TAŞERON İŞÇİLERİN UMUDUNU KIRDILAR

EKONOMİ 19.07.2017 - 14:31, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1667+ kez okundu.
 

TAŞERON İŞÇİLERİN UMUDUNU KIRDILAR

Kamu Taşeron Çalışanları Platformu Genel Başkanı Halit Önük:
    Türkiye’de bir milyonu aşkın taşeron işçi ‘devlet güvencesi’ bekliyor. Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın ‘taşeron işçileri sevindirelim yönündeki çağrısına Başbakan Binali Yıldırım’ın cevap vermeyişine üzüldüklerini belirten Kamu Taşeron Çalışanları Platformu Genel Başkanı Halit Önük, mevcut ücretin üzerine iş güvencesi verilip taşeron firma sahiplerine ödenen paranın işçinin cebine konulmasını beklediklerini anlattı. Önük, kadro sorunu için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ulaşmaya çalıştıklarını bildirdi.   ADANA - Türkiye’de bir milyonu aşkın taşeron işçi, hükümetten gelecek müjdeli haberi beklerken Kamu Taşeron Çalışanları Platformu Genel Başkanı ve Adana Kamu Şirket Çalışanları Başkanı Halit Önük, “Biraz umudumuz vardı o da kırıldı” dedi. BAŞBAKAN YILDIRIM BİZİ ÜZDÜ Önük, yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu döneminde ‘çözeceğiz’ denilen taşeron firma işçiliğinden kurtulup hala ‘devlet güvencesi’ ne alınamadıklarını söyledi. Referandum öncesi ve sonrası kadro için çalışma yaptıklarına dikkat çeken Önük, “Bekliyoruz fakat bir şey olmadı. Biraz umudumuz da kırıldı. En son Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Başbakan’a seslendi, ‘taşeron işçileri sevindirelim, müjde verelim’ dedi.  Ancak Başbakan Binali Yıldırım,  konuyla ilgili bir tek kelime bile sarf etmedi, bu bizi üzdü. En azından gündemde olsa. Sanki bu konuyu unutturmaya çalışıyorlar” diye konuştu. İŞÇİ BAŞI 250-750 LİRA ARASI PARA ÖDENİYOR Önük, kamuda çalışan taşeron işçilerin artı para istemediklerini, mevcut ücretin üzerine iş güvencesi verilip taşeron firma sahiplerine ödenen paranın işçinin cebine konulmasını beklediklerini anlattı. Önük, şöyle devam etti: “Taşeron firmalara işçi başı 250 ile 750 lira arası para kalıyor. Biz o parayı istiyoruz, bu da 2 bin 500 lira ediyor. Örneğin Adana Büyükşehir Belediyesi’nde en az 15 bin kişi çalışıyor. Yalnızca temizlikte 2-3 bin kişinin sadece bir firmada olduğunu düşünün. Bir ayda zengin olursunuz.” CUMHURBAŞKANINA ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ Önük, kadro sorununun çözülmesi konusunda yaşadıkları sıkıntıyı Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletmek istediklerini, bu konuyla ilgili kendisine ulaşmaya çalıştıklarını anlatarak, “Bu konu bizim için çok önemli” dedi.  
Kamu Taşeron Çalışanları Platformu Genel Başkanı Halit Önük:

 

 

Türkiye’de bir milyonu aşkın taşeron işçi ‘devlet güvencesi’ bekliyor. Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın ‘taşeron işçileri sevindirelim yönündeki çağrısına Başbakan Binali Yıldırım’ın cevap vermeyişine üzüldüklerini belirten Kamu Taşeron Çalışanları Platformu Genel Başkanı Halit Önük, mevcut ücretin üzerine iş güvencesi verilip taşeron firma sahiplerine ödenen paranın işçinin cebine konulmasını beklediklerini anlattı. Önük, kadro sorunu için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ulaşmaya çalıştıklarını bildirdi.

 

ADANA - Türkiye’de bir milyonu aşkın taşeron işçi, hükümetten gelecek müjdeli haberi beklerken Kamu Taşeron Çalışanları Platformu Genel Başkanı ve Adana Kamu Şirket Çalışanları Başkanı Halit Önük, “Biraz umudumuz vardı o da kırıldı” dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM BİZİ ÜZDÜ

Önük, yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu döneminde ‘çözeceğiz’ denilen taşeron firma işçiliğinden kurtulup hala ‘devlet güvencesi’ ne alınamadıklarını söyledi. Referandum öncesi ve sonrası kadro için çalışma yaptıklarına dikkat çeken Önük, “Bekliyoruz fakat bir şey olmadı. Biraz umudumuz da kırıldı. En son Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Başbakan’a seslendi, ‘taşeron işçileri sevindirelim, müjde verelim’ dedi.  Ancak Başbakan Binali Yıldırım,  konuyla ilgili bir tek kelime bile sarf etmedi, bu bizi üzdü. En azından gündemde olsa. Sanki bu konuyu unutturmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

İŞÇİ BAŞI 250-750 LİRA ARASI PARA ÖDENİYOR

Önük, kamuda çalışan taşeron işçilerin artı para istemediklerini, mevcut ücretin üzerine iş güvencesi verilip taşeron firma sahiplerine ödenen paranın işçinin cebine konulmasını beklediklerini anlattı. Önük, şöyle devam etti: “Taşeron firmalara işçi başı 250 ile 750 lira arası para kalıyor. Biz o parayı istiyoruz, bu da 2 bin 500 lira ediyor. Örneğin Adana Büyükşehir Belediyesi’nde en az 15 bin kişi çalışıyor. Yalnızca temizlikte 2-3 bin kişinin sadece bir firmada olduğunu düşünün. Bir ayda zengin olursunuz.”

CUMHURBAŞKANINA ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ

Önük, kadro sorununun çözülmesi konusunda yaşadıkları sıkıntıyı Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletmek istediklerini, bu konuyla ilgili kendisine ulaşmaya çalıştıklarını anlatarak, “Bu konu bizim için çok önemli” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.