Spor okulları çocukları eğitiyor, geleceğe taşıyor

SPOR 01.04.2021 - 14:10, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2204+ kez okundu.
 

Spor okulları çocukları eğitiyor, geleceğe taşıyor

  “ÇOCUKLARIMIZI HEM EĞİTİYOR, HEM DE KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KORUYORUZ” Gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve sporu sevdirmeyi amaçlayan Seyhan Belediyesi spor Okullarında eğitim tüm hızıyla devam ediyor. Hafta içi her gün ilçenin çeşitli noktalarında bulunan spor okullarında eğitmenler, 7-15 grubundaki çocuklara değişik branşlarda temel eğitim veriyor. Sporun her branşında kurslar düzenlemeyi hedefleyen Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Emre Gönlüşen Spor Kompleksi’nde gerçekleşen eğitim çalışmalarını denetledi. Ziyarette, kurslara katılan çocuklarla sohbet eden Başkan Akay, teşvik etmek amacıyla bir süre değişik branşlardaki eğitim çalışmalarına iştirak etti.   SPORA ÇOK BÜYÜK YATIRIMLAR YAPIYORUZ Spora ciddi yatırımlar yaptıklarını ve hedeflerinin de geleceğin başarılı sporcularını yetiştirmek olduğunu belirten Seyhan Belediye Başkanı Akif  Kemal Akay, “ İlk amacımız, çocukları sporla tanıştırmak. Bu amaçla belediyemize ait tesislerimizde değişik branşlarda kurslar açıyoruz. Kurslarla çocukları sporla tanıştırırken, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutma anlamında da önlem almış oluyoruz.  Çünkü kötü alışkanlıklar elde edilmeden önlemenin en etkili yolu spordur” dedi.   SPOR, SADECE FUTBOL DEĞİLDİR “Spor” denince akla ilk olarak futbolun geldiğini anımsatan Başkan Akay, futbol dışında da farklı branşlarda üst seviye sporcuların bulunduğunu anımsattı. Başkan Akay şöyle devam etti; “Spor sadece futbol değildir. Ayrıca spor sadece profesyonel takımlar ve seyir anlamında algılanıyor. Hatta seyri bile ‘kavga etmek’, ‘ayrıştırmak’ şeklinde düşünüyoruz. Oysa spor; sağlık ve zihnin gelişimi adına çok önemli bir unsur olarak önümüzde duruyor. Dünya var olduğundan bu yana sayısız spor dalları oluşmuş olduğunu kabul ederek, çok sayıda branşta kurslar açarak çocuklarımıza eğitim vermeyi sürdürüyoruz. Bizim amacımız her alanda ciddi şekilde spor yapabilen çocukları yetiştirmek. Bunlar içerisinde yetenekli sporcularımızı da önümüzdeki süreçte başarılı sporcular arasına taşımak temel düşüncemiz”

 

“ÇOCUKLARIMIZI HEM EĞİTİYOR, HEM DE KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KORUYORUZ”

Gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve sporu sevdirmeyi amaçlayan Seyhan Belediyesi spor Okullarında eğitim tüm hızıyla devam ediyor. Hafta içi her gün ilçenin çeşitli noktalarında bulunan spor okullarında eğitmenler, 7-15 grubundaki çocuklara değişik branşlarda temel eğitim veriyor. Sporun her branşında kurslar düzenlemeyi hedefleyen Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Emre Gönlüşen Spor Kompleksi’nde gerçekleşen eğitim çalışmalarını denetledi. Ziyarette, kurslara katılan çocuklarla sohbet eden Başkan Akay, teşvik etmek amacıyla bir süre değişik branşlardaki eğitim çalışmalarına iştirak etti.

 

SPORA ÇOK BÜYÜK YATIRIMLAR YAPIYORUZ

Spora ciddi yatırımlar yaptıklarını ve hedeflerinin de geleceğin başarılı sporcularını yetiştirmek olduğunu belirten Seyhan Belediye Başkanı Akif  Kemal Akay, “ İlk amacımız, çocukları sporla tanıştırmak. Bu amaçla belediyemize ait tesislerimizde değişik branşlarda kurslar açıyoruz. Kurslarla çocukları sporla tanıştırırken, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutma anlamında da önlem almış oluyoruz.  Çünkü kötü alışkanlıklar elde edilmeden önlemenin en etkili yolu spordur” dedi.

 

SPOR, SADECE FUTBOL DEĞİLDİR

“Spor” denince akla ilk olarak futbolun geldiğini anımsatan Başkan Akay, futbol dışında da farklı branşlarda üst seviye sporcuların bulunduğunu anımsattı. Başkan Akay şöyle devam etti;

“Spor sadece futbol değildir. Ayrıca spor sadece profesyonel takımlar ve seyir anlamında algılanıyor. Hatta seyri bile ‘kavga etmek’, ‘ayrıştırmak’ şeklinde düşünüyoruz. Oysa spor; sağlık ve zihnin gelişimi adına çok önemli bir unsur olarak önümüzde duruyor. Dünya var olduğundan bu yana sayısız spor dalları oluşmuş olduğunu kabul ederek, çok sayıda branşta kurslar açarak çocuklarımıza eğitim vermeyi sürdürüyoruz. Bizim amacımız her alanda ciddi şekilde spor yapabilen çocukları yetiştirmek. Bunlar içerisinde yetenekli sporcularımızı da önümüzdeki süreçte başarılı sporcular arasına taşımak temel düşüncemiz”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.