TARİHİ KAZANCILAR FIRINI 100 YILDIR YANIYOR!

GÜNDEM 18.11.2020 - 15:29, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2360+ kez okundu.
 

TARİHİ KAZANCILAR FIRINI 100 YILDIR YANIYOR!

Adana’da 100 yılı aşkın bir süreden bu yana pide ekmeği yapımını sürdüren Tarihi Kazancılar Fırını, dededen toruna hizmet vermeyi sürdürüyor.  Helvanın mucidi Ahmet Şahin’in torunu Sema Ilgın, dedesinin 1800’lü yıllarda susam kavurmak için de kullandığı tarihi pide fırınını işletiyor. Ilgın, Sarıyakup mahallesinde o tarihten bu yana aralıksız kendine özgü pide yapımının sürdürdüğünü söyledi.  İyi bir pidenin taş fırında pişmişinin makbul olduğunu anlatan Sema Ilgın, fırında kullanılan taşların da 10 yılda bir değiştirilerek işlendiğini anlattı. Tarihi Kazancılar Pide Fırını’ndan pide ekmeği tadanlar da lezzetinin farklı olduğunu söylüyor. Özellikle Kazancılar Çarşısı’nın içinde Pazar günleri tezgah açan ciğerciler tarihi fırının ekmeğiyle müşterilere servis yapmayı seçiyor.  Tarihi Pide Fırını sabah 04.30’dan akşam 18.00’e kadar hizmet veriyor. İşletmeci Sema Ilgın, taşocağında pişirilen ve pide ekmeğini mayasının kendine özgü yöntemlerle hazırlandığını ve lezzetini tadanların mutlaka bir kez daha uğradıklarını kaydetti. Ilgın, bazı tarihi kitaplarda da Kazancılar Pide Fırını’ndan bahsedildiğini anımsattı.        
Adana’da 100 yılı aşkın bir süreden bu yana pide ekmeği yapımını sürdüren Tarihi Kazancılar Fırını, dededen toruna hizmet vermeyi sürdürüyor. 
Helvanın mucidi Ahmet Şahin’in torunu Sema Ilgın, dedesinin 1800’lü yıllarda susam kavurmak için de kullandığı tarihi pide fırınını işletiyor. Ilgın, Sarıyakup mahallesinde o tarihten bu yana aralıksız kendine özgü pide yapımının sürdürdüğünü söyledi. 
İyi bir pidenin taş fırında pişmişinin makbul olduğunu anlatan Sema Ilgın, fırında kullanılan taşların da 10 yılda bir değiştirilerek işlendiğini anlattı. Tarihi Kazancılar Pide Fırını’ndan pide ekmeği tadanlar da lezzetinin farklı olduğunu söylüyor. Özellikle Kazancılar Çarşısı’nın içinde Pazar günleri tezgah açan ciğerciler tarihi fırının ekmeğiyle müşterilere servis yapmayı seçiyor. 
Tarihi Pide Fırını sabah 04.30’dan akşam 18.00’e kadar hizmet veriyor. İşletmeci Sema Ilgın, taşocağında pişirilen ve pide ekmeğini mayasının kendine özgü yöntemlerle hazırlandığını ve lezzetini tadanların mutlaka bir kez daha uğradıklarını kaydetti. Ilgın, bazı tarihi kitaplarda da Kazancılar Pide Fırını’ndan bahsedildiğini anımsattı.
 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.