Sözlü’den teşekkürlü veda

GÜNDEM 01.04.2019 - 15:13, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2094+ kez okundu.
 

Sözlü’den teşekkürlü veda

    ESRA KİLİK / EGEMEN / ÖZEL HABER Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kesin olmayan sonuçlara göre, 654 bin 716 oy ve yüzde 53,59’luk oy oranı ile Millet ittifakı ortak adayı CHP’li Zeydan Karalar kazandı. Cumhur ittifakı adayı Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise 523 bin 241 seçmenin oyunu alarak yüzde 42.83’lük oy oranı ile başkanlığa veda etti. Sözlü, 1999’da girdiği yerel seçimlerde Ceyhan’da MHP’den belediye başkanı seçildi. 3 dönem Ceyhan’da başkanlığı sürdüren Sözlü, 2014 yerel seçimlerinde MHP’den girdiği seçimi, AK Partili Abdullah Torun ve CHP’li Yıldıray Arıkan’a rağmen kazanıp Adana Büyükşehir belediye başkanı oldu. ÇETREFİLLİ SEÇİM ORTAMI 20 yıldan bu yana girdiği 4 seçimi kazanan Hüseyin Sözlü, Cumhur ittifakı adayı olarak girdiği yarışı, ‘soğan, pırasa ve patates’ fiyatlarının arttığı bir seçim ortamında Millet ittifakı adayı, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a karşı kaybetti. SÖZLÜ ASLINDA KAZANDI! Sözlü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bizlerden desteklerini esirgemeyen Cumhur ittifakının paydaşları kıymetli ülküdaşlarım ve AK Partili hemşehrilerime ve partili partisiz herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Sözlü, Zeydan Karalar’ın halkı tercihi olduğunu hatırlatarak başarı diledi. Sözlü, “Bugün sandıklar, yüzdelik hesaplar Hüseyin Sözlü’nün kaybettiğini yansıtmış görünse de Hüseyin Sözlü kazandı!” sözlerini kullandı.   Sözlü, şunları kaydetti: “Başımız dik, alnımız açık! Gönlünüzü ferah tutun, birlikte söyleyeceğimiz çok türkü var daha... Türkiye’de imar rantına geçit vermeyen, bir metrekare dahi tarım arazisini konut arazisine çevirmeyen yegane belediye başkanı olmanın haklı gururunu... Sevdalısı olduğu bu memleketin her karışında hakim kıldığı sevgiyi, hoş görüyü, saygıyı kazandı. Kendisi ile yol arkadaşlığı yapanların güvenini, samimiyetini...Adana’nın gelecek yüz yılını planlarken, ulaşım odaklı dönüşüm ve yenilemeye açık bir kent inşa etmenin bahtiyarlığını...Tufanbeyli’de arazisine kapalı sulama sistemi yaptığı çiftçinin duasını...Feke’de Göller’de dinamitlerle dağları dele dele yolunu yaptığı hemşerilerinin teveccühünü...Saimbeyli’de eşek sırtında su taşıyanların köyüne götürdüğü içme suyu ile köylülerin inancını...Demokrasi Cumhuriyet’in kökleşmesine en büyük etken. Varlıkları, destekleri ile her zaman manevi güç kaynağım olan değerli hemşehrilerim... Aylardır sahada birlikte çalıştığım, gecesini gündüzüne katan, Adana’nın geleceği için taşın altına elini değil gövdesini koyan kıymetli yol arkadaşlarım... Öncelikle ifade etmeliyim ki ben sizlerden razıyım Cenab-ı Allah da sizlerden razı olsun. Yılmadınız, yorulmadınız, geri durmadınız, son dakikaya kadar omuz verdiniz...”    

 

 

ESRA KİLİK / EGEMEN / ÖZEL HABER

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kesin olmayan sonuçlara göre, 654 bin 716 oy ve yüzde 53,59’luk oy oranı ile Millet ittifakı ortak adayı CHP’li Zeydan Karalar kazandı. Cumhur ittifakı adayı Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise 523 bin 241 seçmenin oyunu alarak yüzde 42.83’lük oy oranı ile başkanlığa veda etti.

Sözlü, 1999’da girdiği yerel seçimlerde Ceyhan’da MHP’den belediye başkanı seçildi. 3 dönem Ceyhan’da başkanlığı sürdüren Sözlü, 2014 yerel seçimlerinde MHP’den girdiği seçimi, AK Partili Abdullah Torun ve CHP’li Yıldıray Arıkan’a rağmen kazanıp Adana Büyükşehir belediye başkanı oldu.

ÇETREFİLLİ SEÇİM ORTAMI

20 yıldan bu yana girdiği 4 seçimi kazanan Hüseyin Sözlü, Cumhur ittifakı adayı olarak girdiği yarışı, ‘soğan, pırasa ve patates’ fiyatlarının arttığı bir seçim ortamında Millet ittifakı adayı, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a karşı kaybetti.

SÖZLÜ ASLINDA KAZANDI!

Sözlü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bizlerden desteklerini esirgemeyen Cumhur ittifakının paydaşları kıymetli ülküdaşlarım ve AK Partili hemşehrilerime ve partili partisiz herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Sözlü, Zeydan Karalar’ın halkı tercihi olduğunu hatırlatarak başarı diledi. Sözlü, “Bugün sandıklar, yüzdelik hesaplar Hüseyin Sözlü’nün kaybettiğini yansıtmış görünse de Hüseyin Sözlü kazandı!” sözlerini kullandı.  

Sözlü, şunları kaydetti: “Başımız dik, alnımız açık! Gönlünüzü ferah tutun, birlikte söyleyeceğimiz çok türkü var daha... Türkiye’de imar rantına geçit vermeyen, bir metrekare dahi tarım arazisini konut arazisine çevirmeyen yegane belediye başkanı olmanın haklı gururunu... Sevdalısı olduğu bu memleketin her karışında hakim kıldığı sevgiyi, hoş görüyü, saygıyı kazandı. Kendisi ile yol arkadaşlığı yapanların güvenini, samimiyetini...Adana’nın gelecek yüz yılını planlarken, ulaşım odaklı dönüşüm ve yenilemeye açık bir kent inşa etmenin bahtiyarlığını...Tufanbeyli’de arazisine kapalı sulama sistemi yaptığı çiftçinin duasını...Feke’de Göller’de dinamitlerle dağları dele dele yolunu yaptığı hemşerilerinin teveccühünü...Saimbeyli’de eşek sırtında su taşıyanların köyüne götürdüğü içme suyu ile köylülerin inancını...Demokrasi Cumhuriyet’in kökleşmesine en büyük etken. Varlıkları, destekleri ile her zaman manevi güç kaynağım olan değerli hemşehrilerim... Aylardır sahada birlikte çalıştığım, gecesini gündüzüne katan, Adana’nın geleceği için taşın altına elini değil gövdesini koyan kıymetli yol arkadaşlarım... Öncelikle ifade etmeliyim ki ben sizlerden razıyım Cenab-ı Allah da sizlerden razı olsun. Yılmadınız, yorulmadınız, geri durmadınız, son dakikaya kadar omuz verdiniz...”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.