STADIN NE ZAMAN AÇILACAĞINI BAKAN BİLE BİLMİYOR

GÜNDEM 09.09.2019 - 13:45, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2338+ kez okundu.
 

STADIN NE ZAMAN AÇILACAĞINI BAKAN BİLE BİLMİYOR

  ANKARA/CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut’un, ne zaman hizmete gireceği yılan hikayesine dönen yeni Adana Stadyumu ile ilgili soruları cevapsız kaldı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bulut’un önergesine tek cümlelik yanıt verdi. Kasapoğlu, “Adana Stadyumu, Bakanlığımız ile TOKİ arasında imzalanan protokol kapsamında TOKİ tarafından yapılmaktadır” dedi. CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 5 yıldır tamamlanamayan Yeni Adana Stadyumu’nu yaklaşık 4 ay önce Meclis gündemine taşıdı. Adanalı sporseverlerin stadyumun akıbetini merak ettiğini belirten Bulut, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na “Yapımına 2014 yılında başlanmış stadyumun, aradan 5 yıl geçmesine rağmen hala tamamlanamamış olmasının gerekçesini ve Yeni Adana Stadyumu’nun ne zaman hizmete gireceğini sordu. TOKİ TARAFINDAN YAPILIYORMUŞ CHP’li Bulut’un soru önergesine Bakanlıktan yaklaşık 4 ay sonra tek cümlelik bir yanıt geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Adana Stadyumu, mülkiyeti Bakanlığımıza ait eski Adana Stadı’nın bulunduğu taşınmazın devri karşılığında Bakanlığımız ile TOKİ arasında imzalanan protokol kapsamında TOKİ tarafından yapılmaktadır” dedi. STAT YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ Önergesine verilen yanıtı değerlendiren Bulut, Adana Stadyumu’nun yapımının yılan hikayesine döndüğünü kaydetti. Bulut, “Sarıçam’da TOKİ tarafından 2014 yılında inşaatına başlanan önce 2016 yılında, daha sonra 2018 yılında hizmete gireceği belirtilen 33 bin seyirci kapasiteli stadın aradan geçen 5 yıla rağmen tamamlanamadığını bildirdi. Bulut, Adanalı sporseverlerin maçları yeni statta izlemek için sabırsızlandığını kaydetti. BAKAN BİLE BİLMİYOR CHP’li Bulut, “Bakan Kasapoğlu’na yönelik önergemde 6 soru yönelttim. Bunların arasında, “Yeni Adana Stadyumu’nda çalışmalar hangi aşamadadır? Yeni Adana Stadyumu ne zaman hizmete girecektir? Yapımına 2014 yılında başlanmış stadyumun, aradan 5 yıl geçmesine rağmen hala tamamlanamamış olmasının gerekçesi nedir?” soruları da vardı. Ancak, Bakan Kasapoğlu hiçbirine yanıt vermedi. Adanalılar’ın merak ettiği sorularımız yanıtsız kaldı. Bu tutumundan da anlaşılıyor ki Bakan Kasapoğlu dahi stadın ne zaman hizmete gireceğini bilmiyor. Adana Stadyumu’nun kaderine terk edilmesine izin vermeyeceğiz. Takipçisi olacağız” dedi.    

 

ANKARA/CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut’un, ne zaman hizmete gireceği yılan hikayesine dönen yeni Adana Stadyumu ile ilgili soruları cevapsız kaldı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bulut’un önergesine tek cümlelik yanıt verdi. Kasapoğlu, “Adana Stadyumu, Bakanlığımız ile TOKİ arasında imzalanan protokol kapsamında TOKİ tarafından yapılmaktadır” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 5 yıldır tamamlanamayan Yeni Adana Stadyumu’nu yaklaşık 4 ay önce Meclis gündemine taşıdı. Adanalı sporseverlerin stadyumun akıbetini merak ettiğini belirten Bulut, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na “Yapımına 2014 yılında başlanmış stadyumun, aradan 5 yıl geçmesine rağmen hala tamamlanamamış olmasının gerekçesini ve Yeni Adana Stadyumu’nun ne zaman hizmete gireceğini sordu.

TOKİ TARAFINDAN YAPILIYORMUŞ

CHP’li Bulut’un soru önergesine Bakanlıktan yaklaşık 4 ay sonra tek cümlelik bir yanıt geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Adana Stadyumu, mülkiyeti Bakanlığımıza ait eski Adana Stadı’nın bulunduğu taşınmazın devri karşılığında Bakanlığımız ile TOKİ arasında imzalanan protokol kapsamında TOKİ tarafından yapılmaktadır” dedi.

STAT YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

Önergesine verilen yanıtı değerlendiren Bulut, Adana Stadyumu’nun yapımının yılan hikayesine döndüğünü kaydetti. Bulut, “Sarıçam’da TOKİ tarafından 2014 yılında inşaatına başlanan önce 2016 yılında, daha sonra 2018 yılında hizmete gireceği belirtilen 33 bin seyirci kapasiteli stadın aradan geçen 5 yıla rağmen tamamlanamadığını bildirdi. Bulut, Adanalı sporseverlerin maçları yeni statta izlemek için sabırsızlandığını kaydetti.

BAKAN BİLE BİLMİYOR

CHP’li Bulut, “Bakan Kasapoğlu’na yönelik önergemde 6 soru yönelttim. Bunların arasında, “Yeni Adana Stadyumu’nda çalışmalar hangi aşamadadır? Yeni Adana Stadyumu ne zaman hizmete girecektir? Yapımına 2014 yılında başlanmış stadyumun, aradan 5 yıl geçmesine rağmen hala tamamlanamamış olmasının gerekçesi nedir?” soruları da vardı. Ancak, Bakan Kasapoğlu hiçbirine yanıt vermedi. Adanalılar’ın merak ettiği sorularımız yanıtsız kaldı. Bu tutumundan da anlaşılıyor ki Bakan Kasapoğlu dahi stadın ne zaman hizmete gireceğini bilmiyor. Adana Stadyumu’nun kaderine terk edilmesine izin vermeyeceğiz. Takipçisi olacağız” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.