"TABAN FİYATI BİR AN ÖNCE AÇIKLANMALI"

GÜNDEM 26.04.2024 - 16:07, Güncelleme: 26.04.2024 - 16:07 2029 kez okundu.
 

"TABAN FİYATI BİR AN ÖNCE AÇIKLANMALI"

CHP'li Gürer: 1 Kilo Buğdayın En Az 15 TL Olması Gerekiyor
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, buğday taban fiyatının en az ton başına 15 bin TL olması gerektiğini vurguladı. Gürer, buğdayın ekiminden hasadına kadar geçen sürecin emeğin karşılığını bulması gerektiğini belirtirken, çiftçilerin girdi maliyetlerinin hesaba katılmadan fiyatların belirlenemeyeceğini ifade etti. Gürer, geçmiş yıllarda yapılan taban fiyat açıklamalarının hasat öncesinde gerçekleştirildiğini hatırlatarak, bu yılın taban fiyatının bir an önce açıklanması gerektiğini dile getirdi. "TABAN FİYATININ  DÜŞÜK TUTULMASI ÇİFTÇİYİ MAĞDUR EDİYOR" Gürer, çiftçilerin üretim maliyetlerinin dikkate alınması ve düşük fiyatların çiftçileri mağdur etmemesi gerektiğini vurguladı.Ayrıca simit ve ekmek gibi buğday mamullerinin fiyatlarına da değinen Gürer, bu ürünlerin fiyatlarının çiftçinin emeğinin karşılığını yansıtacak şekilde belirlenmesi gerektiğini söyledi. Gürer, çiftçilerin korunması ve yerli üretimin teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayarak, taban fiyatın düşük tutulmasının çiftçileri mağdur edeceğine dikkat çekti. Gürer'in açıklamalarına göre, çiftçilerin talebi doğrultusunda buğday taban fiyatının en az 15 TL/kg olarak belirlenmesi gerekiyor.
CHP'li Gürer: 1 Kilo Buğdayın En Az 15 TL Olması Gerekiyor

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, buğday taban fiyatının en az ton başına 15 bin TL olması gerektiğini vurguladı. Gürer, buğdayın ekiminden hasadına kadar geçen sürecin emeğin karşılığını bulması gerektiğini belirtirken, çiftçilerin girdi maliyetlerinin hesaba katılmadan fiyatların belirlenemeyeceğini ifade etti. Gürer, geçmiş yıllarda yapılan taban fiyat açıklamalarının hasat öncesinde gerçekleştirildiğini hatırlatarak, bu yılın taban fiyatının bir an önce açıklanması gerektiğini dile getirdi.

"TABAN FİYATININ  DÜŞÜK TUTULMASI ÇİFTÇİYİ MAĞDUR EDİYOR"

Gürer, çiftçilerin üretim maliyetlerinin dikkate alınması ve düşük fiyatların çiftçileri mağdur etmemesi gerektiğini vurguladı.Ayrıca simit ve ekmek gibi buğday mamullerinin fiyatlarına da değinen Gürer, bu ürünlerin fiyatlarının çiftçinin emeğinin karşılığını yansıtacak şekilde belirlenmesi gerektiğini söyledi. Gürer, çiftçilerin korunması ve yerli üretimin teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayarak, taban fiyatın düşük tutulmasının çiftçileri mağdur edeceğine dikkat çekti. Gürer'in açıklamalarına göre, çiftçilerin talebi doğrultusunda buğday taban fiyatının en az 15 TL/kg olarak belirlenmesi gerekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.