SÜTÇÜ, “BİR ŞEY YAPMAK İSTİYORSANIZ ÖNCE HEDEF KOYUN“

GÜNDEM 08.11.2019 - 15:17, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1868+ kez okundu.
 

SÜTÇÜ, “BİR ŞEY YAPMAK İSTİYORSANIZ ÖNCE HEDEF KOYUN“

  5 Ocak Rotary Kulübü tarafından kişisel gelişim için kurulan 5 Ocak Rotary Akademi’nin ikinci konuğu Adana Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü oldu. Katılımcılara yaptığı konuşmada AOSB Başkanı Sütcü, “Hedefini koyacaksın, cesaretli olacaksın, en önemlisi ayağını yorganına göre uzatacaksın” dedi 27 yıl önce Baba Abdi Sütcü’nün vefatı ile kardeşlerin başında işi devralan abi Bekir Sütcü 27 yıldır yaşadıklarını, deneyimlerini ve başarılarını anlattı. Kayseri’den geldiklerini fakat kendilerini Has Adanalı olarak gördüklerini söyleyen AOSB Başkanı Bekir Sütcü konuşmasında şunları anlattı. BİR ŞEY YAPMAK İSTİYORSANIZ ÖNCE HEDEF KOYUN ‘’56 yaşındayım, 7 yaşında Adana’ya geldik. 5 çocuk babasıyım. Lise 1 de iken okulu bırakmak zorunda kaldım iş hayatına atıldım. Hayatımda şunu öğrendim. Hedefinizi koyup peşinde koştuğunuz zaman başaramayacağınız bir şey olmaz. Ben böyle düşünürüm. Biz o zamanlar bu işin ticaretini yapan tüccar bir aileyiz. Herkesin Mersin ve Ceyhan yolu üzerinde işyerleri oluyor. Biz araştırdık Organize Sanayi Bölgesi’nden yer aldık. Bu işin ticaretini yaparken babamızdan biz çok şey öğrendik. Ben şahsım olarak şuna çok dikkat ettim’’ HAYAT HİKAYELERİNİ OKUDUM ‘’Hem mesleki hem de işadamı olarak birilerinin örnek alınması taraftarıyım ben. Hep dikkat ettim insanlar nasıl başarılı oluyor diye. Mümkün olduğu kadar roman falan fazla okumam ama hep kişisel gelişim kitapları okudum. Ülkemize mal olmuş Koç’ların, Sabancı’ların ve Eczacıbaşı ailelerinin hayat hikayelerini hep okudum. Okur düşünürüm ne yapmışlar nasıl yapmışlar içlerinden bir şeyler çıkardım. İşlerimiz, kardeşlerimizle birlikte dayanışma, birlik beraberlik ve uyum içerisinde yürüyerek bugünlere geldi. AOSB Başkanlığı yapıyorum. Elimizden geldiği kadarda yol göstermeye çalışıyoruz. Aile şirketimizin geçmişi 1963 yılına dayanıyor, benim dönemimde 27 yılı, toplamda 55 yılı geride bıraktık.  İnşallah 100 yılda geride kalır temennimiz bu’’ şeklinde konuştu. Bugünlere gelmemizde emeği geçen, değer yaratan 1500 kişilik Abdioğulları ailesine de teşekkür ederim, dedi. AOSB Başkanı Bekir Sütcü, 5 Ocak Rotary Kulübü’ne de değer verip konuşma yapmaya çağırdıkları için teşekkür etti. 5 Ocak Rotary Kulübü Başkanı Okan Ejder ise Bekir Sütcü’ye teşekkür plaketi takdim etti.

 

5 Ocak Rotary Kulübü tarafından kişisel gelişim için kurulan 5 Ocak Rotary Akademi’nin ikinci konuğu Adana Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü oldu.

Katılımcılara yaptığı konuşmada AOSB Başkanı Sütcü, “Hedefini koyacaksın, cesaretli olacaksın, en önemlisi ayağını yorganına göre uzatacaksın” dedi
27 yıl önce Baba Abdi Sütcü’nün vefatı ile kardeşlerin başında işi devralan abi Bekir Sütcü 27 yıldır yaşadıklarını, deneyimlerini ve başarılarını anlattı. Kayseri’den geldiklerini fakat kendilerini Has Adanalı olarak gördüklerini söyleyen AOSB Başkanı Bekir Sütcü konuşmasında şunları anlattı.

BİR ŞEY YAPMAK İSTİYORSANIZ ÖNCE HEDEF KOYUN

‘’56 yaşındayım, 7 yaşında Adana’ya geldik. 5 çocuk babasıyım. Lise 1 de iken okulu bırakmak zorunda kaldım iş hayatına atıldım. Hayatımda şunu öğrendim. Hedefinizi koyup peşinde koştuğunuz zaman başaramayacağınız bir şey olmaz. Ben böyle düşünürüm. Biz o zamanlar bu işin ticaretini yapan tüccar bir aileyiz. Herkesin Mersin ve Ceyhan yolu üzerinde işyerleri oluyor. Biz araştırdık Organize Sanayi Bölgesi’nden yer aldık. Bu işin ticaretini yaparken babamızdan biz çok şey öğrendik. Ben şahsım olarak şuna çok dikkat ettim’’

HAYAT HİKAYELERİNİ OKUDUM

‘’Hem mesleki hem de işadamı olarak birilerinin örnek alınması taraftarıyım ben. Hep dikkat ettim insanlar nasıl başarılı oluyor diye. Mümkün olduğu kadar roman falan fazla okumam ama hep kişisel gelişim kitapları okudum. Ülkemize mal olmuş Koç’ların, Sabancı’ların ve Eczacıbaşı ailelerinin hayat hikayelerini hep okudum. Okur düşünürüm ne yapmışlar nasıl yapmışlar içlerinden bir şeyler çıkardım. İşlerimiz, kardeşlerimizle birlikte dayanışma, birlik beraberlik ve uyum içerisinde yürüyerek bugünlere geldi. AOSB Başkanlığı yapıyorum. Elimizden geldiği kadarda yol göstermeye çalışıyoruz. Aile şirketimizin geçmişi 1963 yılına dayanıyor, benim dönemimde 27 yılı, toplamda 55 yılı geride bıraktık.  İnşallah 100 yılda geride kalır temennimiz bu’’ şeklinde konuştu. Bugünlere gelmemizde emeği geçen, değer yaratan 1500 kişilik Abdioğulları ailesine de teşekkür ederim, dedi.
AOSB Başkanı Bekir Sütcü, 5 Ocak Rotary Kulübü’ne de değer verip konuşma yapmaya çağırdıkları için teşekkür etti. 5 Ocak Rotary Kulübü Başkanı Okan Ejder ise Bekir Sütcü’ye teşekkür plaketi takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.