Sözleşmeli personel iş güvencesi istiyor!

SİYASET 26.10.2018 - 12:48, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1165+ kez okundu.
 

Sözleşmeli personel iş güvencesi istiyor!

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, kamu kurumlarında sözleşmeli olarak çalışan ve 4/B’li olarak nitelendirilen binlerce insana verilen kadro sözünün yerine getirilmediğini vurguladı. “HERKES BEKLİYOR” Konuyla ilgili Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi sunan Dr. Şevkin, “Kamu kurumlarına personel alım çeşitlerinden biri olan sözleşmeli (4B) personel alımları özellikle son yıllarda sıkça yapılmaktadır. Daha önce yaklaşık 100 bin 4B'li personel kadroya geçmiş ancak aynı haktan yararlanmak isteyen binlerce sözleşmeli personel kadroya geçmek için beklemektedir” dedi. “SENDİKALAR DA DESTEK VERİYOR” Çeşitli zamanlarda kadroya geçişle ilgili taleplerini yüksek sesle dillendirmeye ve seslerini duyurmaya çalışan ve sendikaların desteğini alan 4B’li sözleşmeli personellerin bir an önce iş güvencesine kavuşmak istediğini vurgulayan Dr. Şevkin, şu sorulara yanıt arıyor: Türkiye genelinde sözleşmeli (4/B) çalışan sayısı kaçtır? 4/B sözleşmeli statüsünde çalışanların giderek artmasının devlet memurlarının güvencesinin ellerinden kayıp gitme riskini doğurmakta mıdır? 2011 seçimlerinde 230 bin 4/B’liye kadro verilmişken o tarihten bu yana işe alınan sözleşmeli personele neden kadro verilmemektedir? Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 4/B'li sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi ile ilgili bir çalışmanız mevcut mudur? 4/B'li personelin eş durumu sebebiyle tayin yapabilmesi hususundaki mağduriyetlerin giderilmesi konusunda herhangi bir düzenleme yapılacak mıdır?

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, kamu kurumlarında sözleşmeli olarak çalışan ve 4/B’li olarak nitelendirilen binlerce insana verilen kadro sözünün yerine getirilmediğini vurguladı.
“HERKES BEKLİYOR”
Konuyla ilgili Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi sunan Dr. Şevkin, “Kamu kurumlarına personel alım çeşitlerinden biri olan sözleşmeli (4B) personel alımları özellikle son yıllarda sıkça yapılmaktadır. Daha önce yaklaşık 100 bin 4B'li personel kadroya geçmiş ancak aynı haktan yararlanmak isteyen binlerce sözleşmeli personel kadroya geçmek için beklemektedir” dedi.
“SENDİKALAR DA DESTEK VERİYOR”
Çeşitli zamanlarda kadroya geçişle ilgili taleplerini yüksek sesle dillendirmeye ve seslerini duyurmaya çalışan ve sendikaların desteğini alan 4B’li sözleşmeli personellerin bir an önce iş güvencesine kavuşmak istediğini vurgulayan Dr. Şevkin, şu sorulara yanıt arıyor:

  1. Türkiye genelinde sözleşmeli (4/B) çalışan sayısı kaçtır?
  2. 4/B sözleşmeli statüsünde çalışanların giderek artmasının devlet memurlarının güvencesinin ellerinden kayıp gitme riskini doğurmakta mıdır?
  3. 2011 seçimlerinde 230 bin 4/B’liye kadro verilmişken o tarihten bu yana işe alınan sözleşmeli personele neden kadro verilmemektedir?
  4. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 4/B'li sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi ile ilgili bir çalışmanız mevcut mudur?
  5. 4/B'li personelin eş durumu sebebiyle tayin yapabilmesi hususundaki mağduriyetlerin giderilmesi konusunda herhangi bir düzenleme yapılacak mıdır?
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.