Sosyal yardımlar eve teslim

EKONOMİ 04.04.2020 - 09:13, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1430+ kez okundu.
 

Sosyal yardımlar eve teslim

Hükümet dar gelirli ailelere destek amacıyla ödenecek olan 1.000’er TL nakdi yardımları ihtiyaç sahiplerinin evlerine göndermeye başladı. Dağıtım Edirne’den Kars’a kadar her ilde toplam dört gün sürecekHükümetin, 2 milyon 111 bin dar gelirli aileye yapacağı 1.000'er TL'lik sosyal yardım ödemeleri Edirne'den Kars'a kadar tüm il ve ilçelerde dün itibarıyla eve teslim edilmeye başladı. PTT işyerlerinde sosyal mesafe kuralının uygulanmaması nedeniyle sosyal yardım ödemeleri, bekçiler ve kolluk birimleri aracılılığıyla hak sahiplerinin evlerine götürülüyor. Ödemeler PTT görevlileri, bekçiler ve kolluk birimleri aracılığıyla dört gün boyunca dar gelirli vatandaşlara dağıtılacak. Bazı bekçiler postacıların motosikletiyle giderken, bazıları polis otosuyla paraları dağıttı. 81 İL 923 İLÇEDE DAĞITIM Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler, İçişleri ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın ortak açıklamasına göre, değerlendirmeler sonucunda PTT'de sosyal mesafe kurallarının uygulanamadığı, sürekli olarak yoğunluk yaşanan iş yerlerinin kapatılmasına karar verildi. Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi kapsamında 81 il 923 ilçede 2 milyon 111 bin haneye ödeme yapılacak. Dün sabah itibarıyla Hakkâri'den Edirne'ye, Tunceli'den Sinop'a kadar bütün il ve ilçelerde yardım ödemeleri hak sahiplerine evlerinde verilmeye başladı. Yardım alan vatandaşlar, "Devletimize, Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz, yardımlar kapımıza kadar geliyor" diyerek teşekkür etti. YERLİKAYA: PTT'YE GİTMEYE GEREK YOK İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yardımın dün saat 10.00'da evlere dağıtılmaya başladığını belirterek, "Ailelerimize evlerinden teslim ediyoruz. PTT'ye gitmeye gerek yok" dedi. PTT Bölge Başmüdürlüğü de dünden itibaren sosyal mesafe kurallarının uygulanamadığı ve sürekli yoğunluk yaşanan iş yerlerine ilişkin kapatma kararı alındığını duyurdu. Açıklamada,"Kapatılmayan iş yerlerimizde ise gün içinde yoğunluğun artışına göre hizmetimiz durdurulabilecek. Toplum sağlığımız için tedbirler devam ediyor" denildi. İŞSİZLİK ÖDENEĞİ DE EVDEN ÖDENECEK Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 5-6-7 Nisan'daki işsizlik ödeneği ödemelerinin de evden yapılacağını bildirdi.

Hükümet dar gelirli ailelere destek amacıyla ödenecek olan 1.000’er TL nakdi yardımları ihtiyaç sahiplerinin evlerine göndermeye başladı. Dağıtım Edirne’den Kars’a kadar her ilde toplam dört gün sürecekHükümetin, 2 milyon 111 bin dar gelirli aileye yapacağı 1.000'er TL'lik sosyal yardım ödemeleri Edirne'den Kars'a kadar tüm il ve ilçelerde dün itibarıyla eve teslim edilmeye başladı. PTT işyerlerinde sosyal mesafe kuralının uygulanmaması nedeniyle sosyal yardım ödemeleri, bekçiler ve kolluk birimleri aracılılığıyla hak sahiplerinin evlerine götürülüyor. Ödemeler PTT görevlileri, bekçiler ve kolluk birimleri aracılığıyla dört gün boyunca dar gelirli vatandaşlara dağıtılacak. Bazı bekçiler postacıların motosikletiyle giderken, bazıları polis otosuyla paraları dağıttı.

81 İL 923 İLÇEDE DAĞITIM
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler, İçişleri ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın ortak açıklamasına göre, değerlendirmeler sonucunda PTT'de sosyal mesafe kurallarının uygulanamadığı, sürekli olarak yoğunluk yaşanan iş yerlerinin kapatılmasına karar verildi. Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi kapsamında 81 il 923 ilçede 2 milyon 111 bin haneye ödeme yapılacak.
Dün sabah itibarıyla Hakkâri'den Edirne'ye, Tunceli'den Sinop'a kadar bütün il ve ilçelerde yardım ödemeleri hak sahiplerine evlerinde verilmeye başladı. Yardım alan vatandaşlar, "Devletimize, Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz, yardımlar kapımıza kadar geliyor" diyerek teşekkür etti.

YERLİKAYA: PTT'YE GİTMEYE GEREK YOK
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yardımın dün saat 10.00'da evlere dağıtılmaya başladığını belirterek, "Ailelerimize evlerinden teslim ediyoruz. PTT'ye gitmeye gerek yok" dedi. PTT Bölge Başmüdürlüğü de dünden itibaren sosyal mesafe kurallarının uygulanamadığı ve sürekli yoğunluk yaşanan iş yerlerine ilişkin kapatma kararı alındığını duyurdu. Açıklamada,"Kapatılmayan iş yerlerimizde ise gün içinde yoğunluğun artışına göre hizmetimiz durdurulabilecek. Toplum sağlığımız için tedbirler devam ediyor" denildi.

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ DE EVDEN ÖDENECEK
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 5-6-7 Nisan'daki işsizlik ödeneği ödemelerinin de evden yapılacağını bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.