SÜMER: ÖĞRETMEN MAAŞINI BIRAK YANDAŞ MÜTEAHHİTLERE ÖDENEN PARALARA BAK

SİYASET 31.08.2020 - 15:15, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1411+ kez okundu.
 

SÜMER: ÖĞRETMEN MAAŞINI BIRAK YANDAŞ MÜTEAHHİTLERE ÖDENEN PARALARA BAK

  ADANA – CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, öğretmenlerin aldığı maaşı yük olarak gören Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a “Öğretmenin maaşıyla uğraşmayı bırakın yandaş müteahhitlere sadece bu yıl içinde kaç para ödendiğine bakın” diye seslendi.   Sümer yaptığı yazılı açıklamada, “Eğitimde asıl yük öğretmen maaşlarıyla ilgilidir” diye konuşan ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın yatırım yapamamasının nedenini öğretmen maaşlarına bağlayan Selçuk’a tepki gösterdi.   Selçuk’un özel okul sahibi olduğunu anımsatan Sümer, “Sayın Bakan öğretmeni, çocuklarımızın ve geleceğimizin mimarı olarak değil herhangi bir iş alanında çalışan bir işçi gibi görmektedir. Bir işveren tavrı göstermektedir. Eğitim böylesi bir piyasacı mantığa teslim edilemez” dedi.   Sümer, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yatırım yapamamasının asıl nedeninin öğretmen maaşları olmadığını belirterek Bakan Selçuk’a şöyle seslendi:   “Sayın Bakan bütçede hangi kalemlere ne kadar ödeme yapıldığını araştırabilirsiniz. Öğretmenin maaşıyla uğraşmayı bırakın yandaş müteahhitlere sadece bu yıl içinde kaç para ödendiğine bakın.”   ÖĞRETMENLER İÇİN ÖNERİLER Maaşların yıllar içinde eridiğini kaydeden Sümer, öğretmenlerin ekonomik ve özlük haklarının iyileştirilmesi için şu önerilerde bulundu:   -Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarılmalı ve öğretmen yetiştirme, ilk atama, yer değiştirme, görevde yükselme, mali ve sosyal haklar gibi tüm konular bu kanun kapsamında çözüme kavuşturulmalı.   - Ücretli ve sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına son verilerek, tüm öğretmenler kadrolu olmalıdır.   -Öğretmen açığını kapatmak için her yıl 180 bin öğretmene kadro verilmeli.   -24 Kasım Öğretmenler Günü’nde tüm öğretmenlere bir maaş ikramiye verilmelidir.   -Öğretmenlere 3600 ek gösterge hakkı tanınmalı ve ek ders ücretleri artırılmalıdır.

 

ADANA – CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, öğretmenlerin aldığı maaşı yük olarak gören Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a “Öğretmenin maaşıyla uğraşmayı bırakın yandaş müteahhitlere sadece bu yıl içinde kaç para ödendiğine bakın” diye seslendi.

 

Sümer yaptığı yazılı açıklamada, “Eğitimde asıl yük öğretmen maaşlarıyla ilgilidir” diye konuşan ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın yatırım yapamamasının nedenini öğretmen maaşlarına bağlayan Selçuk’a tepki gösterdi.

 

Selçuk’un özel okul sahibi olduğunu anımsatan Sümer, “Sayın Bakan öğretmeni, çocuklarımızın ve geleceğimizin mimarı olarak değil herhangi bir iş alanında çalışan bir işçi gibi görmektedir. Bir işveren tavrı göstermektedir. Eğitim böylesi bir piyasacı mantığa teslim edilemez” dedi.

 

Sümer, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yatırım yapamamasının asıl nedeninin öğretmen maaşları olmadığını belirterek Bakan Selçuk’a şöyle seslendi:

 

“Sayın Bakan bütçede hangi kalemlere ne kadar ödeme yapıldığını araştırabilirsiniz. Öğretmenin maaşıyla uğraşmayı bırakın yandaş müteahhitlere sadece bu yıl içinde kaç para ödendiğine bakın.”

 

ÖĞRETMENLER İÇİN ÖNERİLER

Maaşların yıllar içinde eridiğini kaydeden Sümer, öğretmenlerin ekonomik ve özlük haklarının iyileştirilmesi için şu önerilerde bulundu:

 

-Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarılmalı ve öğretmen yetiştirme, ilk atama, yer değiştirme, görevde yükselme, mali ve sosyal haklar gibi tüm konular bu kanun kapsamında çözüme kavuşturulmalı.

 

- Ücretli ve sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına son verilerek, tüm öğretmenler kadrolu olmalıdır.

 

-Öğretmen açığını kapatmak için her yıl 180 bin öğretmene kadro verilmeli.

 

-24 Kasım Öğretmenler Günü’nde tüm öğretmenlere bir maaş ikramiye verilmelidir.

 

-Öğretmenlere 3600 ek gösterge hakkı tanınmalı ve ek ders ücretleri artırılmalıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.