Sindirim Sisteminize Destek 8 Takviye

26.01.2018 - 12:26, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1824+ kez okundu.
 

Sindirim Sisteminize Destek 8 Takviye

  Sık sık kabızlık problemi yaşayanlardansanız, sizi son dönemde sindirim sistemi problemleriniz yönetmeye başladıysa hekiminizin önereceği takviyelerle birlikte beslenme ve yaşam şeklinizi değiştirmenizde fayda var. Hastane Derindere İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ergün Kasapoğlu’ndan sindirim sisteminize destek olabilecek 8 takviyeyi öğrendik…   Dost bakteriler: Probiyotikler… Canlı organizmalar içeren probiyotikler bağırsağınızda yaşanan emilim problemlerinin giderilmesinde önemli bir yardımcıdır. Özellikle probiyotik içerikli süt ve yoğurt tüketimi ishal ve İrritabl bağırsak sendromunun etkilerini azaltabilir.   Meyan kökü Meyan kökü, mide yanması ve reflü gibi hazımsızlık problemlerini tedavi etmek için uzun yıllardır kullanılan doğal maddelerden biridir. Ancak meyve vermiş halinin yüksek tansiyona neden olabileceği de göz önünde bulundurularak hekim kontrolünde ve izniyle tüketilmesi gerekir.   Nane Yağı Yurtdışında yapılan bazı çalışmalara göre nane yağı irritabl bağırsak sendromunun neden olduğu ağrı ve şişkinliği azaltmada kullanılan tedavi yöntemlerinden biridir. Nane yağı içerikli kapsüller midede çözülmez, yağın bırakıldığı ince ve kalın bağırsaklardan geçer.   Papatya Birden fazla hastalık için yaygın olarak kullanılan papatyadan, mide ağrısı, kolik ve mide bulantısının tedavisinde de yararlanılır.     Zencefil Mide hareketlerini tedavi etmek için kullanılan zencefilden özellikle hamilelik döneminde görülen mide bulantısı ve kusmayı gidermek için yararlanılır.   L-Glutamin Glutamin vücudunuzda doğal olarak bulunur; bağırsakları ve diğer organları destekler. Bazı uzmanlar ek L-glutamin'in ameliyat, enfeksiyon ya da stresle artış gösteren ishalin hafifletilmesine yardımcı olabileceğine inanıyor.   Psyllium takviyesi Asya'nın, Akdeniz'in ve Kuzey Afrika'nın belirli bölgelerindeki, Plantago Ovata bitkisinin ezilmiş tohumlarından elde edilen psyllium, çözünür lif anlamında oldukça zengindir ve kabızlık tedavisinde kullanılır. Yüksek lif içeriğinden dolayı, bağırsaklardaki suyu emebilir. Bu takviyeyi tüketirken yanında bol miktarda su içmek kabızlığınızı da azaltır. Ancak alerjik bünyelilerin, çimen poleni gibi alerjisi olanların mutlaka kullanmadan önce hekimine danışması gerekir. 

 

Sık sık kabızlık problemi yaşayanlardansanız, sizi son dönemde sindirim sistemi problemleriniz yönetmeye başladıysa hekiminizin önereceği takviyelerle birlikte beslenme ve yaşam şeklinizi değiştirmenizde fayda var. Hastane Derindere İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ergün Kasapoğlu’ndan sindirim sisteminize destek olabilecek 8 takviyeyi öğrendik…

 

Dost bakteriler: Probiyotikler…

Canlı organizmalar içeren probiyotikler bağırsağınızda yaşanan emilim problemlerinin giderilmesinde önemli bir yardımcıdır. Özellikle probiyotik içerikli süt ve yoğurt tüketimi ishal ve İrritabl bağırsak sendromunun etkilerini azaltabilir.

 

Meyan kökü

Meyan kökü, mide yanması ve reflü gibi hazımsızlık problemlerini tedavi etmek için uzun yıllardır kullanılan doğal maddelerden biridir. Ancak meyve vermiş halinin yüksek tansiyona neden olabileceği de göz önünde bulundurularak hekim kontrolünde ve izniyle tüketilmesi gerekir.

 

Nane Yağı

Yurtdışında yapılan bazı çalışmalara göre nane yağı irritabl bağırsak sendromunun neden olduğu ağrı ve şişkinliği azaltmada kullanılan tedavi yöntemlerinden biridir. Nane yağı içerikli kapsüller midede çözülmez, yağın bırakıldığı ince ve kalın bağırsaklardan geçer.

 

Papatya

Birden fazla hastalık için yaygın olarak kullanılan papatyadan, mide ağrısı, kolik ve mide bulantısının tedavisinde de yararlanılır.

 

 

Zencefil

Mide hareketlerini tedavi etmek için kullanılan zencefilden özellikle hamilelik döneminde görülen mide bulantısı ve kusmayı gidermek için yararlanılır.

 

L-Glutamin

Glutamin vücudunuzda doğal olarak bulunur; bağırsakları ve diğer organları destekler. Bazı uzmanlar ek L-glutamin'in ameliyat, enfeksiyon ya da stresle artış gösteren ishalin hafifletilmesine yardımcı olabileceğine inanıyor.

 

Psyllium takviyesi

Asya'nın, Akdeniz'in ve Kuzey Afrika'nın belirli bölgelerindeki, Plantago Ovata bitkisinin ezilmiş tohumlarından elde edilen psyllium, çözünür lif anlamında oldukça zengindir ve kabızlık tedavisinde kullanılır. Yüksek lif içeriğinden dolayı, bağırsaklardaki suyu emebilir. Bu takviyeyi tüketirken yanında bol miktarda su içmek kabızlığınızı da azaltır. Ancak alerjik bünyelilerin, çimen poleni gibi alerjisi olanların mutlaka kullanmadan önce hekimine danışması gerekir. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.