“Sözlerinde Durmadılar”

SİYASET 10.11.2017 - 13:41, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1569+ kez okundu.
 

“Sözlerinde Durmadılar”

    Adana Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ozan Gülaçtı, Başkan Hüseyin Sözlü’nün seçim öncesi yapmayı vaat ettiği projeleri başkanlık döneminin son yılında da programa almadığını ve dolayısıyla sözünde durmadığını söyledi.   Önceki gün CHP ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla onaylanan Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 2018 yılı performans bütçesini eleştiren Başkan Vekili Ozan Gülaçtı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün 2014’de yapılan yerel seçimlerde seçim vaatlerinin yer aldığı kitapçıktaki projelerin son hizmet yılında da performans bütçede gösterilmediğini söyledi. Başkan Vekili Ozan Gülaçtı, “2018 yılına ait performans programı bilindiği üzere gelecek yılın bütçesini hazırlamayı sağlayan yapılacak icraatların miktarını boyutunu ve hacmini görmemize ve faaliyet raporu ile de karşılaştırmamıza yardımcı olan bir programdır. Bu program aynı zamanda vatandaşa 2018 yılında yapmayı taahhüt ettiğiniz programınızdır. Yani çok ciddiye alınması gerekir. Biz de bu ciddiyet içinde satır satır inceledik. Daha önce ki yıllarda programda ki aksaklık, eksiklik ve tutarsızlıkları sizlerle rakam rakam paylaşmıştık. Bu yıl da ciddi farklılık ve eksiklikler tespit ettik. Ancak bu yıl sizleri uzun bir konuşma içinde rakamlarla boğmak istemiyorum. Önemli olanın bağcıyı dövmek değil üzüm yemek olduğu düşüncesinden hareketle Adana'mızı daha ileri götürmek bilincinde ve niyetindeyiz. Bu program bu dönemin son tam hizmet yılı olan 2018 için hazırlanmış. Biz de böyle olunca bu son hizmet yılında yapılacak olan yatırımlara baktık. Özellikle sayın başkanın seçilmeden önce ve seçilmesini sağlayan, seçim vaatleri olan Adana'ya söz verdiği projeleri gözlerimiz aradı. Ama bulamadı” dedi. Başkan Sözlü’nün son hizmet yılında da sözünü tutmadığını ifade eden Başkan Vekili Ozan Gülaçtı, “Sayın Sözyü, ‘Yarının Adana'sına var mısın’ diyerek çıktığı bu yolda, Kongre Merkezi, Adana Seyir Kulesi, Opera Binası, Opera Meydanı, Yüksek Tarım Teknokenti, Organik Tarım Teknoloji Merkezi, Sanal Gerçeklik Kulesi, Bilgi Teknolojileri Merkezi ve en son olarak da NASA uzmanlarını kıskandıracak Ada Otelleri 2018 yılı performans taslağında da göremedik. Performans'ta yer vermediğimiz bu önemli projeleri nasıl yapacaksınız? Maalesef arkadaşlar bu son yılda da bu projelere yer vermeyi unutmuşlar. Ancak Adana'ya yapılan ve yapılacak hizmetleri, söz verilenleri takip eden iktidarı, muhalefetiyle meclis üyesi arkadaşlar unutmaz. Adanalı da unutmaz. Sonuçta projeler eksik, yarım, daha şimdiden 2018 yılı performansı da yetersiz kalmıştır” şeklinde konuştu.  

 

 

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ozan Gülaçtı, Başkan Hüseyin Sözlü’nün seçim öncesi yapmayı vaat ettiği projeleri başkanlık döneminin son yılında da programa almadığını ve dolayısıyla sözünde durmadığını söyledi.

 

Önceki gün CHP ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla onaylanan Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 2018 yılı performans bütçesini eleştiren Başkan Vekili Ozan Gülaçtı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün 2014’de yapılan yerel seçimlerde seçim vaatlerinin yer aldığı kitapçıktaki projelerin son hizmet yılında da performans bütçede gösterilmediğini söyledi. Başkan Vekili Ozan Gülaçtı, “2018 yılına ait performans programı bilindiği üzere gelecek yılın bütçesini hazırlamayı sağlayan yapılacak icraatların miktarını boyutunu ve hacmini görmemize ve faaliyet raporu ile de karşılaştırmamıza yardımcı olan bir programdır. Bu program aynı zamanda vatandaşa 2018 yılında yapmayı taahhüt ettiğiniz programınızdır. Yani çok ciddiye alınması gerekir. Biz de bu ciddiyet içinde satır satır inceledik. Daha önce ki yıllarda programda ki aksaklık, eksiklik ve tutarsızlıkları sizlerle rakam rakam paylaşmıştık. Bu yıl da ciddi farklılık ve eksiklikler tespit ettik. Ancak bu yıl sizleri uzun bir konuşma içinde rakamlarla boğmak istemiyorum. Önemli olanın bağcıyı dövmek değil üzüm yemek olduğu düşüncesinden hareketle Adana'mızı daha ileri götürmek bilincinde ve niyetindeyiz. Bu program bu dönemin son tam hizmet yılı olan 2018 için hazırlanmış. Biz de böyle olunca bu son hizmet yılında yapılacak olan yatırımlara baktık. Özellikle sayın başkanın seçilmeden önce ve seçilmesini sağlayan, seçim vaatleri olan Adana'ya söz verdiği projeleri gözlerimiz aradı. Ama bulamadı” dedi.

Başkan Sözlü’nün son hizmet yılında da sözünü tutmadığını ifade eden Başkan Vekili Ozan Gülaçtı, “Sayın Sözyü, ‘Yarının Adana'sına var mısın’ diyerek çıktığı bu yolda, Kongre Merkezi, Adana Seyir Kulesi, Opera Binası, Opera Meydanı, Yüksek Tarım Teknokenti, Organik Tarım Teknoloji Merkezi, Sanal Gerçeklik Kulesi, Bilgi Teknolojileri Merkezi ve en son olarak da NASA uzmanlarını kıskandıracak Ada Otelleri 2018 yılı performans taslağında da göremedik. Performans'ta yer vermediğimiz bu önemli projeleri nasıl yapacaksınız? Maalesef arkadaşlar bu son yılda da bu projelere yer vermeyi unutmuşlar. Ancak Adana'ya yapılan ve yapılacak hizmetleri, söz verilenleri takip eden iktidarı, muhalefetiyle meclis üyesi arkadaşlar unutmaz. Adanalı da unutmaz. Sonuçta projeler eksik, yarım, daha şimdiden 2018 yılı performansı da yetersiz kalmıştır” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.