TALASEMİ TEDAVİSİNDE YENİ METODLAR

17.10.2017 - 08:55, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2021+ kez okundu.
 

TALASEMİ TEDAVİSİNDE YENİ METODLAR

Adana Kent Konseyi'nin katkısıyla düzenlenen panelde, tüp bebek ve talasemi hastalığı tedavisi konuşuldu.
Kan Hastalıkları Federasyonu, Tebessüm Gönüllüleri ve Mikrogen Genetik Tanı Merkezi işbirliği; Adana Kent Konseyi ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle "Kan Hastalıklarının Önlenmesi ve Tedavisinde Yeni Yaklaşımlar" konulu panel düzenlendi. Tarihi Kız Lisesi Binası'nda gerçekleşen panele; kan hastaları ve ailelerinin yanı sıra Şanlıurfa, Antalya, Şırnak ve Hatay'dan konuyla ilgili çalışmalar yapan STK temsilcileri de katıldı.   Panel, Kan Hastalıkları Federasyonu Başkanı Ali Kılıç'ın "Türkiye'de Talasemi Hastalığının Güncel Durumu" başlıklı sunumuyla başladı. Kılıç; Toplumun Talasemi hastalığı ve tedavisi hakkında bilgi sahibi olması, yeni hasta doğumlarının önlenmesi ve hasta bireylerin tedavileri için yeni uygulamaların yaygınlaştırılması amacıyla bu panelin düzenlendiğini açıkladı.   Ardından; Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT), Tüp Bebek Uygulamaları ve Gen Terapisi Uygulamalarının Güncel Durumu gibi konularda katılımcılara bilgi verildi.   Panele katılan Talasemi hastaları ve yakınları, yeni tedaviler hakkında bilgi alma fırsatı bulurken; kura ile üç aileye ücretsiz tüp bebek tedavisi imkanı sağlandı.    
Adana Kent Konseyi'nin katkısıyla düzenlenen panelde, tüp bebek ve talasemi hastalığı tedavisi konuşuldu.

Kan Hastalıkları Federasyonu, Tebessüm Gönüllüleri ve Mikrogen Genetik Tanı Merkezi işbirliği; Adana Kent Konseyi ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle "Kan Hastalıklarının Önlenmesi ve Tedavisinde Yeni Yaklaşımlar" konulu panel düzenlendi. Tarihi Kız Lisesi Binası'nda gerçekleşen panele; kan hastaları ve ailelerinin yanı sıra Şanlıurfa, Antalya, Şırnak ve Hatay'dan konuyla ilgili çalışmalar yapan STK temsilcileri de katıldı.

 

Panel, Kan Hastalıkları Federasyonu Başkanı Ali Kılıç'ın "Türkiye'de Talasemi Hastalığının Güncel Durumu" başlıklı sunumuyla başladı. Kılıç; Toplumun Talasemi hastalığı ve tedavisi hakkında bilgi sahibi olması, yeni hasta doğumlarının önlenmesi ve hasta bireylerin tedavileri için yeni uygulamaların yaygınlaştırılması amacıyla bu panelin düzenlendiğini açıkladı.

 

Ardından; Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT), Tüp Bebek Uygulamaları ve Gen Terapisi Uygulamalarının Güncel Durumu gibi konularda katılımcılara bilgi verildi.

 

Panele katılan Talasemi hastaları ve yakınları, yeni tedaviler hakkında bilgi alma fırsatı bulurken; kura ile üç aileye ücretsiz tüp bebek tedavisi imkanı sağlandı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.