Son Dakika! Musul Operasyonu Durduruldu

DÜNYA 25.03.2017 - 16:06, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2043+ kez okundu.
 

Son Dakika! Musul Operasyonu Durduruldu

Irak ordusu son günlerde çok sayıda sivilin öldüğü Musul'da DEAŞ'a karşı yürüttüğü operasyonu durdurma kararı aldı.
Irak ordusu Musul'da DEAŞ'a karşı yürütülen operasyonu, sivil ölümlerini gerekçe göstererek durdurma kararı aldı. Reutershaber ajansının dünyaya duyurduğu haberi kanallar son dakika olarak verdi. Musul'da perşembe günü koalisyon güçleri tarafından düzenlenen saldırıda 200 sivilin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı. IRAK DUYURDU: DURDURMAK ZORUNDA KALDIK Reuters'ın duyurduğu habere göre, Irak Federal Polis sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, "Son günlerde çok yüksek boyutlara ulaşan sivil ölümleri, planımızı yeniden gözden geçirmek için operasyonu durdurma kararı almaya zorladı" denildi.   200 SİVİL HAYATINI KAYBETMİŞTİ Koalisyon güçlerine ait uçaklarının birkaç gün önce Musul'un El Cedide Mahallesi'nde yaptığı bombardımanda 3 ev içerisinde bulunan 200 sivil hayatını kaybetmişti. Cenazelerin bir kısmının halen harabelerin altında olduğu ifade ediliyor. BİRLEŞMİŞ MİLLETLER "ENDİŞE VERİCİ" DEMİŞTİ Irak İnsan Hakları Gözlemevi, Musul'un batısında en az 500 sivile ait cesedin mahalle ve caddelerde mahsur kaldığını açıklamıştı. Birleşmiş Milletler'den bugün yapılan açıklamada, Musul'dan gelen sivil ölümü haberlerinin endişe verici olduğu belirtildi. Irak İnsan Hakları Gözlemevi tarafından açıklanan henüz doğrulanmamış reporlara göre 19 Şubat'tan bu yana Musul'da, Irak ordusu ve koalisyon güçlerinin ya da DEAŞ'ın düzenlendiği saldırılarda 700 civarında sivil öldü. Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu 17 Ekim'de başlatılmıştı.
Irak ordusu son günlerde çok sayıda sivilin öldüğü Musul'da DEAŞ'a karşı yürüttüğü operasyonu durdurma kararı aldı.

Irak ordusu Musul'da DEAŞ'a karşı yürütülen operasyonu, sivil ölümlerini gerekçe göstererek durdurma kararı aldı. Reutershaber ajansının dünyaya duyurduğu haberi kanallar son dakika olarak verdi. Musul'da perşembe günü koalisyon güçleri tarafından düzenlenen saldırıda 200 sivilin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.

IRAK DUYURDU: DURDURMAK ZORUNDA KALDIK

Reuters'ın duyurduğu habere göre, Irak Federal Polis sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, "Son günlerde çok yüksek boyutlara ulaşan sivil ölümleri, planımızı yeniden gözden geçirmek için operasyonu durdurma kararı almaya zorladı" denildi.

 

200 SİVİL HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Koalisyon güçlerine ait uçaklarının birkaç gün önce Musul'un El Cedide Mahallesi'nde yaptığı bombardımanda 3 ev içerisinde bulunan 200 sivil hayatını kaybetmişti. Cenazelerin bir kısmının halen harabelerin altında olduğu ifade ediliyor.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER "ENDİŞE VERİCİ" DEMİŞTİ

Irak İnsan Hakları Gözlemevi, Musul'un batısında en az 500 sivile ait cesedin mahalle ve caddelerde mahsur kaldığını açıklamıştı.

Birleşmiş Milletler'den bugün yapılan açıklamada, Musul'dan gelen sivil ölümü haberlerinin endişe verici olduğu belirtildi.

Irak İnsan Hakları Gözlemevi tarafından açıklanan henüz doğrulanmamış reporlara göre 19 Şubat'tan bu yana Musul'da, Irak ordusu ve koalisyon güçlerinin ya da DEAŞ'ın düzenlendiği saldırılarda 700 civarında sivil öldü.

Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu 17 Ekim'de başlatılmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.