Sözütek: Kurban Bayramı barışa ve kardeşliğe vesile olsun

08.08.2019 - 14:44, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2532+ kez okundu.
 

Sözütek: Kurban Bayramı barışa ve kardeşliğe vesile olsun

  ADANA - Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, bayramların birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın pekişmesi için eşsiz bir fırsat olduğunu söyledi. Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, Adanalıların Kurban Bayramını kutlarken, akraba ziyareti ve tatil için yola çıkacak sürücüleri de uyardı. Kurban Bayramının ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur getirmesini temenni eden Birlik Başkanı Nihat Sözütek,  "Sevgi, saygı ve hoşgörü atmosferinin yoğun olarak yaşandığı, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, kardeşlik duygularının zirveye ulaştığı bir Kurban Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Kurban; yardımlaşmadır, dayanışmadır, yoksulların sevindirilmesidir. Sevginin, saygının ve hoşgörünün, yardımlaşma duygusunun yoğun olarak yaşandığı bu anlamlı ve özel günlerde, akraba ve komşularımızın yanı sıra kimsesizlerimizi de ziyaret ederek Kurban Bayramı’nı ruhuna uygun yaşamaya özen göstermeliyiz" dedi.   "YOLA ÇIKACAK SÜRÜCÜLERİ UYARDI"  Bayramların aynı zamanda kavuşmak olduğunun da altını çizen Başkan Sözütek, akraba ziyareti ve tatil için özel araçlarıyla yola çıkacak sürücüleri aşırı hızdan kaçınmaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı. Bayram trafiğinin yollarda yoğunluk yaşanmasına neden olacağını vurgulayan Başkan Sözütek, "Sürücüler yola çıkmadan önce araçlarının teknik özelliklerine uygun bakımlarını mutlaka yaptırmalıdır. Bayram heyecanıyla dalgın, yorgun, uykusuz, özellikle alkollü ve uyuşturucu etkisi yapabilecek ilaç içerek araç kullanılmamalıdır. Yolculuk süresince ağır ve yağlı yemekler yenilmemelidir. Hava, yol ve görüş şartlarına göre hız ve fren mesafesi ayarlanmalı, sık sık mola verilmelidir. Aşırı hızdan kaçınılmalı, kurallara titizlikle uyulmalı, hatalı sollama yapılmamalı, emniyet kemeri mutlaka kullanılmalıdır" diye konuştu. Mesajında kazasız, belasız, bir bayram yaşanması temennisinde bulunan Adana ESOB Başkanı Sözütek, "Başta şehit aileleri, gazi ve yakınları olmak üzere, esnaf, sanatkarlarımızın, Adanalı hemşerilerimizin,  milletimizin, İslam aleminin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, ülkemize birlik, dirlik, tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum. Bu vesile ile vatan uğruna şehit olmuş tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyor ve acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.  

 


ADANA - Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, bayramların birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın pekişmesi için eşsiz bir fırsat olduğunu söyledi.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, Adanalıların Kurban Bayramını kutlarken, akraba ziyareti ve tatil için yola çıkacak sürücüleri de uyardı.

Kurban Bayramının ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur getirmesini temenni eden Birlik Başkanı Nihat Sözütek,  "Sevgi, saygı ve hoşgörü atmosferinin yoğun olarak yaşandığı, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, kardeşlik duygularının zirveye ulaştığı bir Kurban Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Kurban; yardımlaşmadır, dayanışmadır, yoksulların sevindirilmesidir. Sevginin, saygının ve hoşgörünün, yardımlaşma duygusunun yoğun olarak yaşandığı bu anlamlı ve özel günlerde, akraba ve komşularımızın yanı sıra kimsesizlerimizi de ziyaret ederek Kurban Bayramı’nı ruhuna uygun yaşamaya özen göstermeliyiz" dedi.

 

"YOLA ÇIKACAK SÜRÜCÜLERİ UYARDI"

 Bayramların aynı zamanda kavuşmak olduğunun da altını çizen Başkan Sözütek, akraba ziyareti ve tatil için özel araçlarıyla yola çıkacak sürücüleri aşırı hızdan kaçınmaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı. Bayram trafiğinin yollarda yoğunluk yaşanmasına neden olacağını vurgulayan Başkan Sözütek, "Sürücüler yola çıkmadan önce araçlarının teknik özelliklerine uygun bakımlarını mutlaka yaptırmalıdır. Bayram heyecanıyla dalgın, yorgun, uykusuz, özellikle alkollü ve uyuşturucu etkisi yapabilecek ilaç içerek araç kullanılmamalıdır. Yolculuk süresince ağır ve yağlı yemekler yenilmemelidir. Hava, yol ve görüş şartlarına göre hız ve fren mesafesi ayarlanmalı, sık sık mola verilmelidir. Aşırı hızdan kaçınılmalı, kurallara titizlikle uyulmalı, hatalı sollama yapılmamalı, emniyet kemeri mutlaka kullanılmalıdır" diye konuştu.

Mesajında kazasız, belasız, bir bayram yaşanması temennisinde bulunan Adana ESOB Başkanı Sözütek, "Başta şehit aileleri, gazi ve yakınları olmak üzere, esnaf, sanatkarlarımızın, Adanalı hemşerilerimizin,  milletimizin, İslam aleminin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, ülkemize birlik, dirlik, tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum. Bu vesile ile vatan uğruna şehit olmuş tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyor ve acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.