Sümer: Özelleştirme kapsamına giren kamu taşınmazları

SİYASET 05.02.2021 - 13:44, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1342+ kez okundu.
 

Sümer: Özelleştirme kapsamına giren kamu taşınmazları

  CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararlarıyla özeleştirme kapsamına giren Adana’daki kamu taşınmazlarıyla ilgili açıklamada bulundu. Orhan Sümer, “Adana’ya son 10 sene’de tek bir çivi dahi çakamayan iktidar, özelleştirmelere hız kesmeden devam ediyor”   TAŞIMA SUYLA EKONOMİ DÖNMEZ Orha Sümer, “İktidar, bugüne kadar özelleştirme kapsamında satılan değerlerimizin yerine ne yazık ki yenilerini koymadı. Özelleştirmeden elde edilen Milyarlarca liranın nereye harcandığı ile ilgili net bir açıklama yapılmıyor. Son çıkan Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Kararlarıyla Adana’da Hazineye ve Maliye’ye ait taşınmazların özelleştirileceği açıklandı. Iktidar gelir elde etmek için yine elde evuçta ne varsa satışa çıkarıyor. Peki satacak bir şey kalmayınca ne olacak? Taşıma suyla dönen ekonomi modeliyle Türkiye kalkınamaz” dedi.   KAMU MALLARI ATA MİRASIDIR Orhan Sümer, “Cumhuriyetten günümüze kurulmuş bir çok fabrika ve tesis ne yazık ki özelleştirildi. Özelleştirme gelirlerinden elde edilen kazançlar doğru şekilde değerlendirilmedi. Yakın tarihte yine Adana’da RTÜK’e ait gayrimenkul satışı kamuoyu gündemine gelmişti. Kamu mallarını ata mirası olarak görüp değerlendirmek gerekir. Satarak yerine yenisini koymadan, elde edilen gelirle üretim alanlarına yatırım yapmadan, özelleştirmeler gerçekleştirmek doğru değildir.”dedi.   SATA SATA BİTİREMEDİLER Orhan Sümer, “ 3494 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla: Mülkiyeti Maliye Hazinesine kayıtlı Adana İli, Çukurova ilçesi, Kireçocağı Mahallesi, 14877 ada, 1 parsel ile Adana, Çukurova İlçesi, Kireçocağı Mahallesi, 14879 ada 1 parselde bulunan taşınmazların özelleştirme kapsam ve programına alınmasına; Maliye Hazinesi adına kayıtlı Adana-Karataş-Bebeli Mahallesi 148 ada 1 parseldeki 207,789 m² taşınmazın özelleştirilmesi için yapılan ihale sonucunda belirlenen 8 milyon 250 bin liraya satılması ile Adana Ceyhan’daki 9 adet taşınmazdaki maliye hisselerinin 23 milyon 600 bin liraya satılmasına ilişkin ihale kararları onaylandı. Biz ne dersek dinlemeyen, kendi bildiğini en doğru zanneden bir iktidar anlayışı var. Özelleştirme yapılır ancak elde edilen gelirle yatırım yapılır. Nerede yatırımlar?   ADANA’DAN KAZANILAN ADANAYA DÖNSÜN Orhan Sümer, “Özelleştirmeler ile birlikte 30 Milyona yakın gelir elde edilmesi söz konusu. Peki Adana’ya yatırım konuşulduğu zaman bu paraları görebiliyor muyuz? Ne yazık ki hayır.  Adana’da gençlerimizin işsizlik sorunu yüzünden ne yapacaklarını şaşırmış durumda. Pazarlarımızın hali ortada. En azından çiftçilerimizin dertlerine derman olacak, tarlalarına can suyu olacak ekonomik destekler, özelleştirme gelirlerinden sağlanan bütçeyle çiftçilerimize aktarılmalıdır.” Dedi.  

 

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararlarıyla özeleştirme kapsamına giren Adana’daki kamu taşınmazlarıyla ilgili açıklamada bulundu.

Orhan Sümer, “Adana’ya son 10 sene’de tek bir çivi dahi çakamayan iktidar, özelleştirmelere hız kesmeden devam ediyor”

 

TAŞIMA SUYLA EKONOMİ DÖNMEZ

Orha Sümer, “İktidar, bugüne kadar özelleştirme kapsamında satılan değerlerimizin yerine ne yazık ki yenilerini koymadı. Özelleştirmeden elde edilen Milyarlarca liranın nereye harcandığı ile ilgili net bir açıklama yapılmıyor. Son çıkan Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Kararlarıyla Adana’da Hazineye ve Maliye’ye ait taşınmazların özelleştirileceği açıklandı. Iktidar gelir elde etmek için yine elde evuçta ne varsa satışa çıkarıyor. Peki satacak bir şey kalmayınca ne olacak? Taşıma suyla dönen ekonomi modeliyle Türkiye kalkınamaz” dedi.

 

KAMU MALLARI ATA MİRASIDIR

Orhan Sümer, “Cumhuriyetten günümüze kurulmuş bir çok fabrika ve tesis ne yazık ki özelleştirildi. Özelleştirme gelirlerinden elde edilen kazançlar doğru şekilde değerlendirilmedi. Yakın tarihte yine Adana’da RTÜK’e ait gayrimenkul satışı kamuoyu gündemine gelmişti. Kamu mallarını ata mirası olarak görüp değerlendirmek gerekir. Satarak yerine yenisini koymadan, elde edilen gelirle üretim alanlarına yatırım yapmadan, özelleştirmeler gerçekleştirmek doğru değildir.”dedi.

 

SATA SATA BİTİREMEDİLER

Orhan Sümer, “ 3494 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla: Mülkiyeti Maliye Hazinesine kayıtlı Adana İli, Çukurova ilçesi, Kireçocağı Mahallesi, 14877 ada, 1 parsel ile Adana, Çukurova İlçesi, Kireçocağı Mahallesi, 14879 ada 1 parselde bulunan taşınmazların özelleştirme kapsam ve programına alınmasına;

Maliye Hazinesi adına kayıtlı Adana-Karataş-Bebeli Mahallesi 148 ada 1 parseldeki 207,789 m² taşınmazın özelleştirilmesi için yapılan ihale sonucunda belirlenen 8 milyon 250 bin liraya satılması ile Adana Ceyhan’daki 9 adet taşınmazdaki maliye hisselerinin 23 milyon 600 bin liraya satılmasına ilişkin ihale kararları onaylandı. Biz ne dersek dinlemeyen, kendi bildiğini en doğru zanneden bir iktidar anlayışı var. Özelleştirme yapılır ancak elde edilen gelirle yatırım yapılır. Nerede yatırımlar?

 

ADANA’DAN KAZANILAN ADANAYA DÖNSÜN

Orhan Sümer, “Özelleştirmeler ile birlikte 30 Milyona yakın gelir elde edilmesi söz konusu. Peki Adana’ya yatırım konuşulduğu zaman bu paraları görebiliyor muyuz? Ne yazık ki hayır.  Adana’da gençlerimizin işsizlik sorunu yüzünden ne yapacaklarını şaşırmış durumda. Pazarlarımızın hali ortada. En azından çiftçilerimizin dertlerine derman olacak, tarlalarına can suyu olacak ekonomik destekler, özelleştirme gelirlerinden sağlanan bütçeyle çiftçilerimize aktarılmalıdır.” Dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.