Son Şehzade Babek Mirza ve Eşi İstanbul'da!

DÜNYA 02.11.2016 - 09:00, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 948+ kez okundu.
 

Son Şehzade Babek Mirza ve Eşi İstanbul'da!

  1 Kasım 2016 Salı 21:35   İran'da, 131 yıl (1794-1925) hüküm süren Türk Kaçar Hanedanı'nın son şehzadesi Babek Mirza ile eşi, İstanbul'a geldi. Babek Mirza ve eşi koruma ordusuyla Atatürk Havalimanı'ndan ayrıldı Türk Kaçar Hanedanı'nın son şehzadesi Babek Mirza, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere eşiyle birlikte İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklama yapan Mirza, "Türkiye benim ikinci vatanım" ifadelerini kullandı. SON ŞEHZADE MİRZA EŞİ İLE BİRLİKTE İSTANBUL'DA İran'da 131 sene hüküm süren Türk Kaçar Hanedanı'nın son Şehzadesi Babek Mirza, Türk Hava Yolları'na ait uçakla saat 18.55'de eşiyle İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere İstanbul seyahati ile ilgili açıklamalarda bulunan Mirza, "Daha öncede gelmiştim.   "TÜRKİYE BENİM İKİNCİ VATANIM" Türkiye benim ikinci vatanım. İstanbul'a gelişimin herhangi bir siyasi nedeni yok. Türkiyeve İran kardeş ülkelerdir. Biz bu kardeşliği göstermek için İstanbul'a geldik. İnşallah Türkiye ve İran daha da yakınlaşır ve beraber aynı yolda giderler. İstanbul'da 3-4 gün kalmayı düşünüyoruz. Eşim Türk ve onunla birlikte İstanbul turu yapacağız ve tarihi yerleri gezeceğiz" dedi. Babek Mirza, daha sonra korumaların eşliğinde havalimanından eşiyle birlikte ayrıldı. Açıklamanın ardından Mirza ve eşi korumalar eşliğinde Atatürk Havalimanı'ndan ayrıldı

 

 

İran'da, 131 yıl (1794-1925) hüküm süren Türk Kaçar Hanedanı'nın son şehzadesi Babek Mirza ile eşi, İstanbul'a geldi. Babek Mirza ve eşi koruma ordusuyla Atatürk Havalimanı'ndan ayrıldı

Türk Kaçar Hanedanı'nın son şehzadesi Babek Mirza, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere eşiyle birlikte İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklama yapan Mirza, "Türkiye benim ikinci vatanım" ifadelerini kullandı.

SON ŞEHZADE MİRZA EŞİ İLE BİRLİKTE İSTANBUL'DA

İran'da 131 sene hüküm süren Türk Kaçar Hanedanı'nın son Şehzadesi Babek Mirza, Türk Hava Yolları'na ait uçakla saat 18.55'de eşiyle İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere İstanbul seyahati ile ilgili açıklamalarda bulunan Mirza, "Daha öncede gelmiştim.

 

"TÜRKİYE BENİM İKİNCİ VATANIM"

Türkiye benim ikinci vatanım. İstanbul'a gelişimin herhangi bir siyasi nedeni yok. Türkiyeve İran kardeş ülkelerdir. Biz bu kardeşliği göstermek için İstanbul'a geldik.

İnşallah Türkiye ve İran daha da yakınlaşır ve beraber aynı yolda giderler. İstanbul'da 3-4 gün kalmayı düşünüyoruz. Eşim Türk ve onunla birlikte İstanbul turu yapacağız ve tarihi yerleri gezeceğiz" dedi.

Babek Mirza, daha sonra korumaların eşliğinde havalimanından eşiyle birlikte ayrıldı.

Açıklamanın ardından Mirza ve eşi korumalar eşliğinde Atatürk Havalimanı'ndan ayrıldı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.