“Taşeron çıkmazı yaşanıyor”

GÜNDEM 10.04.2018 - 13:25, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1897+ kez okundu.
 

“Taşeron çıkmazı yaşanıyor”

  ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili, Şehir Plancısı Ulaş Çetinkaya, Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’nı düzenleyen, katkı koyan ve katılan binlerce insana teşekkür etti. Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantılarının ilk gününde CHP grubu adına konuşan Çetinkaya, biten karnavalın ardından tüm meclis üyelerinin ve belediye başkanlarının halkın gündemine yoğunlaşması gerektiğini belirtti. KARAKOLUN YOLUNU BİLMEYENLERE KHK ENGELİ! Türkiye’de bir taşeron çıkmazı yaşandığını kaydeden Çetinkaya, “Hükümet, taşeron işçilerin kadroya alınacağı gerekçesiyle Ocak ayından bu yana tam anlamıyla bir karmaşıklığa sebebiyet vermiş durumda. Kanun Hükmünde Kararname kapsamında gerçekleşen iş ve işlemler beraberinde güvenlik soruşturmalarını da getirince birçok işçi haksız ve hukuksuz bir şekilde işlerinden olmaya başladı. Maalesef kadro hayaliyle uyuyan, yine kadro hayaliyle uyanan asgari ücretli bir çok işçi güvenlik soruşturmasına takıldı. Bir çoğu nedenini bilmeden, birçoğu suçu günahı olmamasına karşın, belki de karakolun yolundan geçmemiş insanlar bile bir anda kendini kapı dışında buldu” dedi. SARIEROĞLU’NU GÖREVE ÇAĞIRDI “Üzülerek belirtmeliyim ki işsizlik ve hayat pahalılığında başı çeken Adana’da istihdam alanlarının arttırılması gerekirken ne yazık ki işsizler ordusuna yenileri ekleniyor” diye konuşan Çetinkaya, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Adana Karaisalılı hemşehrimiz sayın Jülide Sarıeroğlu’nu ve tüm belediye başkanlarımızı bu konu üzerinde daha hassas davranmaya çağırıyorum. Yetkililerin, yıllardır hiçbir güvensizliğe meydan vermeden, işe alınırken tüm evraklarını eksiksiz teslim etmiş ancak bu günlerde karşılarına nasıl ve kimler tarafından, hangi kriterlere göre yapıldığı bilinmeyen güvenlik soruşturması nedeniyle işsiz kalan vatandaşlarımıza karşı daha duyarlı olmalarını rica ediyorum. Bu sorunun en kısa sürede çözüleceğine inanarak işsizlerimize yeni işsizlerin eklenmemesini ümit ediyorum” diye konuştu. BİR TRAFİK SORUNU VAR Kİ! Adana’daki trafik sorununa da değinen Çetinkaya, şunları söyledi: “Adana’da bir trafik sorunu var ki tam anlamıyla içinden çıkılmaz bir hale sürükleniyor. Türk Mühendis ve Mimar Odaları’na bağlı Adana şubelerindeki mimar, mühendis ve şehir plancısı arkadaşlarımız yıllardır bu iş üzerinde kafa yoruyor. Çeşitli panel, konferans ve toplantılar düzenleniyor. Gelin; belediye meclisi olarak bu konu üzerine yoğunlaşalım. Bazı bölgelerdeki yol çalışmasının yanı sıra kaldırımlara gelişigüzel park eden araçlar, yaya geçitlerini park alanına çeviren saygısız sürücüler, birbirine yol vermeyen şoförler özellikle bazı bölgelerde kentiçi araç trafiğini bir anda kilitleyebiliyor.  Bir başka sorunumuz da trafik ışıkları. Adana’da bazı bölgelerde 100 saniye kırmızı, 20 saniye yeşil ışığın yandığına tanık oluyoruz. Bu sorunun da 

 

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili, Şehir Plancısı Ulaş Çetinkaya, Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’nı düzenleyen, katkı koyan ve katılan binlerce insana teşekkür etti.
Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantılarının ilk gününde CHP grubu adına konuşan Çetinkaya, biten karnavalın ardından tüm meclis üyelerinin ve belediye başkanlarının halkın gündemine yoğunlaşması gerektiğini belirtti.
KARAKOLUN YOLUNU BİLMEYENLERE KHK ENGELİ!
Türkiye’de bir taşeron çıkmazı yaşandığını kaydeden Çetinkaya, “Hükümet, taşeron işçilerin kadroya alınacağı gerekçesiyle Ocak ayından bu yana tam anlamıyla bir karmaşıklığa sebebiyet vermiş durumda. Kanun Hükmünde Kararname kapsamında gerçekleşen iş ve işlemler beraberinde güvenlik soruşturmalarını da getirince birçok işçi haksız ve hukuksuz bir şekilde işlerinden olmaya başladı. Maalesef kadro hayaliyle uyuyan, yine kadro hayaliyle uyanan asgari ücretli bir çok işçi güvenlik soruşturmasına takıldı. Bir çoğu nedenini bilmeden, birçoğu suçu günahı olmamasına karşın, belki de karakolun yolundan geçmemiş insanlar bile bir anda kendini kapı dışında buldu” dedi.
SARIEROĞLU’NU GÖREVE ÇAĞIRDI
“Üzülerek belirtmeliyim ki işsizlik ve hayat pahalılığında başı çeken Adana’da istihdam alanlarının arttırılması gerekirken ne yazık ki işsizler ordusuna yenileri ekleniyor” diye konuşan Çetinkaya, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Adana Karaisalılı hemşehrimiz sayın Jülide Sarıeroğlu’nu ve tüm belediye başkanlarımızı bu konu üzerinde daha hassas davranmaya çağırıyorum. Yetkililerin, yıllardır hiçbir güvensizliğe meydan vermeden, işe alınırken tüm evraklarını eksiksiz teslim etmiş ancak bu günlerde karşılarına nasıl ve kimler tarafından, hangi kriterlere göre yapıldığı bilinmeyen güvenlik soruşturması nedeniyle işsiz kalan vatandaşlarımıza karşı daha duyarlı olmalarını rica ediyorum. Bu sorunun en kısa sürede çözüleceğine inanarak işsizlerimize yeni işsizlerin eklenmemesini ümit ediyorum” diye konuştu.

BİR TRAFİK SORUNU VAR Kİ!
Adana’daki trafik sorununa da değinen Çetinkaya, şunları söyledi:
“Adana’da bir trafik sorunu var ki tam anlamıyla içinden çıkılmaz bir hale sürükleniyor. Türk Mühendis ve Mimar Odaları’na bağlı Adana şubelerindeki mimar, mühendis ve şehir plancısı arkadaşlarımız yıllardır bu iş üzerinde kafa yoruyor. Çeşitli panel, konferans ve toplantılar düzenleniyor. Gelin; belediye meclisi olarak bu konu üzerine yoğunlaşalım. Bazı bölgelerdeki yol çalışmasının yanı sıra kaldırımlara gelişigüzel park eden araçlar, yaya geçitlerini park alanına çeviren saygısız sürücüler, birbirine yol vermeyen şoförler özellikle bazı bölgelerde kentiçi araç trafiğini bir anda kilitleyebiliyor.  Bir başka sorunumuz da trafik ışıkları. Adana’da bazı bölgelerde 100 saniye kırmızı, 20 saniye yeşil ışığın yandığına tanık oluyoruz. Bu sorunun da 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.