SON TUŞTA 30 MİLYAR DOLAR UÇUP GİDİYOR

EKONOMİ 01.11.2017 - 10:58, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2191+ kez okundu.
 

SON TUŞTA 30 MİLYAR DOLAR UÇUP GİDİYOR

  Türkiye’de, online alışverişte her yüz ziyaretten sadece bir ya da ikisi satışa dönüşürken, her 10 alışveriş sepetinden 7’si ödeme anında terk ediliyor.   Avantajix.com Kurucu Ortağı Güçlü Kayral: “Bu sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyada e-ticaret sektörünün aşmaya çalıştığı bir sorun. Dünyada ödeme anında son tuşa basmadan terk edilen mal tutarı 4 trilyon dolardır.”             Türkiye’de online alışveriş sitelerinde, her yüz ziyaretten sadece bir ya da ikisi satışa dönüşürken, yaklaşık 30 milyar dolarlık ürün son anda ödeme aşamasında terk ediliyor.   Alışveriş yapan herkese para veren site Avantajix.com’un kurucu ortağı Güçlü Kayral, TÜSİAD’ın E-Ticaret Pazar Araştırma Raporu’nda, sanal mağaza ziyaretlerinin alışverişe dönüşme oranının yüzde 1,18 olarak gösterildiğini bildirdi.   Kayral, 400 ayrı alışveriş sitesine müşteri yönlendiren bir site olarak kendilerinin yaptıkları tespitlerde de bu oranı yüzde 1,5 – 2 olarak belirlediklerini kaydetti.   -DÜNYADA 4 TRİLYON DOLAR   Yine Avantajix tespitlerine göre, her 10 alışveriş sepetinden 7’sinin ödeme anında terk edildiğini vurgulayan Kayral,  şunları söyledi:   “Türkiye’de e-ticaretin yıllık cirosu 13 milyar dolar iken, ödeme anında terk edilen sepetlerin parasal değeri 30 milyar doları buluyor. Bu sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyada e-ticaret sektörünün aşmaya çalıştığı bir sorun. Dünyada ödeme anında son tuşa basmadan terk edilen mal tutarı 4 trilyon dolardır.   Alışverişi tamamlamama nedenlerinin başında kargo ücretleri geliyor. Müşterilerin yüzde 47’si ödeme sayfasına geldiğinde kargonun ücretsiz olmadığını görünce sepeti terk ediyor. Güvenlik kaygısı, sepet tutarının beklediğinden yüksek olması gibi gerekçeler de ağırlıklı terk edilme nedenleri arasında yer alıyor.”   -ALIŞVERİŞ UZMANLARINDA ORAN DÜŞÜK   “İndirim Mühendisleri” olarak da tanımlanan “alışverişi ince eleyip sık dokuduktan sonra yapan” kişilerin, Avantajix gibi platformları kullanarak yaptıkları alışverişlerde ise, sepet terk etme oranlarının son derece düşük olduğunun altını çizen Kayral, şöyle devam etti:   “İnternetten alışverişin sayılamayacak kadar çok artısı var. Yer ve zaman sınırlaması ortadan kalkıyor. Günün 24 saati dünyanın her yerinden online alışveriş yapılıyor. Çarşı pazar gezmek yerine aranılan ürünün en uygun fiyatlısını karşılaştırma sitelerinden bulmak mümkün.  Tatil, yemek, etkinlik harcamalarının bütçeyi zorlaması, fırsat siteleri kullanılarak engellenebiliyor. Ayrıca, tüm alışverişler Avantajix.com gibi alışveriş yaptıkça para veren siteler üzerinden yapılarak ekstra kazançlar sağlanabiliyor. Bu tip ekstra kazançlar ise kullanıcıların ödeme aşamasında alışverişten vazgeçmesini büyük oranda engelliyor.”

 

Türkiye’de, online alışverişte her yüz ziyaretten sadece bir ya da ikisi satışa dönüşürken, her 10 alışveriş sepetinden 7’si ödeme anında terk ediliyor.

 

Avantajix.com Kurucu Ortağı Güçlü Kayral: “Bu sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyada e-ticaret sektörünün aşmaya çalıştığı bir sorun. Dünyada ödeme anında son tuşa basmadan terk edilen mal tutarı 4 trilyon dolardır.”  

 

 

 

 

 

Türkiye’de online alışveriş sitelerinde, her yüz ziyaretten sadece bir ya da ikisi satışa dönüşürken, yaklaşık 30 milyar dolarlık ürün son anda ödeme aşamasında terk ediliyor.

 

Alışveriş yapan herkese para veren site Avantajix.com’un kurucu ortağı Güçlü Kayral, TÜSİAD’ın E-Ticaret Pazar Araştırma Raporu’nda, sanal mağaza ziyaretlerinin alışverişe dönüşme oranının yüzde 1,18 olarak gösterildiğini bildirdi.

 

Kayral, 400 ayrı alışveriş sitesine müşteri yönlendiren bir site olarak kendilerinin yaptıkları tespitlerde de bu oranı yüzde 1,5 – 2 olarak belirlediklerini kaydetti.

 

-DÜNYADA 4 TRİLYON DOLAR

 

Yine Avantajix tespitlerine göre, her 10 alışveriş sepetinden 7’sinin ödeme anında terk edildiğini vurgulayan Kayral,  şunları söyledi:

 

“Türkiye’de e-ticaretin yıllık cirosu 13 milyar dolar iken, ödeme anında terk edilen sepetlerin parasal değeri 30 milyar doları buluyor. Bu sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyada e-ticaret sektörünün aşmaya çalıştığı bir sorun. Dünyada ödeme anında son tuşa basmadan terk edilen mal tutarı 4 trilyon dolardır.  

Alışverişi tamamlamama nedenlerinin başında kargo ücretleri geliyor. Müşterilerin yüzde 47’si ödeme sayfasına geldiğinde kargonun ücretsiz olmadığını görünce sepeti terk ediyor. Güvenlik kaygısı, sepet tutarının beklediğinden yüksek olması gibi gerekçeler de ağırlıklı terk edilme nedenleri arasında yer alıyor.”

 

-ALIŞVERİŞ UZMANLARINDA ORAN DÜŞÜK

 

“İndirim Mühendisleri” olarak da tanımlanan “alışverişi ince eleyip sık dokuduktan sonra yapan” kişilerin, Avantajix gibi platformları kullanarak yaptıkları alışverişlerde ise, sepet terk etme oranlarının son derece düşük olduğunun altını çizen Kayral, şöyle devam etti:

 

“İnternetten alışverişin sayılamayacak kadar çok artısı var. Yer ve zaman sınırlaması ortadan kalkıyor. Günün 24 saati dünyanın her yerinden online alışveriş yapılıyor. Çarşı pazar gezmek yerine aranılan ürünün en uygun fiyatlısını karşılaştırma sitelerinden bulmak mümkün.  Tatil, yemek, etkinlik harcamalarının bütçeyi zorlaması, fırsat siteleri kullanılarak engellenebiliyor. Ayrıca, tüm alışverişler Avantajix.com gibi alışveriş yaptıkça para veren siteler üzerinden yapılarak ekstra kazançlar sağlanabiliyor. Bu tip ekstra kazançlar ise kullanıcıların ödeme aşamasında alışverişten vazgeçmesini büyük oranda engelliyor.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.