TARAFTAR DEĞİL HİZMETKAR BELEDİYE

SİYASET 07.11.2018 - 17:16, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1259+ kez okundu.
 

TARAFTAR DEĞİL HİZMETKAR BELEDİYE

CHP Çukurova Belediye Başkan aday adayı Avukat Berfu Salıcı Yakıt, hiçbir şeyin belediye hizmetlerinin önüne geçmeyeceğini belirterek, “Her belediye bir partinin bayrağını taşır. Biz bu renk ve dokuyu koruyacağız ama belediye hizmetlerinin önüne geçmesine izin vermeyeceğiz. Taraftar değil hizmetkar belediye olacağız” dedi.
ÇUKUROVA’YI GÖRENLER, “ADANA BÜYÜKŞEHİR” DİYEBİLMELİDİR Şehir dışından gelenlerin Adana’yı hayal ettiklerinden daha yeşil bulduklarını belirten Yakıt, “Fakat kentimizi bir büyükşehir gibi göremediklerini söylüyorlar. Çukurova eğitimde Türkiye ortalaması üzerinde bir ilçedir. Gelir dağılımında da bu böyle. Adana’ya gelenler Çukurova’yı gördüklerinde, ‘Evet burası Büyükşehir’ diyebilmeli” diye konuştu.  ADANA’YA BÜYÜKŞEHİR SIFATINI ÇUKUROVA İLÇESİ VERECEKTİR Adana’ya büyükşehir sıfatını verecek olan en gözde alanın Çukurova ilçesi olduğunu vurgulayan CHP Çukurova Belediye Başkan aday adayı Avukat Berfu Salıcı Yakıt, “Çukurova buna en uygun ilçelerden biridir. Çukurova’da böyle bir dokuya ihtiyaç var. Hedefimiz Adana’ya marka ve büyükşehir sıfatı kazandıracak bir Çukurova” dedi. VATANDAŞ BELEDİYEYE ARACISIZ ULAŞACAK Vatandaşın belediyeye aracısız ulaşabilmesinin son derece önemli olduğunu, öncelikle bunu yaşama geçireceklerini anlatan Yakıt, “ Meclis üyeliği yaptığım süre içinde beni bir çok kişi cenaze çadırı için arıyordu. Sabah erkenden de cenaze çadırı verilen adreste kuruluyordu. Bu güzel hizmet ama vatandaş çadır için meclis üyesini niye aramak zorunda kalsın?” diye konuştu. VATANDAŞ HAKLARINI KULLANACAK Vatandaşa haklarını nasıl kullanacağını anlatacaklarını, belediye hizmetlerine erişimin aracısız olacağını anlatan Yakıt, “Örneğin Alo 118, 112, 153 hatları üzerinden bu hizmet taleplerine anında yanıt verilecek. Yani aktif vatandaş, aktif belediye olacak” dedi.  PROJELER İNTERNET SİTESİNDE KALIYOR Kadınlardan gençler ve engellilere, imardan altyapıya kadar her alandaki projelerin çoğunun uygulanamadığını belirten Yakıt, “Bazı belediyeler gerçek anlamda fark yaratıyor ve projelerini yaşama geçiriyor. Bazı belediyelerin projeleri ise sadece belediyenin internet sitesinde kalmış. Önemli olan uygulanabilirliktir” diye konuştu. Beş yıl gibi bir süre içinde insan eliyle çok önemli hizmetler yapılabileceğini kaydeden Berfu Salıcı Yakıt, mikro projeleri  hayata geçirip görev süresi dolduğunda marka bir şehir yaratılabileceğini söyledi.  Profesyonel bir yönetim ağı kurduklarını kaydeden Berfu Salıcı Yakıt, “Vizyonumuza güveniyorum. Adaletli, vicdanlı, vefalı, ileriyi gören bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz”  dedi. Sosyal ve kültürel etkinliklerin de son derece önemli olduğunu fakat buna yeterince yer verilmediğinin altını çizen Avukat Berfu Salıcı Yakıt, “ Kültür ve sanat etkinlikleri bir odanın veya merkezlerin içine sıkıştırılmamalı” diye konuştu.
CHP Çukurova Belediye Başkan aday adayı Avukat Berfu Salıcı Yakıt, hiçbir şeyin belediye hizmetlerinin önüne geçmeyeceğini belirterek, “Her belediye bir partinin bayrağını taşır. Biz bu renk ve dokuyu koruyacağız ama belediye hizmetlerinin önüne geçmesine izin vermeyeceğiz. Taraftar değil hizmetkar belediye olacağız” dedi.

ÇUKUROVA’YI GÖRENLER, “ADANA BÜYÜKŞEHİR” DİYEBİLMELİDİR

Şehir dışından gelenlerin Adana’yı hayal ettiklerinden daha yeşil bulduklarını belirten Yakıt, “Fakat kentimizi bir büyükşehir gibi göremediklerini söylüyorlar. Çukurova eğitimde Türkiye ortalaması üzerinde bir ilçedir. Gelir dağılımında da bu böyle. Adana’ya gelenler Çukurova’yı gördüklerinde, ‘Evet burası Büyükşehir’ diyebilmeli” diye konuştu. 

ADANA’YA BÜYÜKŞEHİR SIFATINI ÇUKUROVA İLÇESİ VERECEKTİR

Adana’ya büyükşehir sıfatını verecek olan en gözde alanın Çukurova ilçesi olduğunu vurgulayan CHP Çukurova Belediye Başkan aday adayı Avukat Berfu Salıcı Yakıt, “Çukurova buna en uygun ilçelerden biridir. Çukurova’da böyle bir dokuya ihtiyaç var. Hedefimiz Adana’ya marka ve büyükşehir sıfatı kazandıracak bir Çukurova” dedi.

VATANDAŞ BELEDİYEYE ARACISIZ ULAŞACAK

Vatandaşın belediyeye aracısız ulaşabilmesinin son derece önemli olduğunu, öncelikle bunu yaşama geçireceklerini anlatan Yakıt, “ Meclis üyeliği yaptığım süre içinde beni bir çok kişi cenaze çadırı için arıyordu. Sabah erkenden de cenaze çadırı verilen adreste kuruluyordu. Bu güzel hizmet ama vatandaş çadır için meclis üyesini niye aramak zorunda kalsın?” diye konuştu.

VATANDAŞ HAKLARINI KULLANACAK

Vatandaşa haklarını nasıl kullanacağını anlatacaklarını, belediye hizmetlerine erişimin aracısız olacağını anlatan Yakıt, “Örneğin Alo 118, 112, 153 hatları üzerinden bu hizmet taleplerine anında yanıt verilecek. Yani aktif vatandaş, aktif belediye olacak” dedi. 

PROJELER İNTERNET SİTESİNDE KALIYOR

Kadınlardan gençler ve engellilere, imardan altyapıya kadar her alandaki projelerin çoğunun uygulanamadığını belirten Yakıt, “Bazı belediyeler gerçek anlamda fark yaratıyor ve projelerini yaşama geçiriyor. Bazı belediyelerin projeleri ise sadece belediyenin internet sitesinde kalmış. Önemli olan uygulanabilirliktir” diye konuştu.

Beş yıl gibi bir süre içinde insan eliyle çok önemli hizmetler yapılabileceğini kaydeden Berfu Salıcı Yakıt, mikro projeleri  hayata geçirip görev süresi dolduğunda marka bir şehir yaratılabileceğini söyledi.  Profesyonel bir yönetim ağı kurduklarını kaydeden Berfu Salıcı Yakıt, “Vizyonumuza güveniyorum. Adaletli, vicdanlı, vefalı, ileriyi gören bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz”  dedi.

Sosyal ve kültürel etkinliklerin de son derece önemli olduğunu fakat buna yeterince yer verilmediğinin altını çizen Avukat Berfu Salıcı Yakıt, “ Kültür ve sanat etkinlikleri bir odanın veya merkezlerin içine sıkıştırılmamalı” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.