Tekler şampiyonları Türk tenisçiler oldu

SPOR 29.04.2019 - 16:15, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1679+ kez okundu.
 

Tekler şampiyonları Türk tenisçiler oldu

  Adana’nın tek uluslararası tenis turnuvası olan Çukurova Cup 14 Yaş Uluslararası Tenis Turnuvası (Tennis Europe Junior Tour) muhteşem bir finalle son buldu. Turnuvada Türk tenisçilerimiz, Tek Erkekler, Tek Kızlar ve Çift Kızlar olmak üzere 3 kategoride şampiyon oldular.   Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü’nde (ATDSK) bu yıl 19’uncusu düzenlenen Çukurova Cup’a Türkiye, Almanya, Avusturya, Belarus, Bulgaristan, Estonya, Hırvatistan, İngiltere, İspanya, İtalya, Kazakistan, Kıbrıs, Romanya, Rusya, Sırbistan ve Ukrayna’dan toplam 127 sporcu katıldı. ATDSK’da kortlarında 10 gün süren turnuvada 16 ülkeden Adana’ya gelen tenisçiler ATDSK kortlarında kıyasıya rekabet ettiler. Geleceğin şampiyonlarının raket salladığı turnuvanın final maçlarında tek erkeklerde turnuvanın 1 numaralı seri başı Atakan Karahan (Türkiye) ile 2 numaralı seri başı Amirknamza Nasridinov (Rusya) karşılaştı. Her iki seti 6-2 ve 6-2 alan Türk raket Tek Erkekler Şampiyonu oldu. Kızlarda ise turnuvanın 1 numaralı seri başı Ela Sekmen (Türkiye) ve Deniz Turan (Türkiye) finalde karşılaştılar. Setleri 6-4 ve 6-2 alan Sekmen şampiyonluk kupasını kaldıran tenisçi oldu.    KIZLARDA ÇİFTLER ŞAMPİYONLUĞU Turnuvanın çiftler finalinde kızlarda Zeynep Naz Dara (Türkiye) – Ada Pınar Karabacak (Türkiye) çifti, Yuliia Khmara (Ukrayna)- Ela Sekmen (Türkiye) çiftine karşı yaptıkları maçı 6-0 ve 6-0 skorlarla 2-0 aldılar. Çift erkeklerde ise Oleksandr Guriev (Ukrayna) -  Artur Yurkevich (Belarus) çifti, Amirkhamza Nasridinov (Rusya)- Ruslan Tiukaev (Rusya) çiftine karşı yaptıkları mücadeleyi 6-3 ve 6-4’lük setlerle 2-0 tamamladılar.     Turnuvanın şampiyonlarına ve finalistlerine kupaları ile Adana İşi hediyeleri Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin tarafından verildi. Turnuva Başhakemi Çetin Kesici’ye katkıları nedeniyle plaket sunuldu. Kupa töreninde konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ataşbak, turnuvaya katılan tüm sporcuları, antrenörlerini ve ailelerini kutladı. Adana’da ATDSK ile teniste başarılı organizasyonlara, çalışmalara imza atıldığını, Türk Tenisi’ne büyük katkılar sunulduğunu kaydeden Abdulkadir Ataşbak, kulüp yönetimine katkıları nedeniyle teşekkür etti.   Bu yıl 50’inci yılını kutlayan ATDSK’nın yeni başarılara ve tenis organizasyonlarına imza atacağını bildiren Kulüp Başkanı Ali Refah Keskin de, “Bu yıl 19’uncusunu yaptığımız uluslararası turnuvada kulübümüzde misafir olan Türk ve yabancı 127 sporcumuz, antrenörleri ve ailelerinden duyduğumuz övgü dolu sözler beni, yönetimimi ve tüm kulüp çalışanlarını mutlu etmiştir. Bu yıl bir kez daha gördük ki, gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla Türk Tenisi adına güzel işler yapmışız. Yapmaya da devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.   Turnuva Başhakemi Çetin Kesici de, başarılı bir organizasyon tamamladıklarını vurgulayarak, “10 gün süren turnuvada Adana’ya gelen misafir tenisçiler olmak üzere hepimize kendi evimizde olduğumuz hissini yaşatan ATDSK’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Adana’nın tek uluslararası tenis turnuvası olan Çukurova Cup 14 Yaş Uluslararası Tenis Turnuvası (Tennis Europe Junior Tour) muhteşem bir finalle son buldu. Turnuvada Türk tenisçilerimiz, Tek Erkekler, Tek Kızlar ve Çift Kızlar olmak üzere 3 kategoride şampiyon oldular.

 

Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü’nde (ATDSK) bu yıl 19’uncusu düzenlenen Çukurova Cup’a Türkiye, Almanya, Avusturya, Belarus, Bulgaristan, Estonya, Hırvatistan, İngiltere, İspanya, İtalya, Kazakistan, Kıbrıs, Romanya, Rusya, Sırbistan ve Ukrayna’dan toplam 127 sporcu katıldı. ATDSK’da kortlarında 10 gün süren turnuvada 16 ülkeden Adana’ya gelen tenisçiler ATDSK kortlarında kıyasıya rekabet ettiler. Geleceğin şampiyonlarının raket salladığı turnuvanın final maçlarında tek erkeklerde turnuvanın 1 numaralı seri başı Atakan Karahan (Türkiye) ile 2 numaralı seri başı Amirknamza Nasridinov (Rusya) karşılaştı. Her iki seti 6-2 ve 6-2 alan Türk raket Tek Erkekler Şampiyonu oldu. Kızlarda ise turnuvanın 1 numaralı seri başı Ela Sekmen (Türkiye) ve Deniz Turan (Türkiye) finalde karşılaştılar. Setleri 6-4 ve 6-2 alan Sekmen şampiyonluk kupasını kaldıran tenisçi oldu. 

 

KIZLARDA ÇİFTLER ŞAMPİYONLUĞU

Turnuvanın çiftler finalinde kızlarda Zeynep Naz Dara (Türkiye) – Ada Pınar Karabacak (Türkiye) çifti, Yuliia Khmara (Ukrayna)- Ela Sekmen (Türkiye) çiftine karşı yaptıkları maçı 6-0 ve 6-0 skorlarla 2-0 aldılar. Çift erkeklerde ise Oleksandr Guriev (Ukrayna) -  Artur Yurkevich (Belarus) çifti, Amirkhamza Nasridinov (Rusya)- Ruslan Tiukaev (Rusya) çiftine karşı yaptıkları mücadeleyi 6-3 ve 6-4’lük setlerle 2-0 tamamladılar.  

 

Turnuvanın şampiyonlarına ve finalistlerine kupaları ile Adana İşi hediyeleri Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin tarafından verildi. Turnuva Başhakemi Çetin Kesici’ye katkıları nedeniyle plaket sunuldu. Kupa töreninde konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ataşbak, turnuvaya katılan tüm sporcuları, antrenörlerini ve ailelerini kutladı. Adana’da ATDSK ile teniste başarılı organizasyonlara, çalışmalara imza atıldığını, Türk Tenisi’ne büyük katkılar sunulduğunu kaydeden Abdulkadir Ataşbak, kulüp yönetimine katkıları nedeniyle teşekkür etti.

 

Bu yıl 50’inci yılını kutlayan ATDSK’nın yeni başarılara ve tenis organizasyonlarına imza atacağını bildiren Kulüp Başkanı Ali Refah Keskin de, “Bu yıl 19’uncusunu yaptığımız uluslararası turnuvada kulübümüzde misafir olan Türk ve yabancı 127 sporcumuz, antrenörleri ve ailelerinden duyduğumuz övgü dolu sözler beni, yönetimimi ve tüm kulüp çalışanlarını mutlu etmiştir. Bu yıl bir kez daha gördük ki, gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla Türk Tenisi adına güzel işler yapmışız. Yapmaya da devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

 

Turnuva Başhakemi Çetin Kesici de, başarılı bir organizasyon tamamladıklarını vurgulayarak, “10 gün süren turnuvada Adana’ya gelen misafir tenisçiler olmak üzere hepimize kendi evimizde olduğumuz hissini yaşatan ATDSK’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.