SİYASET SAHNESİ ISINDI

SİYASET 04.05.2018 - 14:35, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1869+ kez okundu.
 

SİYASET SAHNESİ ISINDI

  24 Haziran seçimleri öncesinde Cumhur ittifakı ve muhalefet, dün en hareketli günlerden birini yaşadı.  “TARAFSIZ CUMHURBAŞKANI OLACAĞIM” Günlerdir Cumhurbaşkanı adayını açıklaması beklenen CHP, Muharrem İnce’nin adaylığını coşkulu bir törenle açıkladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Taner Kışlalı spor salonunda Yalova Milletvekili Muharrem İnceyi kürsüye çağırarak adaylığını açıkladı. İnce, CHP rozetini çıkarıp Kılıçdaroğlu'na teslim etti ve "39 yıl CHP'nin rozetini taşımış biri olarak tarafsız cumhurbaşkanı olacağım" dedi. Kılıçdaroğlu ise İnce'nin yakasına Türk bayrağı rozeti taktı. CUMHUR İTTİFAKI DA ADAYINI BİLDİRDİ Cumhur ittifakı adayını Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) bildirdi. Başbakan Binali Yıldırım, "MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli ile aldığımız bu kararın ülkemiz, milletimiz, siyasi hayatımız ve adayımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olarak Muharrem İnce'yi açıklamasının sorulması üzerine Yıldırım, “Hayırlı uğurlu olsun, adaylar tabi ki olacak ve bütün adaylar kendi projelerini, hedeflerini anlatacaklar meydanlarda" yorumunda bulundu. YERLİ, MİLLİ VE 15 TEMMUZ VURGUSU  Bu arada yerli ve milli vurgusu yapılan Cumhur İttifakı'nın protokol metninde, "Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'dır" ifadesi yer aldı. 3 sayfadan oluşan ve AK Parti ile MHP'nin ortak Cumhurbaşkanı adayının Recep Tayyip Erdoğan olduğu ifade edilen protokol metninde 15 Temmuz vurgusu yapılarak; başta terör olmak üzere Türkiye'nin karşı karşıya olduğu iç ve dış tehditlerin altı çizildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile son şeklini alacağı öğrenilen protokol YSK'ya teslim edildi. AKŞENER İÇİN 4 SAATTE 100 BİN İMZA  100 bin imzalı Cumhurbaşkanı adayları için dün başlayan imza süreci büyük bir gövde gösterisine dönüştü. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ilk 4 saat içinde 100 bin imzayı geçti. YSK’dan alınan resmi sonuçlara göre, Akşener daha ilk günden vatandaşların desteğiyle Cumhurbaşkanı adayı olmaya hak kazandı. Saadet Partisi,  imza için tüm Türkiye’de seferberlik ilan etti.  HDP: DEMİRTAŞ SERBES KALSIN Tüm ittifakların dışında kalan HDP’de ise Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması talep edildi. Demirtaş’ın adaylığının ilan edilmesiyle birlikte HDP’de 24 Haziran seçimleri için kampanya süreci de resmen başladı. Demirtaş’ın Cumhurbaşkanı adayı olduğuna ilişkin kararını YSK’ye iletmeye hazırlanan parti yönetimi, ek bir başvuru daha yapacak. YSK’dan, cezaevi koşullarında seçim kampanyası yürütmesi mümkün olmadığından Demirtaş’ın kampanya süresince serbest bırakılması istenecek.

 

24 Haziran seçimleri öncesinde Cumhur ittifakı ve muhalefet, dün en hareketli günlerden birini yaşadı. 
“TARAFSIZ CUMHURBAŞKANI OLACAĞIM”
Günlerdir Cumhurbaşkanı adayını açıklaması beklenen CHP, Muharrem İnce’nin adaylığını coşkulu bir törenle açıkladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Taner Kışlalı spor salonunda Yalova Milletvekili Muharrem İnceyi kürsüye çağırarak adaylığını açıkladı. İnce, CHP rozetini çıkarıp Kılıçdaroğlu'na teslim etti ve "39 yıl CHP'nin rozetini taşımış biri olarak tarafsız cumhurbaşkanı olacağım" dedi. Kılıçdaroğlu ise İnce'nin yakasına Türk bayrağı rozeti taktı.
CUMHUR İTTİFAKI DA ADAYINI BİLDİRDİ
Cumhur ittifakı adayını Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) bildirdi. Başbakan Binali Yıldırım, "MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli ile aldığımız bu kararın ülkemiz, milletimiz, siyasi hayatımız ve adayımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olarak Muharrem İnce'yi açıklamasının sorulması üzerine Yıldırım, “Hayırlı uğurlu olsun, adaylar tabi ki olacak ve bütün adaylar kendi projelerini, hedeflerini anlatacaklar meydanlarda" yorumunda bulundu.
YERLİ, MİLLİ VE 15 TEMMUZ VURGUSU 
Bu arada yerli ve milli vurgusu yapılan Cumhur İttifakı'nın protokol metninde, "Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'dır" ifadesi yer aldı. 3 sayfadan oluşan ve AK Parti ile MHP'nin ortak Cumhurbaşkanı adayının Recep Tayyip Erdoğan olduğu ifade edilen protokol metninde 15 Temmuz vurgusu yapılarak; başta terör olmak üzere Türkiye'nin karşı karşıya olduğu iç ve dış tehditlerin altı çizildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile son şeklini alacağı öğrenilen protokol YSK'ya teslim edildi.
AKŞENER İÇİN 4 SAATTE 100 BİN İMZA 
100 bin imzalı Cumhurbaşkanı adayları için dün başlayan imza süreci büyük bir gövde gösterisine dönüştü. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ilk 4 saat içinde 100 bin imzayı geçti. YSK’dan alınan resmi sonuçlara göre, Akşener daha ilk günden vatandaşların desteğiyle Cumhurbaşkanı adayı olmaya hak kazandı. Saadet Partisi,  imza için tüm Türkiye’de seferberlik ilan etti. 
HDP: DEMİRTAŞ SERBES KALSIN
Tüm ittifakların dışında kalan HDP’de ise Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması talep edildi. Demirtaş’ın adaylığının ilan edilmesiyle birlikte HDP’de 24 Haziran seçimleri için kampanya süreci de resmen başladı. Demirtaş’ın Cumhurbaşkanı adayı olduğuna ilişkin kararını YSK’ye iletmeye hazırlanan parti yönetimi, ek bir başvuru daha yapacak. YSK’dan, cezaevi koşullarında seçim kampanyası yürütmesi mümkün olmadığından Demirtaş’ın kampanya süresince serbest bırakılması istenecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.