SÜMER: TÜRKİYE ARTIK BU AYIPTAN KURTULMALI

SİYASET 17.09.2019 - 13:36, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2398+ kez okundu.
 

SÜMER: TÜRKİYE ARTIK BU AYIPTAN KURTULMALI

  ADANA - CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, her yıl on binlerce üniversite öğrencisinin barınma sorunu yaşadığına dikkat çekerek Türkiye’nin bu ayıptan kurtulması gerektiğini belirtti. Sümer, bir an evvel fazla en iki kişilik odalardan oluşan yurtlar inşa edilmesini ve evlerde kalan üniversite öğrencilerine aylık 400 TL destek verilmesini istedi.   Sümer, yaptığı yazılı açıklamayla yeni akademik yılın tüm akademisyenlere ve öğrencilere hayırlı olmasını diledi. Türk üniversitelerinin dünyada saygın bir yerde olması için demokratik değerlere, hümanizme, aydınlanmaya ve çoğulcu ilkelere dayanan bir modeli kurulması gerektiğini kaydeden Sümer, “Bırakın bunu başarmayı öğrencilerin barınma sorununu bile çözebilmiş değiliz” dedi.   AYLIK 400 TL DESTEK Devlet yurtlarının kapasitesinin yeterli olmadığını ve on binlerce öğrencinin barınma sorunu yaşadığını belirten Sümer, “Türkiye bu ayıptan kurtulmalıdır. Bir an evvel en fazla iki kişilik odalardan oluşan yurtlar inşa edilmeli ve mevcut yurtların nitelikleri yükseltilmeli. Yurt ücretleri de düşürülmeli. En az iki kişi ikamet etmeleri halinde üniversite öğrenci evlerinin kira, elektrik ve su fatura masraflarına katkı sağlamak için aylık 400 TL destek verilmeli” dedi.   1000 TL GENÇLİK BURSU Sümer üniversitelere ilişkin diğer önerilerini de şöyle sıraladı:   -YÖK kaldırılmalı ve planlama/eşgüdüm görevlerini yürütecek, üniversitelerin özerkliğine müdahale etmeyecek bir “Yükseköğretim “Koordinasyon ve Planlama Kurulu” kurulmalı.   -Üniversitelerin bilimsel, idari ve mali özerkliği güvence altına alınmalıdır.   -Üniversite rektörlerinin ve dekanlarının, öğretim üyeleri tarafından seçimle belirlenmesi sağlanmalı.     -Üniversite öğrencilerine 19 Mayıs ve 29 Ekim’de 500’er TL olmak üzere yıllık 1.000 TL Gençlik Bursu verilmeli.    

 

ADANA - CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, her yıl on binlerce üniversite öğrencisinin barınma sorunu yaşadığına dikkat çekerek Türkiye’nin bu ayıptan kurtulması gerektiğini belirtti. Sümer, bir an evvel fazla en iki kişilik odalardan oluşan yurtlar inşa edilmesini ve evlerde kalan üniversite öğrencilerine aylık 400 TL destek verilmesini istedi.

 

Sümer, yaptığı yazılı açıklamayla yeni akademik yılın tüm akademisyenlere ve öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

Türk üniversitelerinin dünyada saygın bir yerde olması için demokratik değerlere, hümanizme, aydınlanmaya ve çoğulcu ilkelere dayanan bir modeli kurulması gerektiğini kaydeden Sümer, “Bırakın bunu başarmayı öğrencilerin barınma sorununu bile çözebilmiş değiliz” dedi.

 

AYLIK 400 TL DESTEK

Devlet yurtlarının kapasitesinin yeterli olmadığını ve on binlerce öğrencinin barınma sorunu yaşadığını belirten Sümer, “Türkiye bu ayıptan kurtulmalıdır. Bir an evvel en fazla iki kişilik odalardan oluşan yurtlar inşa edilmeli ve mevcut yurtların nitelikleri yükseltilmeli. Yurt ücretleri de düşürülmeli. En az iki kişi ikamet etmeleri halinde üniversite öğrenci evlerinin kira, elektrik ve su fatura masraflarına katkı sağlamak için aylık 400 TL destek verilmeli” dedi.

 

1000 TL GENÇLİK BURSU

Sümer üniversitelere ilişkin diğer önerilerini de şöyle sıraladı:

 

-YÖK kaldırılmalı ve planlama/eşgüdüm görevlerini yürütecek, üniversitelerin özerkliğine müdahale etmeyecek bir “Yükseköğretim “Koordinasyon ve Planlama Kurulu” kurulmalı.

 

-Üniversitelerin bilimsel, idari ve mali özerkliği güvence altına alınmalıdır.

 

-Üniversite rektörlerinin ve dekanlarının, öğretim üyeleri tarafından seçimle belirlenmesi sağlanmalı.  

 

-Üniversite öğrencilerine 19 Mayıs ve 29 Ekim’de 500’er TL olmak üzere yıllık 1.000 TL Gençlik Bursu verilmeli.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.