TEGV ADANA İLK GEZİ Ç.Ü. BOTANİK BAHÇESİ

EĞİTİM 18.07.2017 - 15:30, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1241+ kez okundu.
 

TEGV ADANA İLK GEZİ Ç.Ü. BOTANİK BAHÇESİ

  Adana TEGV Yaz etkinlikleri kapsamında ilk gezisini Adana il sorumlusu Hakan Kaya gözetiminde Çukurova Üniversitesi Botanik Bahçesine yaptı. Türkiye'nin en zengin endemik bitki türlerine sahip 'Çukurova Üniversitesi Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi Çukurova Üniversitesi’nin kuruluşundan itibaren oluşturulmaya çalışılan yaklaşık 40 yıllık uzun soluklu büyük ve önemli bir proje. Dünyanın çeşitli yerlerinden gelmiş olan yabancı egzotik türler ile endemik, yani  yöremize ve ülkemize özgü türler bir arada bulunuyor. Bu tür alanlar, halka bitkileri tanıma ve doğa bilincini aşılama imkânı sunmaktadır, bu nedenle TEGV her yıl ilk etkinliğini Botanik bahçesine yaparak çocuklara "çevreci olma bilincini" de yerleştirmektedir.   Çukurova Üniversitesinde yer alan  Su Ürünleri Fakültesini de çocuklara her yıl tanıtan TEGV ,  Ç.Ü.'nün akvaryum balıkçılığında 20 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu öğretiyor. Balık ve deniz canlılarını yakından inceleme şansına sahip olan çocuklar, mikroskopta balık yumurtalarına bakarken, Ahtapot ve kabuklu deniz canlılarına dokunarak onları tanıyor. Fakültedeki akademisyenlerden de bilgi alıyorlar. Gezi nin sonunda Süleyman Özgentürk Eğitim Birimine gelen çocuklar ve gönüllüler su savaşı yaparak eğlendiler.   

 

Adana TEGV Yaz etkinlikleri kapsamında ilk gezisini Adana il sorumlusu Hakan Kaya gözetiminde Çukurova Üniversitesi Botanik Bahçesine yaptı. Türkiye'nin en zengin endemik bitki türlerine sahip 'Çukurova Üniversitesi Ali Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi Çukurova Üniversitesi’nin kuruluşundan itibaren oluşturulmaya çalışılan yaklaşık 40 yıllık uzun soluklu büyük ve önemli bir proje. Dünyanın çeşitli yerlerinden gelmiş olan yabancı egzotik türler ile endemik, yani  yöremize ve ülkemize özgü türler bir arada bulunuyor. Bu tür alanlar, halka bitkileri tanıma ve doğa bilincini aşılama imkânı sunmaktadır, bu nedenle TEGV her yıl ilk etkinliğini Botanik bahçesine yaparak çocuklara "çevreci olma bilincini" de yerleştirmektedir.

 

Çukurova Üniversitesinde yer alan  Su Ürünleri Fakültesini de çocuklara her yıl tanıtan TEGV ,  Ç.Ü.'nün akvaryum balıkçılığında 20 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu öğretiyor. Balık ve deniz canlılarını yakından inceleme şansına sahip olan çocuklar, mikroskopta balık yumurtalarına bakarken, Ahtapot ve kabuklu deniz canlılarına dokunarak onları tanıyor. Fakültedeki akademisyenlerden de bilgi alıyorlar.

Gezi nin sonunda Süleyman Özgentürk Eğitim Birimine gelen çocuklar ve gönüllüler su savaşı yaparak eğlendiler. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.