Tarım ve sanayide önemli 2 karar!

GÜNDEM 25.11.2020 - 17:10, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1405+ kez okundu.
 

Tarım ve sanayide önemli 2 karar!

Aşırı sıcak havalardan etkilenen narenciye ürünleri de sigorta kapsamına alındı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Adana milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından 2021 yılında sigorta kapsama alınacak riskler, ürünler ve bölgeler ile prim desteği oranlarına ilişkin kararın Resmi Gazete’de yayımlandığını bildirdi.  SICAK HAVA NARENCİYEYİ VURURSA! Sarıeroğlu, “Adanamız ve bölge üreticilerimiz için en önemli gelir kaynaklarından portakal, mandalina, altıntop, limon, üzüm ürünlerinde sıcak hava zararı TARSİM risk kapsamına alındı. Kararla sıcak ve rüzgârdan etkilenen narenciye üretiminde meydana gelen zarar TARSİM risk kapsamına alınarak doğal afetlerden en çok etkilenen sektör olan tarımda üreticimizin zararı en aza indirilmiş olacak” dedi.  11,3 MİLYARLIK ÜRETİM TESİSİ   Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan da Adana’ya güçlü destek verildiğini aktaran Sarıeroğlu, SASA Polyester A.Ş tarafından yapılacak yaklaşık 11.3 milyar TL’lik üretim tesisinin yatırımına proje bazlı devlet desteği sağlanmasına ilişkin kararın da Resmi Gazete’de yayımlandığını bildirdi.  ADANA’YA VERDİKLERİ DESTEK İÇİN TEŞEKKÜRLER Sarıeroğlu, “Adanamızda üretimin, yatırımın artırılması, şehrimizin her alanda verilen destek ve hizmetlerden daha güçlü şekilde yararlanması için çalışmalarımızı birlik, beraberlik içerisinde aralıksız sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, şehrimize vermiş olduğu destek için şükranlarımızı sunuyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a ve Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’ye gönülden teşekkür ediyoruz”  ifadelerini kullandı.        
Aşırı sıcak havalardan etkilenen narenciye ürünleri de sigorta kapsamına alındı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Adana milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından 2021 yılında sigorta kapsama alınacak riskler, ürünler ve bölgeler ile prim desteği oranlarına ilişkin kararın Resmi Gazete’de yayımlandığını bildirdi. 
SICAK HAVA NARENCİYEYİ VURURSA!
Sarıeroğlu, “Adanamız ve bölge üreticilerimiz için en önemli gelir kaynaklarından portakal, mandalina, altıntop, limon, üzüm ürünlerinde sıcak hava zararı TARSİM risk kapsamına alındı. Kararla sıcak ve rüzgârdan etkilenen narenciye üretiminde meydana gelen zarar TARSİM risk kapsamına alınarak doğal afetlerden en çok etkilenen sektör olan tarımda üreticimizin zararı en aza indirilmiş olacak” dedi. 

11,3 MİLYARLIK ÜRETİM TESİSİ 
 Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan da Adana’ya güçlü destek verildiğini aktaran Sarıeroğlu, SASA Polyester A.Ş tarafından yapılacak yaklaşık 11.3 milyar TL’lik üretim tesisinin yatırımına proje bazlı devlet desteği sağlanmasına ilişkin kararın da Resmi Gazete’de yayımlandığını bildirdi. 
ADANA’YA VERDİKLERİ DESTEK İÇİN TEŞEKKÜRLER
Sarıeroğlu, “Adanamızda üretimin, yatırımın artırılması, şehrimizin her alanda verilen destek ve hizmetlerden daha güçlü şekilde yararlanması için çalışmalarımızı birlik, beraberlik içerisinde aralıksız sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, şehrimize vermiş olduğu destek için şükranlarımızı sunuyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a ve Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’ye gönülden teşekkür ediyoruz”  ifadelerini kullandı.
 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.