SURİYELİLER KENDİ YOLCU TAŞIMA SİSTEMİNİ KURDU!

SİYASET 13.10.2018 - 14:01, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1516+ kez okundu.
 

SURİYELİLER KENDİ YOLCU TAŞIMA SİSTEMİNİ KURDU!

Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Adana’ya yerleşen Suriyeli sığınmacılar, çiftçilikten inşaat işçiliğine,  tekstil fabrikalarından ayakkabı üretimine bir çok sektörde çalışırken kimileri de bakkaldan manava, kahvehaneden tavukçu dükkanına, zücaciyeden kuyumcuya şehrin her yerinde açtıkları işyerleriyle hizmet veriyor. Her sektörde faaliyet gösteren Suriyeliler, şehir içinde yolcu taşımacılığına da başladı! “SAYIN VALİMİZ SESİMİZİ DUYSUN” 72 Nolu Halk Otobüsleri Kooperatifi 2. Başkanı Zeki Tamer, 6 aydır Sarıçam’daki kamptan şehir merkezine kaçak yolcu taşındığını ileri sürdü. Tamer, yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 6 aydır, Sarıçam ilçesindeki Buruk çıkışındaki kamptan şehir merkezine yolcu taşıyan araçların plakalarını trafik ekiplerine veriyoruz. Araçlar bağlanıyor, sonrasında yeniden işlerini sürdürüyorlar” dedi. Tamer, Adana Valisi Mahmut Demirtaş ile İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız’a çağrıda bulunarak, “Lütfen, kaçak toplu taşıma işi yapan Suriyeliler’e ciddi yaptırımlar uygulayın” diye konuştu.  KAZA OLURSA HESABINI KİM VERECEK? Kaçak yolcu taşıyan araçların Suriyelileri günün her saati, kamptan alarak Adana Şehir Hastanesi, Yüreğir Otogarı, Küçüksaat gibi güzergahlara götürdüğüne dikkat çeken Tamer, araçların yolcu taşıma standartlara uymadığını anlattı. Araçlarla kapasitenin üzerinde yolcu taşındığını da tespit ettiklerini vurgulayan Tamer, “Araçların yolcu taşıma belgeleri yok. 10-15 kişilik araçlarla 30-40 kişi taşınıyor. Bu araçlar ölümlü bir kazaya karışsa hesabını kim verecek?” diye sordu.  PLAKALARI TRAFİĞE VERDİK FAKAT!  Kooperatif üyesi şoförlerin, kamptan şehir merkezine kaçak yolcu taşıyan Suriyeli araçların  plakalarını belirleyip Trafik Şube Müdürlüğü’ne bildirdiklerini anlatan Zeki Tamer, şöyle devam etti: “Sarıçam’daki Buruk mahallesi Suriye kampında halk otobüsü ve belediye otobüs güzergahında kanun dışı kaçak taşımacılık yapan Suriyelilere ait araç plakalarından tespit ettiklerimizi trafik ekipleriyle paylaşıyoruz. Ekipler, bu araçları 10-15 gün süreyle bağlıyorlar. Ancak daha sonra bu araçlar, aynı amaçla yeniden trafiğe çıkıyor. Yetkililerden bu konuya çözüm bulmalarını bekliyoruz.”

Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Adana’ya yerleşen Suriyeli sığınmacılar, çiftçilikten inşaat işçiliğine,  tekstil fabrikalarından ayakkabı üretimine bir çok sektörde çalışırken kimileri de bakkaldan manava, kahvehaneden tavukçu dükkanına, zücaciyeden kuyumcuya şehrin her yerinde açtıkları işyerleriyle hizmet veriyor. Her sektörde faaliyet gösteren Suriyeliler, şehir içinde yolcu taşımacılığına da başladı!

“SAYIN VALİMİZ SESİMİZİ DUYSUN”
72 Nolu Halk Otobüsleri Kooperatifi 2. Başkanı Zeki Tamer, 6 aydır Sarıçam’daki kamptan şehir merkezine kaçak yolcu taşındığını ileri sürdü. Tamer, yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 6 aydır, Sarıçam ilçesindeki Buruk çıkışındaki kamptan şehir merkezine yolcu taşıyan araçların plakalarını trafik ekiplerine veriyoruz. Araçlar bağlanıyor, sonrasında yeniden işlerini sürdürüyorlar” dedi. Tamer, Adana Valisi Mahmut Demirtaş ile İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız’a çağrıda bulunarak, “Lütfen, kaçak toplu taşıma işi yapan Suriyeliler’e ciddi yaptırımlar uygulayın” diye konuştu. 

KAZA OLURSA HESABINI KİM VERECEK?
Kaçak yolcu taşıyan araçların Suriyelileri günün her saati, kamptan alarak Adana Şehir Hastanesi, Yüreğir Otogarı, Küçüksaat gibi güzergahlara götürdüğüne dikkat çeken Tamer, araçların yolcu taşıma standartlara uymadığını anlattı. Araçlarla kapasitenin üzerinde yolcu taşındığını da tespit ettiklerini vurgulayan Tamer, “Araçların yolcu taşıma belgeleri yok. 10-15 kişilik araçlarla 30-40 kişi taşınıyor. Bu araçlar ölümlü bir kazaya karışsa hesabını kim verecek?” diye sordu. 

PLAKALARI TRAFİĞE VERDİK FAKAT! 
Kooperatif üyesi şoförlerin, kamptan şehir merkezine kaçak yolcu taşıyan Suriyeli araçların  plakalarını belirleyip Trafik Şube Müdürlüğü’ne bildirdiklerini anlatan Zeki Tamer, şöyle devam etti: “Sarıçam’daki Buruk mahallesi Suriye kampında halk otobüsü ve belediye otobüs güzergahında kanun dışı kaçak taşımacılık yapan Suriyelilere ait araç plakalarından tespit ettiklerimizi trafik ekipleriyle paylaşıyoruz. Ekipler, bu araçları 10-15 gün süreyle bağlıyorlar. Ancak daha sonra bu araçlar, aynı amaçla yeniden trafiğe çıkıyor. Yetkililerden bu konuya çözüm bulmalarını bekliyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.