TARİHE VE KÜLTÜRE GEZİ BAŞLADI

KÜLTÜR-SANAT 21.11.2017 - 14:54, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1104+ kez okundu.
 

TARİHE VE KÜLTÜRE GEZİ BAŞLADI

Adana’nın güney kesimlerinde yaşayan öğrencileri, tarih ve kültürle buluşturmak için hazırlanan proje başladı. Bazı öğrenciler ilk kez deniz gördü, antik kente gitti.
  Güney Adana’nın kalkınmasına yönelik hazırlanan “Güney Adana Tarih ve Kültürle Buluşuyor Projesi” başladı. Kültür ve Turizm İl Müdürü Sabri Tari, proje kapsamında öğrenciler için tarihi ve kültürel gezi düzenlediklerini belirterek, “Güney Adana’da okuyan öğrencilerimizin kültürle buluşmasını sağlıyoruz. Öğrencilerimize kendi kültürümüzü, tarihimizi öğretip turistik yerleri tanıtıyoruz” dedi.  MÜZENİN İKİNCİ ETABI İHALE EDİLDİ  Adana Müze Kompleksi’nde gerçekleştirilen proje tanıtımında konuşan Tari, Adana’nın kaleler şehri olduğunu hatırlatarak, “Adana 54 kalesi, bine yakın tescilli sit alanı, 80’den fazla sivil mimari örneğiyle  Türkiye’nin  önemli turizm ve kültür potansiyeline sahip illerinden biridir” dedi. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in desteğiyle Eski Milli Mensucat Fabrikası’nın Türkiye ve Ortadoğu’nun en büyük müze kompleksi olarak inşa edildiğini hatırlatan Tari, birinci etap çalışmalarının geçen yıl tamamlandığını kaydetti. Müzede bu yılın sonu veya ocak ayı içerisinde Mozaik bölümünü de açacaklarını müjdeleyen Tari, ayrıca müzenin ikinci etabının ihale çalışmalarına da başlandığını, ilk kazmayı en kısa zamanda vuracaklarını vurguladı.  İLK KEZ DENİZİ GÖRDÜLER! Güney Adana’daki öğrencilerle yapılan gezilerde birçoğunun ilk defa tarihi mekanları gördüklerine değinen Tari, şunları söyledi: “Bu projenin verimli olacağına inanıyorum. Proje kapsamında geçtiğimiz günlerde Karataş ilçesine bir gezi düzenledik. Öğrencilerin büyük bölümü ilk defa deniz gördüklerini söyledi. Ayrıca Anavarza gezisinde ilk defa bir antik kent gördüler. Bu da yapılan projenin yerinde olduğunu gösteriyor” diye konuştu.  “GEÇMİŞİNİZ VARSA VARSINIZ” Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz ise Güney Adana Tarih ve Kültürle Buluşuyor Projesi’ne ev sahipliği yapan Adana Müze Kompleksi’nde bundan sonra mozaik, sanayi, tarım ve kent müzesi bölümlerinin açılacağını bildirdi. Yavuz, ünlü şair Yahya Kemal Beyatlı’nın “Kökü mazide olan atiyim” dediğini hatırlatarak, “Köklerimiz tarihte, dallarımız gelecekte olmalı. Mazi gönlümüzden çıkmamalı ve unutulmamalı. Geçmişi olmayanın geleceğinden de söz edilemez. Dolayısıyla tarihimizi ne kadar iyi öğrenirsek, geleceğimizi o kadar sağlam işleriz” dedi. ÖĞRETMENLERE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR Projeyle  çocukların birçok yer gezip tarihi mekanları görme fırsatı yakalayacağını kaydeden Yavuz, çocukların, tarihi ve kültürü iyi ve doğru kaynaklardan öğrenmesi gerektiğini dikkat çekip öğretmenlere bu konuda büyük görevler düştüğünü anlattı. Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Seyhan Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, Kültür ve Turizm İl Müdürü Sabri Tari, İl Müftüsü Hasan Çınar ve çok sayıda öğrenci Adana Müze Kompleksi’ni gezdi. Ayrıca katılanlara, ‘Güney Adana Kalkınma Projesi’ barkovizyon gösterisi ile tanıtıldı.
Adana’nın güney kesimlerinde yaşayan öğrencileri, tarih ve kültürle buluşturmak için hazırlanan proje başladı. Bazı öğrenciler ilk kez deniz gördü, antik kente gitti.

 

Güney Adana’nın kalkınmasına yönelik hazırlanan “Güney Adana Tarih ve Kültürle Buluşuyor Projesi” başladı. Kültür ve Turizm İl Müdürü Sabri Tari, proje kapsamında öğrenciler için tarihi ve kültürel gezi düzenlediklerini belirterek, “Güney Adana’da okuyan öğrencilerimizin kültürle buluşmasını sağlıyoruz. Öğrencilerimize kendi kültürümüzü, tarihimizi öğretip turistik yerleri tanıtıyoruz” dedi. 

MÜZENİN İKİNCİ ETABI İHALE EDİLDİ 
Adana Müze Kompleksi’nde gerçekleştirilen proje tanıtımında konuşan Tari, Adana’nın kaleler şehri olduğunu hatırlatarak, “Adana 54 kalesi, bine yakın tescilli sit alanı, 80’den fazla sivil mimari örneğiyle  Türkiye’nin  önemli turizm ve kültür potansiyeline sahip illerinden biridir” dedi. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci, Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in desteğiyle Eski Milli Mensucat Fabrikası’nın Türkiye ve Ortadoğu’nun en büyük müze kompleksi olarak inşa edildiğini hatırlatan Tari, birinci etap çalışmalarının geçen yıl tamamlandığını kaydetti. Müzede bu yılın sonu veya ocak ayı içerisinde Mozaik bölümünü de açacaklarını müjdeleyen Tari, ayrıca müzenin ikinci etabının ihale çalışmalarına da başlandığını, ilk kazmayı en kısa zamanda vuracaklarını vurguladı. 
İLK KEZ DENİZİ GÖRDÜLER!
Güney Adana’daki öğrencilerle yapılan gezilerde birçoğunun ilk defa tarihi mekanları gördüklerine değinen Tari, şunları söyledi: “Bu projenin verimli olacağına inanıyorum. Proje kapsamında geçtiğimiz günlerde Karataş ilçesine bir gezi düzenledik. Öğrencilerin büyük bölümü ilk defa deniz gördüklerini söyledi. Ayrıca Anavarza gezisinde ilk defa bir antik kent gördüler. Bu da yapılan projenin yerinde olduğunu gösteriyor” diye konuştu. 
“GEÇMİŞİNİZ VARSA VARSINIZ”
Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz ise Güney Adana Tarih ve Kültürle Buluşuyor Projesi’ne ev sahipliği yapan Adana Müze Kompleksi’nde bundan sonra mozaik, sanayi, tarım ve kent müzesi bölümlerinin açılacağını bildirdi. Yavuz, ünlü şair Yahya Kemal Beyatlı’nın “Kökü mazide olan atiyim” dediğini hatırlatarak, “Köklerimiz tarihte, dallarımız gelecekte olmalı. Mazi gönlümüzden çıkmamalı ve unutulmamalı. Geçmişi olmayanın geleceğinden de söz edilemez. Dolayısıyla tarihimizi ne kadar iyi öğrenirsek, geleceğimizi o kadar sağlam işleriz” dedi.
ÖĞRETMENLERE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR
Projeyle  çocukların birçok yer gezip tarihi mekanları görme fırsatı yakalayacağını kaydeden Yavuz, çocukların, tarihi ve kültürü iyi ve doğru kaynaklardan öğrenmesi gerektiğini dikkat çekip öğretmenlere bu konuda büyük görevler düştüğünü anlattı. Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Seyhan Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, Kültür ve Turizm İl Müdürü Sabri Tari, İl Müftüsü Hasan Çınar ve çok sayıda öğrenci Adana Müze Kompleksi’ni gezdi. Ayrıca katılanlara, ‘Güney Adana Kalkınma Projesi’ barkovizyon gösterisi ile tanıtıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.