Televizyon program sponsorluğu yükselişte

GÜNDEM 12.12.2017 - 12:29, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1492+ kez okundu.
 

Televizyon program sponsorluğu yükselişte

  Popüler kültürün bol alternatifler sunduğu ve hayatımıza dahil olduğu günümüzde tüketiciler sadece ürün satın almıyorlar. Ürünün sunduğu hikaye ve duygu da müşterileri ilgilendiriyor. Bu hikayeyi tüketiciye aktarmak için ise pek çok pazarlama yöntemi kullanılıyor. Reklam harcamalarını artıran firmalar, ürünlerine uygun televizyon programlarına sponsor oluyor. Firmalar böylece, tüketicileriyle farklı bir kanaldan da iletişim kurabilme imkanı buluyor. Televizyon, toplumun bütün katmanlarının ve farklı yaş gruplarının her dönemde ilgisini üzerine çeken bir mecra. Yüzde 55’lik bir kesimin televizyon izlediği günümüzde özel televizyon kanallarıyla birlikte gelişen ve bir sektör haline gelen televizyon sponsorluğu ise firmaların bir taraftan reklam harcamalarını artırırken, diğer taraftan da tüketiciyle direkt bağlantı kurmanın yolunu aralıyor. Artan rekabet ortamında sponsorluğun önemi her geçen gün artıyor. Televizyon sponsorluğunun hem markanın imajını ve pazarını arttırdığını hem de televizyonlara gelir sağlamanın yanında zengin program olanakları sunduğunu ifade eden Union İstanbul Ajans Başkanı Mehmet Erkmen, “Firmalar kendi ürünlerine uygun programlarla bütünleşerek kendi markalarını ve ürünlerini ön plana çıkartmaya başladı. Özel kanallar sadece reklam geliriyle besleniyorlar. Kanallar çoğaldıkça rekabet de artıyor. Doğru programa doğru firma sponsor olduğu zaman hem firmanın hem televizyon kanalının imajı yükseliyor. Bunun da ajanslar tarafından belirlenerek planlama dahilinde yapılması başarılı sonuç almak için önem taşıyor. Televizyon, etkileme gücüyle her dönem güçlü bir mecra olarak ayrıcalık kazanıyor. Televizyon çok geniş ve farklı hedef kitleleri kapsadığı için oldukça çarpıcı bir araç. Bu nedenle kitleyi etkilemede ve harekete geçirmede televizyon sponsorluklarının ayrı bir önemi var. Hedef kitle programlardaki görsel etki sayesinde satın alma ihtiyacı duyuyor. Tanıtım aracı olarak görüntü unsurunu içerisinde bulunduran televizyon, hedef kitleye ulaşmada en etkili mecra olarak karşımıza çıkıyor. Yapılan araştırmalar televizyon reklamlarının diğer mecralara oranla üç kat daha verimli olduğunu gösteriyor.”


 

Popüler kültürün bol alternatifler sunduğu ve hayatımıza dahil olduğu günümüzde tüketiciler sadece ürün satın almıyorlar. Ürünün sunduğu hikaye ve duygu da müşterileri ilgilendiriyor. Bu hikayeyi tüketiciye aktarmak için ise pek çok pazarlama yöntemi kullanılıyor. Reklam harcamalarını artıran firmalar, ürünlerine uygun televizyon programlarına sponsor oluyor. Firmalar böylece, tüketicileriyle farklı bir kanaldan da iletişim kurabilme imkanı buluyor.

Televizyon, toplumun bütün katmanlarının ve farklı yaş gruplarının her dönemde ilgisini üzerine çeken bir mecra. Yüzde 55’lik bir kesimin televizyon izlediği günümüzde özel televizyon kanallarıyla birlikte gelişen ve bir sektör haline gelen televizyon sponsorluğu ise firmaların bir taraftan reklam harcamalarını artırırken, diğer taraftan da tüketiciyle direkt bağlantı kurmanın yolunu aralıyor.

Artan rekabet ortamında sponsorluğun önemi her geçen gün artıyor.

Televizyon sponsorluğunun hem markanın imajını ve pazarını arttırdığını hem de televizyonlara gelir sağlamanın yanında zengin program olanakları sunduğunu ifade eden Union İstanbul Ajans Başkanı Mehmet Erkmen, “Firmalar kendi ürünlerine uygun programlarla bütünleşerek kendi markalarını ve ürünlerini ön plana çıkartmaya başladı. Özel kanallar sadece reklam geliriyle besleniyorlar. Kanallar çoğaldıkça rekabet de artıyor. Doğru programa doğru firma sponsor olduğu zaman hem firmanın hem televizyon kanalının imajı yükseliyor. Bunun da ajanslar tarafından belirlenerek planlama dahilinde yapılması başarılı sonuç almak için önem taşıyor. Televizyon, etkileme gücüyle her dönem güçlü bir mecra olarak ayrıcalık kazanıyor. Televizyon çok geniş ve farklı hedef kitleleri kapsadığı için oldukça çarpıcı bir araç. Bu nedenle kitleyi etkilemede ve harekete geçirmede televizyon sponsorluklarının ayrı bir önemi var. Hedef kitle programlardaki görsel etki sayesinde satın alma ihtiyacı duyuyor. Tanıtım aracı olarak görüntü unsurunu içerisinde bulunduran televizyon, hedef kitleye ulaşmada en etkili mecra olarak karşımıza çıkıyor. Yapılan araştırmalar televizyon reklamlarının diğer mecralara oranla üç kat daha verimli olduğunu gösteriyor.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.