Tan: İktidar kendi tezleri ile çelişiyor

SİYASET 23.11.2020 - 17:12, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1401+ kez okundu.
 

Tan: İktidar kendi tezleri ile çelişiyor

Demokrat Parti Adana İl Başkanı Ömer Tan, “Gün geçmiyor ki iktidar, yeni bir adım ve yeni bir söylemle kendisi ile çelişmesin! Geride bıraktığımız hafta, özellikle AK Parti Genel Başkanı Sayın Erdoğan'ın tezlerini tevil ve iddialarını tekzip edecek bir dizi gelişmeye sahne oldu” dedi.  Tan, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “Bunların başında gelen ise iktisat literatürünü şaşkın bırakan "faiz sebep, enflasyon neticedir" tezidir. Tez demekten öte; anlaşılmaz ve nihayetinde milyarlarca liralık kayba neden olan inat, muhtemelen sahada artık siyasal sonuçlar da doğurmaya başladığından, kendileri tarafından kırılmıştır, kırmak zorunda kalmışlardır. Ancak devletin şeffaflığını nazara alarak bilebildiğimiz kadarıyla 100 Milyar Dolarlık bir maliyet, sadece geçtiğimiz 6 ayda milletin sırtına bu anlamsız inatla yüklenmiştir. Nitekim geçtiğimiz hafta Merkez Bankası Para Politikası Kurulu beklentilerin de üzerinde bir oranla, 475 baz puanlık bir faiz artırımı ile politika faizini yıllık bazda yüzde 15'e çıkarmıştır.  Berat Albayrak'ın istifa şeklinde adlandırılan görevi terki sonrası daha hissedilir tepki veren piyasalar, küçük bir dalgalanma yaşamıştır. Bu da göstermektedir ki piyasaların önem verdiği tek şey para politikası, mali disiplin ya da iktisadi istikrar değil, liyakat, adalete bağlı bir rical ve keyfiyetten uzak, akılcı bir yaklaşımdır.” Tan, devletin tam anlamıyla batırıldığını ileri sürerek, iktidarın millete "acı reçete" önermenin utandırıcılığından uzak olduğunu anlattı. Tan, “Bilmeleri gerekir ki bu millet; sayelerinde, kendileri daha iyi arabalara binsin, eşleri eşrafları 3 liralık işten 300 lira kazansın, yandaş şirketlerin servetleri "garanti" olsun diye yıllardır reçetenin en acısına maruz kaldı. Oğlunun istediği pantolonu alamadığı için kendini asan bir babadan daha "acı" ne var? Söyleyelim; evlatları ısınsın diye yanlarına fön makinesi koyan ve evlatları ile birlikte can veren bir annenin acısı!”    

Demokrat Parti Adana İl Başkanı Ömer Tan, “Gün geçmiyor ki iktidar, yeni bir adım ve yeni bir söylemle kendisi ile çelişmesin! Geride bıraktığımız hafta, özellikle AK Parti Genel Başkanı Sayın Erdoğan'ın tezlerini tevil ve iddialarını tekzip edecek bir dizi gelişmeye sahne oldu” dedi. 
Tan, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “Bunların başında gelen ise iktisat literatürünü şaşkın bırakan "faiz sebep, enflasyon neticedir" tezidir. Tez demekten öte; anlaşılmaz ve nihayetinde milyarlarca liralık kayba neden olan inat, muhtemelen sahada artık siyasal sonuçlar da doğurmaya başladığından, kendileri tarafından kırılmıştır, kırmak zorunda kalmışlardır. Ancak devletin şeffaflığını nazara alarak bilebildiğimiz kadarıyla 100 Milyar Dolarlık bir maliyet, sadece geçtiğimiz 6 ayda milletin sırtına bu anlamsız inatla yüklenmiştir. Nitekim geçtiğimiz hafta Merkez Bankası Para Politikası Kurulu beklentilerin de üzerinde bir oranla, 475 baz puanlık bir faiz artırımı ile politika faizini yıllık bazda yüzde 15'e çıkarmıştır.  Berat Albayrak'ın istifa şeklinde adlandırılan görevi terki sonrası daha hissedilir tepki veren piyasalar, küçük bir dalgalanma yaşamıştır. Bu da göstermektedir ki piyasaların önem verdiği tek şey para politikası, mali disiplin ya da iktisadi istikrar değil, liyakat, adalete bağlı bir rical ve keyfiyetten uzak, akılcı bir yaklaşımdır.”
Tan, devletin tam anlamıyla batırıldığını ileri sürerek, iktidarın millete "acı reçete" önermenin utandırıcılığından uzak olduğunu anlattı. Tan, “Bilmeleri gerekir ki bu millet; sayelerinde, kendileri daha iyi arabalara binsin, eşleri eşrafları 3 liralık işten 300 lira kazansın, yandaş şirketlerin servetleri "garanti" olsun diye yıllardır reçetenin en acısına maruz kaldı. Oğlunun istediği pantolonu alamadığı için kendini asan bir babadan daha "acı" ne var? Söyleyelim; evlatları ısınsın diye yanlarına fön makinesi koyan ve evlatları ile birlikte can veren bir annenin acısı!”

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.