TARIM ÜRÜNLERİNDE GÜMRÜK VERGİLERİ NEDEN SIFIRLANDI?

EKONOMİ 31.07.2017 - 13:30, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1517+ kez okundu.
 

TARIM ÜRÜNLERİNDE GÜMRÜK VERGİLERİ NEDEN SIFIRLANDI?

  CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan TÜRKMEN,  buğday, arpa, mısır, pirinç ve canlı büyükbaş ile küçükbaş, et ithalatında gümrük vergilerinin sıfırlanmasına tepki gösterdi. Bakanlar Kurulu, 29 Temmuz 2017 tarihli Resmî Gazete'de kararı ile buğday, arpa, mısır, pirinç ve canlı büyükbaş ve küçükbaş, et ithalatında gümrük vergilerini 31.12.2018 tarihine kadar sıfırladı. DİMYAT’A PİRİNÇE GİDERKEN EVDEKİ BULGURDAN OLACAĞIZ Tam da hasat döneminde alınan bu kararın çiftçiyi bitirme projesi olduğunu, başka ülkelerin çiftçisini zenginleştirirken kendi üreticimizi, dolayısıyla esnafı, sanayiciyi, kısacası Türkiye ekonomisi çökertme planı olduğunu kaydeden Elif Doğan TÜRKMEN; “bu uygulama orta ve uzun vadede yerli üretimi durma noktasına getirir. Kısacası dimyat’a pirinçe giderken evdeki bulgurdan oluruz” dedi. YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI TÜRKİYE’Yİ TARIMDA DIŞA BAĞIMLI HALE GETİRDİ Bugüne kadar uygulanan yanlış tarım politikalarının, bir tarım ve hayvancılık ülkesi olan Türkiye’yi bu ürünlerin ithalatında zirveye taşıdığına değinen TÜRKMEN, bu yanlış tarım politikalarının ülkeyi tarımda dışa bağımlı hale getirdiğini ve faturanın başta çiftçimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımıza kesildiğini belirtti. SON 15 YILDA TARIMDA BİR ARPA BOYU YOL ALAMADIK Hükümetin acilen bu yanlıştan dönerek, çiftçimizin, esnafımızın, sanayicimizin lehine yeni politikalar geliştirmesinin bir zaruret olduğunu kaydeden Elif Doğan TÜRKMEN; “aksi takdirde, ülke ekonomisinin belkemiği olan tarım sektörü durma noktasına gelecek ve bu durumun acı sonuçları hepimizi olumsuz etkileyecektir” dedi. 

 

CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan TÜRKMEN,  buğday, arpa, mısır, pirinç ve canlı büyükbaş ile küçükbaş, et ithalatında gümrük vergilerinin sıfırlanmasına tepki gösterdi.

Bakanlar Kurulu, 29 Temmuz 2017 tarihli Resmî Gazete'de kararı ile buğday, arpa, mısır, pirinç ve canlı büyükbaş ve küçükbaş, et ithalatında gümrük vergilerini 31.12.2018 tarihine kadar sıfırladı.

DİMYAT’A PİRİNÇE GİDERKEN EVDEKİ BULGURDAN OLACAĞIZ

Tam da hasat döneminde alınan bu kararın çiftçiyi bitirme projesi olduğunu, başka ülkelerin çiftçisini zenginleştirirken kendi üreticimizi, dolayısıyla esnafı, sanayiciyi, kısacası Türkiye ekonomisi çökertme planı olduğunu kaydeden Elif Doğan TÜRKMEN; “bu uygulama orta ve uzun vadede yerli üretimi durma noktasına getirir. Kısacası dimyat’a pirinçe giderken evdeki bulgurdan oluruz” dedi.

YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI TÜRKİYE’Yİ TARIMDA DIŞA BAĞIMLI HALE GETİRDİ

Bugüne kadar uygulanan yanlış tarım politikalarının, bir tarım ve hayvancılık ülkesi olan Türkiye’yi bu ürünlerin ithalatında zirveye taşıdığına değinen TÜRKMEN, bu yanlış tarım politikalarının ülkeyi tarımda dışa bağımlı hale getirdiğini ve faturanın başta çiftçimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımıza kesildiğini belirtti.

SON 15 YILDA TARIMDA BİR ARPA BOYU YOL ALAMADIK

Hükümetin acilen bu yanlıştan dönerek, çiftçimizin, esnafımızın, sanayicimizin lehine yeni politikalar geliştirmesinin bir zaruret olduğunu kaydeden Elif Doğan TÜRKMEN; “aksi takdirde, ülke ekonomisinin belkemiği olan tarım sektörü durma noktasına gelecek ve bu durumun acı sonuçları hepimizi olumsuz etkileyecektir” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.