Sözlü Semerkand Bağlantıakfı’nın kermesini açtı

DÜNYA 24.10.2018 - 16:27, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1927+ kez okundu.
 

Sözlü Semerkand Bağlantıakfı’nın kermesini açtı

      Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü,Semerkand Vakfı’nın düzenlediği Kermes’in açılışını yaptı. Çok sayıda davetlinin katıldığı kermes açılışına,Semerkand Vakfı Başkanı Ramazan Balak’ın yanı sıra, TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Yakup Kutluca da katıldı. Semerkand Vakfı Başkanı Ramazan Balak,  kermes açılışında yaptığı konuşmasında,  Bugüne kadar Büyükşehir Belediyesinden hiçbir şey istemediklerini söyledi. ‘’Bu sene bizleri kırmayarak, parke taşı ve kum gönderen Başkan Hüseyin Sözlüye çok teşekkür ediyorum’’ diyen Balak, ‘’Bizlere ve mahalleye yaraşır bir yer oldu’’ dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de yaptığı konuşmasında, ‘’Semerkand Vakfı’nın kültürümüzdeki yardımlaşmayı öngören bir modeli ortaya koyduğunu ifade ederek, buradan elde edilen gelirlerin, kültürümüze, inancımıza ve örfümüze uygun hayırlı işlerde kullanıldığını belirtti.   Emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Sözlü, SemerkantVakfı taşıdığı isimle, Türk İslam coğrafyasının sembol şehri Semerkant’ı çağrıştırdığını ifade ederek,’’Semerkant deyince, Buhara’dan Nakşibent Hazretleri akla gelir’’ şeklinde konuştu. Kendisinin de o coğrafyaya birkaç defa gittiğini ve bir Cuma günü Nakşibent Hazretlerinin de medfun bulunduğu o camide namaz kıldığını dile getiren Sözlü, ‘’Merhum Turgut Özal’ın bizatihi bakımını üstlendiği bu cami, şu an pırıl pırıl ayakta durmaktadır. Semerkant Timurun şehridir’’ dedi. Başkan Sözlü, ‘’ İsmini oradan alan Semerkant Vakfı, Adana’mızda yüksek ideallere hizmet adına bir yardımlaşma, dayanışma örneği ortaya koymak için, üyeleriyle bir araya gelerek, Adana’mızda güzel işler yapıyor’’ diyerek,  hayırlı olsun dilekleri ile kermes açılışını yaptı. Açılıştan sonra Semerkand Vakfı Başkanı Ramazan Balak ve TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Yakup Kutluca sohbet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ ye, Semerkant Vakfı Başkanı Ramazan Balak tekrar teşekkür ederek, Secere-i Şerif Tablosu hediye etti.   Fotoğraflı:

 

 

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü,Semerkand Vakfı’nın düzenlediği Kermes’in açılışını yaptı. Çok sayıda davetlinin katıldığı kermes açılışına,Semerkand Vakfı Başkanı Ramazan Balak’ın yanı sıra, TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Yakup Kutluca da katıldı.

Semerkand Vakfı Başkanı Ramazan Balak,  kermes açılışında yaptığı konuşmasında,  Bugüne kadar Büyükşehir Belediyesinden hiçbir şey istemediklerini söyledi. ‘’Bu sene bizleri kırmayarak, parke taşı ve kum gönderen Başkan Hüseyin Sözlüye çok teşekkür ediyorum’’ diyen Balak, ‘’Bizlere ve mahalleye yaraşır bir yer oldu’’ dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de yaptığı konuşmasında, ‘’Semerkand Vakfı’nın kültürümüzdeki yardımlaşmayı öngören bir modeli ortaya koyduğunu ifade ederek, buradan elde edilen gelirlerin, kültürümüze, inancımıza ve örfümüze uygun hayırlı işlerde kullanıldığını belirtti.

 

Emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Sözlü, SemerkantVakfı taşıdığı isimle, Türk İslam coğrafyasının sembol şehri Semerkant’ı çağrıştırdığını ifade ederek,’’Semerkant deyince, Buhara’dan Nakşibent Hazretleri akla gelir’’ şeklinde konuştu. Kendisinin de o coğrafyaya birkaç defa gittiğini ve bir Cuma günü Nakşibent Hazretlerinin de medfun bulunduğu o camide namaz kıldığını dile getiren Sözlü, ‘’Merhum Turgut Özal’ın bizatihi bakımını üstlendiği bu cami, şu an pırıl pırıl ayakta durmaktadır. Semerkant Timurun şehridir’’ dedi.

Başkan Sözlü, ‘’ İsmini oradan alan Semerkant Vakfı, Adana’mızda yüksek ideallere hizmet adına bir yardımlaşma, dayanışma örneği ortaya koymak için, üyeleriyle bir araya gelerek, Adana’mızda güzel işler yapıyor’’ diyerek,  hayırlı olsun dilekleri ile kermes açılışını yaptı.

Açılıştan sonra Semerkand Vakfı Başkanı Ramazan Balak ve TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Yakup Kutluca sohbet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ ye, Semerkant Vakfı Başkanı Ramazan Balak tekrar teşekkür ederek, Secere-i Şerif Tablosu hediye etti.

 

Fotoğraflı:

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.