TARIM FUARI BAŞLIYOR

GÜNDEM 27.04.2017 - 07:19, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2315+ kez okundu.
 

TARIM FUARI BAŞLIYOR

  ADANA- Adana’da bu yıl 3.’sü düzenlenecek Tarım fuarı başlıyor. Mersin karayolu 19’ncu kilometresi Çukobirlik’teki fuar 30 Nisan Pazar gününe kadar sürecek. Elka Fuarcılık Genel Müdürü Bülent Yamaç, fuarın birçok açıdan nitelikli ve özellikli bir organizasyon olduğunu söyledi. Mevcut kapalı sergileme alanının yanı sıra uygulama tarlası olarak kullanılan açık alanla birlikte 50 dönüm alan üzerine kurulan fuarda, traktörler, mekanizasyonlar ve son teknolojiler uygulanıp test edilebilecek. Yamaç, ekipman, gübre, sulama sistemleri, fidan, otomasyon sistemleri, hayvancılık, hizmet ve tarım ile ilgili daha birçok konuda ürün ve hizmetlerin de aynı anda sergileneceğini bildirdi. 15 şehirden 148 firma ve temsilciliğin katıldığı fuarda 4 gün süresince traktör yarışması da düzenlenecek. Fuar öncesi kayıtları alınan 150 çiftçi fuar süresince, balya taşıma, ters direksiyon, sırt çekme ve römork park etme yarışmalarına katılacak ve jüri kararıyla seçilen birincilere gübre serpme, merdaneli çizel, kültivatör ve ilaçlama makinesi hediye edilecek. Her yıl ortalama 25 bin çiftçinin ziyaret ettiği fuarda yaklaşık 50 ilden ziyaretçi ağırlanıyor. Fuara girişler ücretsiz olurken saat 9.00 ile 18.00 saatleri arasında gezilebilecek. Elka Fuarcılık Genel Müdürü Bülent Yamaç, tarım sektöründe en büyük sıkıntının pazarlamada yaşandığına dikkat çekti, çiftçilerin destekleri iyi takip etmesiyle sorunları aşabileceğini vurguladı. Her alanda rekabetin önemini anlatan Yamaç, Adana’nın potansiyelini ortaya çıkarmak için hedefler konulması gerektiğine de dikkat çekti. 

 

ADANA- Adana’da bu yıl 3.’sü düzenlenecek Tarım fuarı başlıyor. Mersin karayolu 19’ncu kilometresi Çukobirlik’teki fuar 30 Nisan Pazar gününe kadar sürecek.

Elka Fuarcılık Genel Müdürü Bülent Yamaç, fuarın birçok açıdan nitelikli ve özellikli bir organizasyon olduğunu söyledi. Mevcut kapalı sergileme alanının yanı sıra uygulama tarlası olarak kullanılan açık alanla birlikte 50 dönüm alan üzerine kurulan fuarda, traktörler, mekanizasyonlar ve son teknolojiler uygulanıp test edilebilecek. Yamaç, ekipman, gübre, sulama sistemleri, fidan, otomasyon sistemleri, hayvancılık, hizmet ve tarım ile ilgili daha birçok konuda ürün ve hizmetlerin de aynı anda sergileneceğini bildirdi.

15 şehirden 148 firma ve temsilciliğin katıldığı fuarda 4 gün süresince traktör yarışması da düzenlenecek. Fuar öncesi kayıtları alınan 150 çiftçi fuar süresince, balya taşıma, ters direksiyon, sırt çekme ve römork park etme yarışmalarına katılacak ve jüri kararıyla seçilen birincilere gübre serpme, merdaneli çizel, kültivatör ve ilaçlama makinesi hediye edilecek.

Her yıl ortalama 25 bin çiftçinin ziyaret ettiği fuarda yaklaşık 50 ilden ziyaretçi ağırlanıyor. Fuara girişler ücretsiz olurken saat 9.00 ile 18.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Elka Fuarcılık Genel Müdürü Bülent Yamaç, tarım sektöründe en büyük sıkıntının pazarlamada yaşandığına dikkat çekti, çiftçilerin destekleri iyi takip etmesiyle sorunları aşabileceğini vurguladı. Her alanda rekabetin önemini anlatan Yamaç, Adana’nın potansiyelini ortaya çıkarmak için hedefler konulması gerektiğine de dikkat çekti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.