TAŞERONUN SORUNU ASKIDA BEKLİYOR!

SİYASET 09.05.2018 - 13:10, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1628+ kez okundu.
 

TAŞERONUN SORUNU ASKIDA BEKLİYOR!

Kadroya alınan işçilerden bir kısmının aldıkları ücret düştü, Milli Eğitim’de ise tam bir karmaşa yaşanıyor, 31 bin çalışanın sorunlarının çözülmesi isteniyor.
EMSAL KARAR VAR, BAŞVURUN  Kamu Taşeron Çalışanları Platformu Genel Başkanı Halit Önük, taşeron işçilerin kadroya alınmalarında hala sıkıntılar yaşandığını söyledi. Önük, “4 Aralık’tan sonra işe girenlerin suçu ne? İnsanları o zaman bu tarihten sonra işe almasaydınız” dedi. Önük, taşeronlarla ilgili Kanun Hükmünde Kararname’nin 4 Aralık’tan sonra çıktığını hatırlatarak, Kamu Denetleyiciliği Kurumu’na bireysel başvuru halinde kadro hakkı tanınabileceğine dikkat çekti.  ÜCRETLER ARTMADI DÜŞTÜ! Önük, taşeron işçilerin kadroya alınmaları sırasında ve hala devam eden sorunlarını anlattı. 4D ile “kadrolu” olanların özlük haklarından dolayı mağdur olduklarına dikkat çeken Önük, “Asgari ücret üstünde maaş alanların maalesef maaşları düşürülmüş. 2 bin lira maaşı olan artık 1600-1700 lira alıyor. 400-500 TL civarında iyileştirme yapılacağı söylendi. Fakat şu anda bu verilmiyor” diye konuştu.   SÖZLEŞMEN KAÇ AYLIKSA! Önük, şöyle devam etti: “Şu anda suçu belli olmayan, güvenlik soruşturmasına takılanlar var. Bu arkadaşların durumu içler acısı. Milli eğitime bağlı okullarda hizmetli olarak çalışan arkadaşlar mağdur. 4B kadrosunun içinde geçici işçi olarak alıyoruz denilmişti. Burada bir tutarsızlık var. Milli Eğitim’de bu durumda 31 bin çalışan var. Bunların hepsi son yapılan sözleşme kaç aylıksa, kaç günlükse onun üzerinden kadroya alınacak. Böyle bir saçmalık mı olur?”  BAKAN RANDEVU VERMİYOR Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’dan askıda kalan sorunların çözümü için randevu talep ettiklerini vurgulayan Önük, “Sayın bakın son zamanlarda randevu vermiyor. Derdimizi anlatmak istiyoruz. 31 bin kişi ailesiyle birlikte mağdur ediliyor. Seçime böyle gidilmesiyle AK Parti’ye de zarar veriliyor. KİT’lerde çalışanlar kadro beklerken işinden olacaklar. Bu insanlara nasıl bir iş güvencesi vereceksiniz?” diye konuştu.
Kadroya alınan işçilerden bir kısmının aldıkları ücret düştü, Milli Eğitim’de ise tam bir karmaşa yaşanıyor, 31 bin çalışanın sorunlarının çözülmesi isteniyor.

EMSAL KARAR VAR, BAŞVURUN 
Kamu Taşeron Çalışanları Platformu Genel Başkanı Halit Önük, taşeron işçilerin kadroya alınmalarında hala sıkıntılar yaşandığını söyledi. Önük, “4 Aralık’tan sonra işe girenlerin suçu ne? İnsanları o zaman bu tarihten sonra işe almasaydınız” dedi. Önük, taşeronlarla ilgili Kanun Hükmünde Kararname’nin 4 Aralık’tan sonra çıktığını hatırlatarak, Kamu Denetleyiciliği Kurumu’na bireysel başvuru halinde kadro hakkı tanınabileceğine dikkat çekti. 
ÜCRETLER ARTMADI DÜŞTÜ!
Önük, taşeron işçilerin kadroya alınmaları sırasında ve hala devam eden sorunlarını anlattı. 4D ile “kadrolu” olanların özlük haklarından dolayı mağdur olduklarına dikkat çeken Önük, “Asgari ücret üstünde maaş alanların maalesef maaşları düşürülmüş. 2 bin lira maaşı olan artık 1600-1700 lira alıyor. 400-500 TL civarında iyileştirme yapılacağı söylendi. Fakat şu anda bu verilmiyor” diye konuştu.  
SÖZLEŞMEN KAÇ AYLIKSA!
Önük, şöyle devam etti: “Şu anda suçu belli olmayan, güvenlik soruşturmasına takılanlar var. Bu arkadaşların durumu içler acısı. Milli eğitime bağlı okullarda hizmetli olarak çalışan arkadaşlar mağdur. 4B kadrosunun içinde geçici işçi olarak alıyoruz denilmişti. Burada bir tutarsızlık var. Milli Eğitim’de bu durumda 31 bin çalışan var. Bunların hepsi son yapılan sözleşme kaç aylıksa, kaç günlükse onun üzerinden kadroya alınacak. Böyle bir saçmalık mı olur?” 
BAKAN RANDEVU VERMİYOR
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’dan askıda kalan sorunların çözümü için randevu talep ettiklerini vurgulayan Önük, “Sayın bakın son zamanlarda randevu vermiyor. Derdimizi anlatmak istiyoruz. 31 bin kişi ailesiyle birlikte mağdur ediliyor. Seçime böyle gidilmesiyle AK Parti’ye de zarar veriliyor. KİT’lerde çalışanlar kadro beklerken işinden olacaklar. Bu insanlara nasıl bir iş güvencesi vereceksiniz?” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.