Sümer: Esnaf yoğun bakımda, destek şart

EKONOMİ 03.12.2020 - 11:55, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1310+ kez okundu.
 

Sümer: Esnaf yoğun bakımda, destek şart

Adana Milletvekili ve Tbmm Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, son alınan kısıtlama kararlarıyla zor duruma düşen esnafın sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.Sümer “Esnafımızı görün, sesini duyun, onlara ilaç olun….” dedi.   Orhan Sümer, “Pazartesi günü açıklanan son kısıtlamalar ile birlikte esnafımız tamamen entübe olmuş durumdadır. Salgını durdurmak için yapılan kısıtlamalar ne kadar doğruysa, Esnafı hiç düşünmeden alınmış kararlar bir o kadar yanlıştır. KOBİ’lerin zamanında ödeyemediği kredi borçları 59 milyar lira olmuştur. Enafın artık güvenceği, ayı çeviririm diyeceği, kredi kartının ekstresi ödenmedi, borç alacağı kimse kalmadı, kredi çekecek 1 liralık dahi getirisi yok.” Dedi.   Orhan Sümer, “Bir an önce esnaflarımız için kira desteği, sınırsız kredi ertelemesi, sicil affı ve kdv ödemeleri hayata geçirilmelidir. Aksi takdirde daralan ekonomilerde dahi ayakta kalmamızın teminatı, Ekonominin taşıyıcı kolonu ve lokomotifi Esnafımız bir daha açmamak üzerine kepenk kapatacaktır.” Dedi.   SOSYAL DEVLET İLKESİ UNUTULUYOR Orhan Sümer, “ Küresel bir salgın olduğu ve bundan tüm ülkelerin etkilendiği gerçekliğini herkes kabul ediyor. Ancak Türkiye Cumhuriyeti büyük ve güçlü bir devlettir. Esnafı, emeklisi, asgari ücretlisi nefes alamaz hale gelmişse devleti yönetenler mutlaka buna bir çözüm üretmek zorundadır. Ayrıca bu durum sosyal devlet ilkesinin gereğidir.İktidar bu ilkeyi gözmezden gelmemelidir.” Dedi.

Adana Milletvekili ve Tbmm Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, son alınan kısıtlama kararlarıyla zor duruma düşen esnafın sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.Sümer “Esnafımızı görün, sesini duyun, onlara ilaç olun….” dedi.

 

Orhan Sümer, “Pazartesi günü açıklanan son kısıtlamalar ile birlikte esnafımız tamamen entübe olmuş durumdadır. Salgını durdurmak için yapılan kısıtlamalar ne kadar doğruysa, Esnafı hiç düşünmeden alınmış kararlar bir o kadar yanlıştır. KOBİ’lerin zamanında ödeyemediği kredi borçları 59 milyar lira olmuştur. Enafın artık güvenceği, ayı çeviririm diyeceği, kredi kartının ekstresi ödenmedi, borç alacağı kimse kalmadı, kredi çekecek 1 liralık dahi getirisi yok.” Dedi.

 

Orhan Sümer, “Bir an önce esnaflarımız için kira desteği, sınırsız kredi ertelemesi, sicil affı ve kdv ödemeleri hayata geçirilmelidir. Aksi takdirde daralan ekonomilerde dahi ayakta kalmamızın teminatı, Ekonominin taşıyıcı kolonu ve lokomotifi Esnafımız bir daha açmamak üzerine kepenk kapatacaktır.” Dedi.

 

SOSYAL DEVLET İLKESİ UNUTULUYOR

Orhan Sümer, “ Küresel bir salgın olduğu ve bundan tüm ülkelerin etkilendiği gerçekliğini herkes kabul ediyor. Ancak Türkiye Cumhuriyeti büyük ve güçlü bir devlettir. Esnafı, emeklisi, asgari ücretlisi nefes alamaz hale gelmişse devleti yönetenler mutlaka buna bir çözüm üretmek zorundadır. Ayrıca bu durum sosyal devlet ilkesinin gereğidir.İktidar bu ilkeyi gözmezden gelmemelidir.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.