Tanzanya’ya yatırım çağrısı

EKONOMİ 12.12.2017 - 12:32, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 970+ kez okundu.
 

Tanzanya’ya yatırım çağrısı

  ADANA/ Afrika'nın orta-doğu bölgesinde yer alan Tanzanya’nın Ankara Büyükelçisi Elizabeth Kiango Kiondu, ülkeleri ile Adana arasında ticari işbirliğini güçlendirmek istediklerini bildirdi.   Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üyeleriyle birlikte Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Bekir Sütcü’yü ziyaret eden, Tanzanya Büyükelçisi Kiondu, ülkelerindeki fırsatlar konusunda bilgi verdi.   Genç MÜSİAD Adana Şube Başkanı Muhammet Veysel Gök ve üyelerinin eşlik ettiği Tanzanya  Büyükelçisi  Kiondu’yu, Başkan Bekir Sütcü ve AOSB Bölge Müdürü Mustafa Keskin konuk etti.    Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) hakkında bilgiler veren Başkan Bekir Sütcü, “Türkiye’de 300’ün üzerinde sanayi bölgesi var. Adana OSB, Türkiye’deki tüm organize sanayi bölgeleri içerisinde ilk 5’de yer alıyor. Bunun sebebi; fiziki açıdan, coğrafi  konumdan ve ticaret hacminden kaynaklanıyor. 16 milyon m2’lik alanımız mevcut. Yaklaşık 500 sanayi kuruluşu ve yaklaşık 40 bin çalışanımız var. Her sektörde karma bir organize sanayi bölgesiyiz. Başta tekstil sektörü olmak üzere makine, gıda, plastik ambalaj, mobilya ve ağaç sanayimiz var. Sektöründe öncü olan birçok firma OSB’mizde yer alıyor” dedi.   Yabancı yatırımcıların Adana’da etkili faaliyetler gerçekleştirdiğini kaydeden Başkan Sütcü, Avusturya, İsrail, Hindistan, İngiltere, Almanya gibi ülkelerin yüzde yüz sermayeleri olan şirketlerin bulunduğunu, sadece AOSB’den yapılan ihracatın 1 milyar doları geçtiğini belirtti.    “İŞBİRLİĞİNE SICAK BAKIYORUZ” AOSB’de ağırlandıkları için memnuniyetini dile getiren ve Başkan Sütcü’ye teşekkür eden Büyükelçi Elizabeth Kiango Kiondu, “Bu genç, enerjik, geleceğin sanayicileri ekibinin burada olması beni çok duygulandırdı. Takdir ediyorum” şeklinde konuştu. Tanzanya’nın kalkınma konusunda zorlukları olduğunu ifade eden Büyükelçi, “Bu bölgeden öğrenip işbirliği yapılabilecek çok konu olduğunu kaydetti. Organize sanayi bölgesi kurma projeleri olduğunu dile getiren Büyükelçi, Adana ile işbirliği yapmaya sıcak bakıyoruz” dedi.  Tanzanya’nın yüzde 70’inin tarımla iç içe olduğunun altını çizen Büyükelçi, tarım ve üretim ile ilgili fırsatlar olduğunu ve özellikle mobilya sektörünün odun, kereste gibi hammaddeleri Tanzanya’dan temin edilebileceğini kaydetti.  Tanzanya'da pamuk üretim kalitesinin giderek arttığını belirten Büyükelçi Elizabeth Kiango Kiondu, “Tekstil ve mobilya sektöründe kaçırılmaz fırsatlarımız var. Adanalı firmaları Tanzanya'da görmek istiyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Sütcü, konuk büyükelçiye ziyaretin anısına saat armağan etti.   

 

ADANA/ Afrika'nın orta-doğu bölgesinde yer alan Tanzanya’nın Ankara Büyükelçisi Elizabeth Kiango Kiondu, ülkeleri ile Adana arasında ticari işbirliğini güçlendirmek istediklerini bildirdi.

 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üyeleriyle birlikte Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Bekir Sütcü’yü ziyaret eden, Tanzanya Büyükelçisi Kiondu, ülkelerindeki fırsatlar konusunda bilgi verdi.

 

Genç MÜSİAD Adana Şube Başkanı Muhammet Veysel Gök ve üyelerinin eşlik ettiği Tanzanya  Büyükelçisi  Kiondu’yu, Başkan Bekir Sütcü ve AOSB Bölge Müdürü Mustafa Keskin konuk etti. 

 

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) hakkında bilgiler veren Başkan Bekir Sütcü, “Türkiye’de 300’ün üzerinde sanayi bölgesi var. Adana OSB, Türkiye’deki tüm organize sanayi bölgeleri içerisinde ilk 5’de yer alıyor. Bunun sebebi; fiziki açıdan, coğrafi  konumdan ve ticaret hacminden kaynaklanıyor. 16 milyon m2’lik alanımız mevcut. Yaklaşık 500 sanayi kuruluşu ve yaklaşık 40 bin çalışanımız var. Her sektörde karma bir organize sanayi bölgesiyiz. Başta tekstil sektörü olmak üzere makine, gıda, plastik ambalaj, mobilya ve ağaç sanayimiz var. Sektöründe öncü olan birçok firma OSB’mizde yer alıyor” dedi.

 

Yabancı yatırımcıların Adana’da etkili faaliyetler gerçekleştirdiğini kaydeden Başkan Sütcü, Avusturya, İsrail, Hindistan, İngiltere, Almanya gibi ülkelerin yüzde yüz sermayeleri olan şirketlerin bulunduğunu, sadece AOSB’den yapılan ihracatın 1 milyar doları geçtiğini belirtti. 

 

“İŞBİRLİĞİNE SICAK BAKIYORUZ”

AOSB’de ağırlandıkları için memnuniyetini dile getiren ve Başkan Sütcü’ye teşekkür eden Büyükelçi Elizabeth Kiango Kiondu, “Bu genç, enerjik, geleceğin sanayicileri ekibinin burada olması beni çok duygulandırdı. Takdir ediyorum” şeklinde konuştu.

Tanzanya’nın kalkınma konusunda zorlukları olduğunu ifade eden Büyükelçi, “Bu bölgeden öğrenip işbirliği yapılabilecek çok konu olduğunu kaydetti. Organize sanayi bölgesi kurma projeleri olduğunu dile getiren Büyükelçi, Adana ile işbirliği yapmaya sıcak bakıyoruz” dedi. 

Tanzanya’nın yüzde 70’inin tarımla iç içe olduğunun altını çizen Büyükelçi, tarım ve üretim ile ilgili fırsatlar olduğunu ve özellikle mobilya sektörünün odun, kereste gibi hammaddeleri Tanzanya’dan temin edilebileceğini kaydetti. 

Tanzanya'da pamuk üretim kalitesinin giderek arttığını belirten Büyükelçi Elizabeth Kiango Kiondu, “Tekstil ve mobilya sektöründe kaçırılmaz fırsatlarımız var. Adanalı firmaları Tanzanya'da görmek istiyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Sütcü, konuk büyükelçiye ziyaretin anısına saat armağan etti. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.