alınan balıkları ücretsiz temizliyoruz. Balık demek sağlık demek” dedi.   GÖZLERİ PARLAK OLANI ALIN  Balık almayı domates almaya benzeten Balıkçı, “Balık, iyi bir domates parlaklığında olmalı, balığın gözleri parlak kulakları kırmızı olmalı, her zaman balık alan iyi balığı da bilir” diye konuştu. Balıkçı, kendisinin haftanın 6 gününü balık yiyerek geçirdiğini fakat bıkmadığını sözlerine ekledi. GEÇEN YILKİ FİYATLARDAN PAHALI  Balıkçı esnafı Nusret Özgün ise balığın bu yıl fazla çıkmadığını anlattı. Balık fiyatlarının uygun olduğu zamanlarda vatandaşın daha çok rağbet gösterdiğini kaydeden Özgün, “Fiyatlar 20 gün öncesine kadar iyi balık yemenin tam zamanı” dedi. İdris Çetin de Türk halkının balık kültürü olmadığından yakınarak, fiyatların da geçen yıla göre yüksek olduğunu dile getirdi. Çetin, “Geçen yıl 15 liraya sattığımız balığın toptan fiyatı bu yıl 20 lira. Hem az çıkıyor hem de ihracata gidiyor” iddiasında bulundu.  Balıkçılar pazarında balıkların kilogram fiyatları ise şöyle:  Karadeniz hamsi: 7,5-15 TL.  Palamut: 10 TL. Gümüş: 15 TL.  Norveç Uskumru: 15 TL. Çupra: 20 TL.  Barbun: 20-30 TL.  Somon: 20 TL.  İstavrit: 25 TL. Mercan: 20-25 TL.  Alabalık: 15 TL.  Kefal: 15-20 TL.

Türkiye’nin 3 yanı denizlerle çevrili ancak halk ne dünya ne de Avrupa ortalamasında balık tüketebiliyor. Avrupa’da yılda 23 kilogram olan kişi başı balık tüketimi, dünya genelinde 18,6 kilogramı bulurken bu rakam ülkemizde 6 kilograma kadar düşüyor. 

2 KİLO 5 KİŞİ DOYAR

Adana’daki Balıkçılar Pazarı esnafı, balık fiyatlarının 20 gün öncesine kadar çok uygun olduğunu söyledi. 2 kilogram balıkla 5 kişinin rahatça doyacağını anlatan 30 yıllık balıkçı esnafı Necati Balıkçı, “Bir kilo et fiyatı bugün 40 lira, şu an için balık fiyatları çok uygun seviyede. Kimse balık temizlemekten korkmasın satın alınan balıkları ücretsiz temizliyoruz. Balık demek sağlık demek” dedi.  

GÖZLERİ PARLAK OLANI ALIN 

Balık almayı domates almaya benzeten Balıkçı, “Balık, iyi bir domates parlaklığında olmalı, balığın gözleri parlak kulakları kırmızı olmalı, her zaman balık alan iyi balığı da bilir” diye konuştu. Balıkçı, kendisinin haftanın 6 gününü balık yiyerek geçirdiğini fakat bıkmadığını sözlerine ekledi.

GEÇEN YILKİ FİYATLARDAN PAHALI 

Balıkçı esnafı Nusret Özgün ise balığın bu yıl fazla çıkmadığını anlattı. Balık fiyatlarının uygun olduğu zamanlarda vatandaşın daha çok rağbet gösterdiğini kaydeden Özgün, “Fiyatlar 20 gün öncesine kadar iyi balık yemenin tam zamanı” dedi. İdris Çetin de Türk halkının balık kültürü olmadığından yakınarak, fiyatların da geçen yıla göre yüksek olduğunu dile getirdi. Çetin, “Geçen yıl 15 liraya sattığımız balığın toptan fiyatı bu yıl 20 lira. Hem az çıkıyor hem de ihracata gidiyor” iddiasında bulundu. 
Balıkçılar pazarında balıkların kilogram fiyatları ise şöyle: 

Karadeniz hamsi: 7,5-15 TL. 
Palamut: 10 TL.
Gümüş: 15 TL. 
Norveç Uskumru: 15 TL.
Çupra: 20 TL. 
Barbun: 20-30 TL. 
Somon: 20 TL. 
İstavrit: 25 TL.
Mercan: 20-25 TL. 
Alabalık: 15 TL. 
Kefal: 15-20 TL.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.