Tanzanya’nın havacılarını THK Üniversitesi yetiştirecek

MAGAZİN 12.10.2019 - 15:05, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2377+ kez okundu.
 

Tanzanya’nın havacılarını THK Üniversitesi yetiştirecek

      Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Tanzanyalı öğrencilerin havacılık eğitimi için Türkiye’ye gelmesi amacıyla çalışma başlattı. Tanzanya’da yapılan ilk görüşmelerde, fikir birliğine varıldı.     İstikrarı ve ekonomik büyümesiyle dikkat çeken Doğu Afrika ülkesi Tanzanya’nın havacılık sektöründeki nitelikli işgücü ihtiyacını gidermeye Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi talip oldu. Üniversitenin Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Suat Begeç, Tanzanya’da 5 gün boyunca havacılık ve ulaştırmayla ilgili kuruluşlarla bir araya geldi. Doç. Dr. Begeç, ilk olarak Tanzanya Sivil Havacılık İdaresi (TCAA) Direktörü Redemptus Bugomola ve yöneticilerle konuştu. TCAA yöneticileri, önceden hazırlanan taslak anlaşma metninin Hükümet yetkilileri tarafından incelendiğini, kısa sürede anlaşma yapmak istediklerini söyledi.   ANLAŞMA METNİ İSTEDİLER Tanzanya Ulusal Ulaştırma Enstitüsü (NIT) yöneticileri ise kendilerinin havacılıkla ilgili yeterli eğitmen, tesis, araç, gereç ve malzemeye sahip olmadıklarını belirterek THK Üniversitesi’yle işbirliği yapmak için taslak anlaşma metni talep etti. THK Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Suat Begeç, Tanzanya’da eğitimle ilgili çalışma yapan Darvin Education Agency ve Global Education Link şirketlerinin yöneticileriyle de buluştu. Eğitim şirketlerinin yöneticileri, THK Üniversitesi’nin tek kampüs içinde havaalanı, hangar ve atölye gibi tüm havacılık unsurlarını bir arada bulundurmasının dikkat çekici olduğunu belirterek, taslak anlaşma metni talep etti.   İLK ADIMLARDA SONUÇLAR ÇOK İYİ Doç. Dr. Suat Begeç, kamu kurumları ve özel şirketlerle yaptığı görüşmelerin ardından Türkiye’nin Tanzanya Büyükelçisi Ali Davutoğlu’nu da ziyaret etti. Tanzanya’daki çalışmaları tamamlayan Begeç, görüşmelerin çok iyi geçtiğini ve kısa vadede bürokratik işlemlerin tamamlanarak Tanzanyalı öğrencilerin gelmeye başlamasını planladıklarını söyledi. 2011’de eğitime başlayan THK Üniversitesi’nden şimdiye kadar 6 Tanzanyalı öğrencinin mezun olduğunu belirten Doç. Dr. Begeç, “Şu anda hiç Tanzanyalı öğrencimiz yok. Ancak başta pilotaj ve mühendislikler olmak üzere tüm bölümlerimize düzenli şekilde Tanzanyalı öğrencilerin gelmesi için çalışıyoruz. İlk adımlarımızdan çok iyi sonuçlar aldık” dedi.   YABANCI SAYISI KATLANACAK THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Erman Akbulut, dünya standartlarında eğitim verdiklerini belirterek yabancı öğrencilere yönelik çalışmalarının yoğunlaştığını söyledi. Prof. Dr. Akbulut, “Şu anda 187 olan yabancı öğrenci sayımızı hızla artıracağız. Son dönem yaptığımız çalışmalar emin adımlarla ilerliyor” dedi. THK Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı E. Tümg. A. Bertan Nogaylaroğlu ise havacılık sektörünün hızla büyüdüğünü vurgulayarak, özellikle eğitim olanakları yetersiz ülkelerin nitelikli işgücü sıkıntısı yaşadığının altını çizdi. Nogaylaroğlu, “Yabancı öğrenciler konusuna özel önem veriyoruz. Birkaç yıl içinde üniversitemizde eğitim alan yabancı öğrenci sayısının birkaç kat artmasını bekliyoruz” diye konuştu.

 

 

 

Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Tanzanyalı öğrencilerin havacılık eğitimi için Türkiye’ye gelmesi amacıyla çalışma başlattı. Tanzanya’da yapılan ilk görüşmelerde, fikir birliğine varıldı.

 

 

İstikrarı ve ekonomik büyümesiyle dikkat çeken Doğu Afrika ülkesi Tanzanya’nın havacılık sektöründeki nitelikli işgücü ihtiyacını gidermeye Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi talip oldu. Üniversitenin Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Suat Begeç, Tanzanya’da 5 gün boyunca havacılık ve ulaştırmayla ilgili kuruluşlarla bir araya geldi. Doç. Dr. Begeç, ilk olarak Tanzanya Sivil Havacılık İdaresi (TCAA) Direktörü Redemptus Bugomola ve yöneticilerle konuştu. TCAA yöneticileri, önceden hazırlanan taslak anlaşma metninin Hükümet yetkilileri tarafından incelendiğini, kısa sürede anlaşma yapmak istediklerini söyledi.

 

ANLAŞMA METNİ İSTEDİLER

Tanzanya Ulusal Ulaştırma Enstitüsü (NIT) yöneticileri ise kendilerinin havacılıkla ilgili yeterli eğitmen, tesis, araç, gereç ve malzemeye sahip olmadıklarını belirterek THK Üniversitesi’yle işbirliği yapmak için taslak anlaşma metni talep etti. THK Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Suat Begeç, Tanzanya’da eğitimle ilgili çalışma yapan Darvin Education Agency ve Global Education Link şirketlerinin yöneticileriyle de buluştu. Eğitim şirketlerinin yöneticileri, THK Üniversitesi’nin tek kampüs içinde havaalanı, hangar ve atölye gibi tüm havacılık unsurlarını bir arada bulundurmasının dikkat çekici olduğunu belirterek, taslak anlaşma metni talep etti.

 

İLK ADIMLARDA SONUÇLAR ÇOK İYİ

Doç. Dr. Suat Begeç, kamu kurumları ve özel şirketlerle yaptığı görüşmelerin ardından Türkiye’nin Tanzanya Büyükelçisi Ali Davutoğlu’nu da ziyaret etti. Tanzanya’daki çalışmaları tamamlayan Begeç, görüşmelerin çok iyi geçtiğini ve kısa vadede bürokratik işlemlerin tamamlanarak Tanzanyalı öğrencilerin gelmeye başlamasını planladıklarını söyledi. 2011’de eğitime başlayan THK Üniversitesi’nden şimdiye kadar 6 Tanzanyalı öğrencinin mezun olduğunu belirten Doç. Dr. Begeç, “Şu anda hiç Tanzanyalı öğrencimiz yok. Ancak başta pilotaj ve mühendislikler olmak üzere tüm bölümlerimize düzenli şekilde Tanzanyalı öğrencilerin gelmesi için çalışıyoruz. İlk adımlarımızdan çok iyi sonuçlar aldık” dedi.

 

YABANCI SAYISI KATLANACAK

THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Erman Akbulut, dünya standartlarında eğitim verdiklerini belirterek yabancı öğrencilere yönelik çalışmalarının yoğunlaştığını söyledi. Prof. Dr. Akbulut, “Şu anda 187 olan yabancı öğrenci sayımızı hızla artıracağız. Son dönem yaptığımız çalışmalar emin adımlarla ilerliyor” dedi. THK Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı E. Tümg. A. Bertan Nogaylaroğlu ise havacılık sektörünün hızla büyüdüğünü vurgulayarak, özellikle eğitim olanakları yetersiz ülkelerin nitelikli işgücü sıkıntısı yaşadığının altını çizdi. Nogaylaroğlu, “Yabancı öğrenciler konusuna özel önem veriyoruz. Birkaç yıl içinde üniversitemizde eğitim alan yabancı öğrenci sayısının birkaç kat artmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.