Sübvansiyonlu kredi bankacılık sırrı mı?

GÜNDEM 06.07.2018 - 10:37, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1495+ kez okundu.
 

Sübvansiyonlu kredi bankacılık sırrı mı?

CHP Niğde milletvekili Ömer Fethi Gürer, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına sığır yetiştiriciliğini geliştirmek için Ziraat Bankası aracılığıyla verilen sübvansiyonlu kredi miktarını sordu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, konunun ‘bankacılık sırrı’ kapsamında olduğu belirtilerek, soruya yanıt verilmedi.    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde milletvekili Ömer Fethi Gürer, yazılı soru önergesiyle, “Sığır yetiştiriciliğini geliştirmek, damızlık sığır sayısını artırmak için Ziraat Bankası kanalı ile hayvan ve yem ihtiyacı için 2017-2018 yıllarında ne kadar yüzde on sübvansiyonlu kredi verilmiştir? Toplam tutar ne kadardır?” şeklindeki sorulara yanıt verilmesini istedi.    Gürer’in önergesine yanıt veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, “Ziraat Bankasınca, genel bankacılık uygulamaları ve kredi politikaları çerçevesinde, ülkemizde sürdürülen ve pazarı olan her türlü tarımsal üretim konusunda kredilendirme yapılmakta, çeşitlendirilmiş ürünlerle tarım sektörünün fınansal hizmetlere erişimi kolaylaştırılmakta ve kredibilitesi bulunan tüm üreticilerimize, ilgili Bakanlar Kurulu Kararları kapsamında indirimli faiz oranlan veya Bankamız cari faiz oranları ile finansman imkânları sunulmaktadır” açıklamasında bulundu.    Bakan Fakıbaba, “Kamuya açıklanan Ziraat Bankası fmansaltabloları, denetim raporları ve faaliyet raporlarında yer alan veriler haricinde talep edilen detay bilgilerin ise 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun "Sırların saklanması" başlıklı 73 üncü maddesi kapsamında banka sim olduğu mütalaa edildiğinden paylaşılması mümkün bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise kaç üreticiye ne kadar kredi verildiğinin açıklanmasının ‘bankacılık sırrı’ kapsamında olmasına anlam veremediklerini belirtti.   

CHP Niğde milletvekili Ömer Fethi Gürer, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına sığır yetiştiriciliğini geliştirmek için Ziraat Bankası aracılığıyla verilen sübvansiyonlu kredi miktarını sordu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, konunun ‘bankacılık sırrı’ kapsamında olduğu belirtilerek, soruya yanıt verilmedi. 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde milletvekili Ömer Fethi Gürer, yazılı soru önergesiyle, “Sığır yetiştiriciliğini geliştirmek, damızlık sığır sayısını artırmak için Ziraat Bankası kanalı ile hayvan ve yem ihtiyacı için 2017-2018 yıllarında ne kadar yüzde on sübvansiyonlu kredi verilmiştir? Toplam tutar ne kadardır?” şeklindeki sorulara yanıt verilmesini istedi. 

 

Gürer’in önergesine yanıt veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, “Ziraat Bankasınca, genel bankacılık uygulamaları ve kredi politikaları çerçevesinde, ülkemizde sürdürülen ve pazarı olan her türlü tarımsal üretim konusunda kredilendirme yapılmakta, çeşitlendirilmiş ürünlerle tarım sektörünün fınansal hizmetlere erişimi kolaylaştırılmakta ve kredibilitesi bulunan tüm üreticilerimize, ilgili Bakanlar Kurulu Kararları kapsamında indirimli faiz oranlan veya Bankamız cari faiz oranları ile finansman imkânları sunulmaktadır” açıklamasında bulundu. 

 

Bakan Fakıbaba, “Kamuya açıklanan Ziraat Bankası fmansaltabloları, denetim raporları ve faaliyet raporlarında yer alan veriler haricinde talep edilen detay bilgilerin ise 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun "Sırların saklanması" başlıklı 73 üncü maddesi kapsamında banka sim olduğu mütalaa edildiğinden paylaşılması mümkün bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı. 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise kaç üreticiye ne kadar kredi verildiğinin açıklanmasının ‘bankacılık sırrı’ kapsamında olmasına anlam veremediklerini belirtti. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.